in

Podcast Nedir? En Çok Dinlenen 5 Podcast!

podcast1

Bu içeriğimizde: Podcast nedir? Podcast yayıncılığı nasıl yapılır? Sorularını cevaplarken aynı zamanda son dönemlerde en çok rağbet gören 5 podcast’e yer verdik.

Podcast nedir?

Yayıncıların çeşitli konulara değindikleri ve bölümler hâlinde hazırlayıp bir dijital platformda yayınladıkları sesli içeriklere podcast denir.

Podcast özellikleri nelerdir?

  • Podcast’ler, eğitim, belgesel, fitness ve beslenme, video oyunları ve kripto para gibi pek çok kategoride dinleyicilerin çeşitli bilgilere ulaşabileceği yayınlardan oluşur. Podcast yayıncıları, genelde öğretici içerikler oluşturur fakat eğlence amaçlı veya kendi tecrübelerini aktarmak için yapılan yayınlar da mevcuttur. Burada önemli olan; dinleyicilerin kendi ilgi alanlarına göre seçimler yapmalarıdır. Aslında radyo yayıncılığına benzetilir podcast yayıncılığı. Ancak sürekli gelişim ve dönüşüm içinde olan bu dijital dünyada; hem dinleyiciler için hem de yayıncılar için daha verimli ve gelişmiş seçenekler sunar.
  • Dinleyiciler, podcast’leri istedikleri an istedikleri yerde dinleme imkânına sahiplerdir. Yürüyüş esnasında, sporda, yolculukta veya yemek yaparken; arka planda bu öğretici/eğlendirici yayınları dinleme olanağı vardır. Bu yayınlar, aynı zamanda samimi bir ortam ve sohbet havasında geçen dakikalar sunar.
  • Podcast yayınları özellikle yurt dışında birçok kurum tarafından da ilgi görmektedir. Kurumlar, vizyonlarını ve gerçekleştirdikleri projeleri bu yayınlar aracılığıyla insanlarla paylaşır. Böylece kurumların daha fazla tanınması ve insanlarla etkili iletişimde olması amaçlanır.

Podcast nasıl dinlenir?

Dinleyiciler, podcast’lere genelde çok uygun bir ücret karşılığında veya platforma göre ücretsiz bir şekilde ulaşabilirler. Podcast’lere bütün akıllı cihazlardan erişim mümkündür. Dinleyiciler, başta Spotify, Youtube, Apple Podcasts ve Google Podcasts olmak üzere çeşitli platformlardan podcast’lere ulaşabilirler. Ayrıca, isteyen kişiler podcast’leri indirip kaydedebilirler. Platformlar aracılığıyla takibe alıp istedikleri hız seçeneğine göre dinleyebilirler.

Podcast yayıncılığı nasıl yapılır?

Podcast, radyo ve televizyon programları gibi daha maliyetli ve stresli yayın süreçlerinden geçmek istemeyen yayıncılar için oldukça uygun bir seçenektir. Bu yayıncılığa yeni başlamak isteyen kişilerin; bir mikrofon ve akıllı cihaza sahip olmaları yeterli olmaktadır. Ancak profesyonel yayıncılık için dikkat edilmesi gereken daha fazla unsur vardır. Kaliteli yayın için sessiz bir ortam -genellikle bir stüdyo-, ses kaydının düzenlenmesi, uygun bir kulaklık gibi unsurlar çok önemlidir.

Son zamanlarda en çok dinlenen 5 podcast ise şöyle:

  1. Ortamlarda Satılacak Bilgi – Merve Bayındır
  2. Barış Özcan ile 111 Hz
  3. Anlatamadım – Ayşe Balıbey, Cem İşçiler
  4. Kendine İyi Davran – Beyhan Budak
  5. Meksika Açmazı – Mesut Süre, Anlatanadam, Fazlı Polat

İlgili:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EaseUS Data Recovery Nasıl Kullanılır?

EaseUS Data Recovery Nasıl Kullanılır?

Binance Coin

Binance Coin Nedir? BNB Avantajları Nelerdir?