in ,

Ücretsiz Kodlama Kursu Veren 5 Üniversite!

Günümüzde teknoloji alanındaki mesleklerin ne kadar arttığını görüyoruz. Yazılım alanındaki meslekler de hem çok ihtiyaç duyulan hem de ilgi çekici olduğu için popülerlik kazanmaya başlayan bir alan. Bunun sonucu olarak üniversitelerde gerekli bölümler kuruluyor. Hatta ücretli kurslar ile insanlara yazılım öğretiliyor. Yazılım alanına ilgi duyuyorsanız ilgili bölümü okuyabilirsiniz. Ya da ücretli kurslardan yararlanmanız mümkün. Ancak duyduğunuz ilgi yüzünden üniversite okumak hayat akışınızı bozacaksa ve paralı kurslara ayıracak bütçeniz yoksa hemen pes etmek yok! Çünkü bu içeriğimizde ücretsiz kodlama kursu veren 5 üniversite listesi oluşturuyoruz! Duyduğunuz ilgiyi pekiştirmek için ders kadar etkili olacak bu kursları veren üniversiteler arasında Harvard da var. Lafı uzatmadan listeye geçelim!

1) Harvard Üniversitesi (Harvard X – CS50)

Harvard X adı verilen ve Harvard’a bağlı eğitim topluluğu bilgisayar bilimi ve yazılım alanında kurslar veriyor. Çevrimiçi olarak verilen bu kurslara herkesin katılmasına izin veriliyor. Bazı kurslar ücretli olsa da içerisinde 100’den fazla ücretsiz kurs bulmanız mümkün Harvard X’de. Eğer bilgisayar ve yazılım alanına ilgi duyuyorsanız dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Harvard’ın CS50 kursuna mutlaka göz atın. Kodlama ve bilgisayarı başlangıç seviyesinde anlatan bu kurs ilginizi geliştirmek için oldukça faydalı olacaktır. Ayrıca kursu bitirdiğiniz taktirde bir sertifika ile ödüllendirilirsiniz. Göz atmayı unutmayın!

2) MIT ( Introduction to Computer Science and Programming Using Python )

İkinci üniversitemiz mühendislik alanındaki belki de en iyi olan MIT. Ücretsiz kurs veren en eski üniversitelerden biri olan MIT, Harvard gibi sertifika vermese de oldukça kaliteli sunduğu kurslar ile ilgilileri doyuracak bilgiler veriyor. Bilgisayar bilimine giriş ve Python kullanarak programlama kursunun tüm derslerine ücretsiz olarak MIT’nin sitesinden ulaşabilirsiniz.

Eğer kurs bitirdiğinizde sertifika almak istiyorsanız EDx platformuna üye olmanız gerekiyor. Ücretsiz sürümle arasında ders olarak fark olmasa da ücretli sürümde kursu bitirmek için belirli bir süreniz var. Eğer bu sürede kursu tamamlarsanız sertifika almaya hak kazanıyorsunuz.

3) Princeton Üniversitesi (Analysis of Algorithms)

Kodlamayı öğrenmek ile kodlamayı nasıl kullanacağını öğrenmek arasında dağlar kadar fark vardır. Algoritma belirli bir sonucu elde etmek için tekrar eden kalıplar bütününe denir. Princeton Üniversitesi’nin sunduğu Algoritma Analizi kursu sayesinde algoritmaları nasıl kullanacağınızı ve nasıl oluşturacağınızı öğrenirsiniz.

Kurs tamamen ücretsizdir ve ne zaman isterseniz dersi o zaman dinlersiniz. Coursera üzerinden ulaşılabilen kursa yaklaşık 60,000 kişi kaydolmuş durumda. Ayrıca kurs içerisinde 21 saatlik ders bulunuyor. Eğer temel yazılım bilgisine sahipseniz bu yazılım bilgisini nasıl kullanacağınızı öğrenmek adına göz atılabilir bir kurs.

4) Rice Üniversitesi (Principles of Computing)

ABD’de bulunan en iyi 20, dünyada ise 100 üniversite içerisinde yer alıyor Rice Üniversitesi. Diğer önde gelen üniversitelerden geride kalmayan Rice Üniversitesi dünya çapındaki ilgililere onlarca kurs sunuyor. Coursera üzerinden erişebildiğiniz bu kurslardan bizim bahsedeceğimiz kurs ise Principles of Computing. 19 saat süren bu kurs sayesinde bilgi işlem ilkelerini öğrenebileceksiniz. Ayrıca kursu bitirdiğiniz taktirde bir adet de sertifika kazanıyorsunuz. Oldukça kıymetli olan bu sertifikaları CV’nizde işverenler ile paylaşmanız da mümkün!

5) Stanford Üniversitesi (CS106A)

Stanford Engineering Everywhere (SEE) ismi verilen site Üniversitenin ücretsiz kurslarını ve materyalleri ücretsiz olarak paylaştığı bir platformdur. CS106A ise bu platformda paylaşılan kursun kodudur. Yani programlamaya ilgi duyuyorsanız SEE platformuna giderek CS106A kodunu aratın. Böylece Programlama Metodolojisi derslerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca 28 ders saatinden oluşan kurs üniversite müfredatına göre oluşturulmuştur. Yani dünyanın en iyi üniversitelerinden birisinin derslerini hafta hafta işliyormuşsunuz gibi düşünebilirsiniz. Verdiği ödevler, sunduğu çalışma kağıtları ve Android geliştirme dersleri ile oldukça ufuk açıcı bir kurs. Bitirdiğiniz taktirde sertifika alamasanız da oldukça geliştiğinizi hissedeceksiniz!

Bu içeriğimizde ücretsiz kodlama kursu veren 5 üniversite listesi hazırladık. Umarız sizler için faydalı bir içerik olmuştur. Bu listeye eklenebilecek daha onlarca üniversite var. Ancak okuyucuyu sıkmamak adına en iyileri seçemeye gayret gösterdik. Yani ufak araştırmalar ile sizler de kurs veren üniversitelerin tam listelerine ve kurslarına ulaşabilirsiniz. Sağlıcakla kalın!

İlgili :

5/5 - (2 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

cloudflare dns nedir - cloudflare 1.1.1.1 nedir - cloudflare 1.1.1.1 nasıl kullanılır - cloudflare 1.1.1.1 kullanımı

Cloudflare 1.1.1.1 DNS Nedir? 1.1.1.1 Nasıl Kullanılır?

google-auth-nasil-kurulur

Google Authenticator Nasıl Kurulur? Google Auth Hakkında!