in ,

2021 Yılında En Çok Kazandıran 10 Coin!

Kripto para piyasası için oldukça verimli geçen bir yılı geride bırakıyoruz. 2021 yılında senelik bazda kaybettiren ( stabil coinler hariç ) sadece üç kripto para olmasına binaen bunu söyleyebiliyorum. Yer yer düşüşler olsa da birçoğumuzu mutlu etti kripto paralar. Doğru strateji izleyip mantıklı kararlar veren yatırımcılar ise daha çok mutlu oldu. Peki 2021 yılında en çok kazandıran 10 coin listesinde hangi coinler var? Bu içeriğimizde bir sene içinde en çok değer kazanan coinleri listeliyoruz.

CoinmarketCap verilerine göre kripto para piyasası değeri ocak ayında 800 milyar dolar iken aralık ayında bu sayı 2,2 trilyon dolara ulaştı. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin ( BTC ) ocak ayına göre %66 yükseldi. Ancak bu yükseliş kripto para kralını listemize sokmaya dahi yetmedi.

2021 yılından önce kimsenin adını dahi bilmediği coinlerden oluşuyor listemiz. Özellikle metaverse coinleri, ethereum killer olarak geçen coinler ve memecoinler listenin tamamını bölüşüyorlar. Listede 3 metaverse, 5 ethereum killer, 2 adet de memecoin bulunuyor.

Listemizi oluştururken CoinMarketCap verilerinden yararlandık. Ayrıca piyasa değeri 5 milyar dolardan az olan coinleri listemize eklemedik.

2021 Yılında En Çok Kazandıran 10 Coin

  1. The Sandbox – SAND : %16265.37
  2. Axie Infinity – AXS : %16159.84
  3. Polygon – MATIC : %14496.26
  4. Terra – LUNA : %13807.87
  5. FANTOM – FTM : %13006.90
  6. Solana – SOL : %9374.18
  7. Decentraland – MANA : %3943.23
  8. Dodecoin – DOGE : %2943.46
  9. Avalanche – AVAX : %2786.83
  10. Shiba Inu – SHIB : %1607.66

Metaverse Çılgınlığı

Bu sene adından oldukça söz ettiren metaverse coinleri çok yükselenler listesine üç coin sokmayı başardı. Özellikle Facebook’un meta adı altında yeniden markalaşması bu coinlerin değerine değer kattı. Böylece bu coinlere ilgi ve yatırım en üst seviyelere ulaştı. Öyle olacak ki listemizin ilk iki sırasında Metaverse coini olan Sandbox ve Axie Infinity yer alıyor.

Yüzde 16 bin artış ile en yakın rakibine çok az bir fark atarak birincilik koltuğunda SAND coin var. İkinciliği ise AXS coin kaptı. Yine metaverse coini olan Decentraland ise yüzde 4 bine yakın bir artış ile listemize yedinci sıradan giriş yapıyor.

Ethereum Killer Coinler

İşlem süresini ve maliyetini kısaltmak için piyasaya çıkan bu coinlerin amacı Ethereum ağının işlevselliğini geliştirmektir. Bunun yanı sıra Ethereum rakipleri olarak da bilinirler. Ancak hem piyasa değerleri hem de Ethereum’un rekor seviyelerden işlem görmesi bu hedefi gerçek üstü yapıyor. Buna rağmen yeni, hızlı ve maliyeti düşük bir kripto para ağı yaratabileceğine inancı tam olan yatırımcılar Ethereum killer coinlere yöneldi. Bahsi geçen coinler listenin yarısını oluştururken en yüksek işlem hacmine sahip kripto paralar olarak da göze çarpıyor.

Ethereum killers coinler arasındaki rekabette kazanan genel listedeki üçüncü sırası ile Polygon oldu. Bahsi geçen coinin yüzde 14 binden fazla büyüme oranı var. Bu coini yüzde 13 bin bandında seyreden büyüme oranlarıyla Terra ve Fantom coinleri takip etti. Yüzde 9 bin büyüme oranı ile Solona altıncı olurken Avalanche yüzde 3 bine yakın büyüme oranı ise genel listede dokuzuncu sırada.

MemeCoinler

Elon Musk’ın körüklediği memecoinler de en çok büyüyenler arasına girmeyi başardı. Listeye iki coin birden sokan meme coinleri hepimiz yakından tanıyoruz. Neredeyse yüzde 3 bin yükselme oranı ile en çok yükselen memecoinimiz Dogecoin. Böylece listemizde kendine sekizinci sıradan yer buldu. Bir diğer memcoin olan Shiba coini ise yüzde 2 bine yakın büyüme oranı ile son sırada yer aldı.

Böylece 2021 yılında en çok kazandıran coinler yazımızın sonuna geliyoruz. Umarız geçtiğimiz yıldan daha mutlu bir hayatınız olur. Bol kazançlı günler günler dilerim. Sağlıcakla Kalın!

İlgili :

Sorumluluk Reddi: Bu içerik, yatırım kararlarının alınmasında temel alınmamalı ve yatırım işlemleri için bir tavsiye olarak yorumlanmamalıdır. İlgili riski tam olarak anladığınızdan ve deneyim seviyenizi, yatırım hedeflerinizi dikkate aldığınızdan emin olmalı ve eğer gerekirse bağımsız finansal tavsiye almalısınız. Herhangi bir yatırımdan, kullanımdan veya zarardan/ kardan kullanıcılar tamamen kendileri sorumludur. 

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

AnyDesk Nasıl Kullanılır? Telefonunuzla bilgisayarınıza erişin!

AnyDesk Nasıl Kullanılır? Telefonunuzla Bilgisayarınıza Erişin!

2021-en-populer-internet-siteleri

2021’in En Popüler İnternet Siteleri Cloudflare Tarafından Açıklandı!