in

Siber Saldırıya Uğramış Android Telefon Nasıl Düzeltilir? İşte 5 İpucu!

android cihazlarda siber güvenlik - android SEO - LORENTLABS SEO
android cihazlarda siber güvenlik - android SEO - LORENTLABS SEO

Siber Saldırıya Uğramış Android Telefon Nasıl Düzeltilir? İşte 5 İpucu!

Geçtiğimiz yıl yaklaşık bir milyar Android cihazın saldırıya uğrama riskiyle karşı karşıya olduğu tespit edildi. Bu yıl ise tahmin edilen bu sayı biraz daha artmış durumda. Güvenlik açıkları genellikle yeni güncellemeleri almayan cihazlarda görülüyor. Fakat unutmayın; bu yeni cihazların veya güncelleme alan cihazların saldırı altında olmayacağı anlamına gelmiyor. Bu içeriğimizde siber saldırıya uğramış Android telefon nasıl düzeltilir sorusunu 5 farklı ipucu ile çözmeye çalışacağız.

Siber Saldırıyı Fark Mı Ettiniz? Neler Yapacaksınız?

Siber saldırıya uğramış Android cihazınızı düzeltmek için aşağıdaki basit yolları izlemeniz gerekiyor. Eğer fidye yazılımı ile karşı karşıya kaldıysanız bu yolların pek fazla işe yaramayacağını şimdiden hatırlatmakta fayda var.

Çözüm 1. Şüpheli uygulamaları silin.

Çözüm 2. Kötü amaçlı yazılımı tespit ettiğiniz dosyaları silin.

Çözüm 3 . Yönetici erişimini kaldırın.

Çözüm 4. Cihazınızın önbelleğini temizleyin.

Çözüm 5. Fabrika ayarlarına geri dönün. (Bunun en son seçeneğimiz olduğunu unutmayalım.)

Şüpheli uygulamaları silin

Siber korsanlar cihazınızı takip etmek veya izlemek için ya da verilerinizi toplamak için kötü amaçlı yazılım kullanırlar.

Cihazınızın ayarlar kategorisine girin. Uygulamalar sekmesine tıklayın. Şüpheli gördüğünüz uygulamalar varsa buradan hızlıca kaldırın. Eğer bir uygulamanın zararlı olup olmadığını bilmiyorsanız antivirüs taramaları gerçekleştirmeyi unutmayın. Antivirüslerinizi her zaman güncel tutmanız gerektiğini de hatırlatmak isteriz.

İlgili:

Kötü amaçlı yazılımı tespit ettiğiniz dosyaları silin.

Dosyalarınız üzerinden dizinlerinizi mutlaka gözden geçirin. Dizinlerinizi nasıl gözden geçireceğinizi bilmiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:

Dosyalarım klasörüne giriş yapın. Buradan Dahili depolamaya erişin. Android’i seçin ve veri seçeneğine tıklayın. Buradaki şüpheki adlara sahip klasörlere göz atın. Eğer burada da dikkatinizi çeken kötü amaçlı bir şey tespit ederseniz hızlıca silin. Kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesi için Google Play üzerindeki yorumlara, değerlendirmelere ve kaç kişinin o uygulamayı indirdiğine, o uygulamanın hangi verilerinize erişmek istediğine dikkat edin.

Yönetici erişimini kaldırın.

Hangi uygulamaların telefonunuza yönetici erişimi olduğunu kontrol etmeyi unutmayın. Bunun için cihazınızın Ayarlar kategorisini açın. Ekranı ve Güvenliği Kilitle seçeneğini bulun ve giriş yapın. Sonrasında Diğer Güvenlik Ayarları seçeneğine tıklayın. Buradan Cihaz Yöneticileri kısmına giriş yapın. Eğerişimi olan tüm uygulamaların sizin uygulamalarınız olup olmadığını kontrol edin. Buradaki uygulamaları kısıtlayın.

Cihazınızın önbelleğini temizleyin.

Önbellek temizleme konusu hem cihazınızda boş alan açar hem de hız konusunda da size yardımcı olur. Cihazınızı kurtarma modunda aktif edin. (Cihazınızı kapattıktan sonra Açma/Kapama tuşu + Ses Açma tuşu) Google logosu veya Android maskotu görünürse, Komut Yok mesajının görünmesini bekleyin ve ardından Açma/Kapama tuşuna basılı tutun ve Sesi Aç düğmesine bir kez basın. Ses kontrollerini kullanarak kurtarma modu menüsüne gidin ve önbelleği buradan temizleyin. Sonra cihazınızı yeniden başlatın. Bu zararsız işlem bazı cihazlarda önemli bir boş alan açabilir.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

attack

Yüzde 51 Saldırısı Nedir? Çift Harcama Nasıl Gerçekleşir? [Güncel]

netflix-benzeri-siteler-alternatifleri-ücretsiz-benzer-siteler

Netflix Alternatifi En İyi 8 Ücretsiz Platform!