in

Apple AirTag Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Apple AirTag Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!
Apple AirTag Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Apple AirTag Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Apple kullanıcılarına özel olarak geliştirilen AirTag’in nasıl kullanıldığı, ne işe yaradığı ve hangi özelliklere sahip olduğunu bu içeriğimizde açıkladık.

Apple AirTag nedir?

Airtag, Apple tarafından iPhone kullanıcıları için geliştirilmiş bir takip cihazıdır. Kullanıcılar, anahtarlarını, bisikletlerini, çantalarını ve çeşitli eşyalarını bu izleme cihazı sayesinde takip edebilirler. Böylece iPhone kullanıcıları, eşyalarını kaybettiklerinde veya birileri tarafında eşyaları çalındığında; telefonlarından bu eşyaların nerede olduğunu takip etme imkânına sahip olurlar.

AirTag’i telefonunuza nasıl bağlarsınız?

AirTag ile telefonunuz arasında bağlantı kurabilmek için iOS 14.5 ya da sonraki sürümlerden birini kullanıyor olmalısınız. Ayrıca Bul hizmetini etkinleştirmelisiniz. Bunun için Ayarlar > iPhone’umu Bul adımlarını izleyin ve hizmeti aktif hâle getirin.

  • iPhone cihazınızda yer alan Bul uygulamasını açın.
  • AirTag’inizi seçerek bağlanın.
  • Ardından, AirTag’inize bir isim ve emoji verin. Arabaya taktıysanız araba emojisi, anahtarınıza taktıysanız da anahtar emojisini ekleyin. Apple kimliğinizle AirTag’i kaydedin. Bu aşamadan sonra ise izlenen cihazlar kısmında AirTag’iniz yer alıp almadığını kontrol etmeyi unutmayın.
apple airtag

AirTag’i şarj etmek gerekir mi?

Küçük bir madeni paraya benzeyen 11 gr ağırlığındaki bu cihaz, bir adet pille çalışmaktadır. Bununla birlikte, paslanmaz çelikten ve plastikten üretilen AirTag’in pili bir yıldan fazla güç sağlar. Pili bittiğinde, cihaza hafif basınç uygulayıp saat yönünün tersine doğru çevirdikten sonra çeliğin altındaki pil değiştirilebilir.

airtag battery
Apple AirTag

Eşyanızı veya araçlarınızı Apple AirTag ile nasıl bulursunuz?

Ev eşyalarınıza veya araçlarınıza taktığınız AirTag’leri, iPhone cihazınızda yer alan harita üzerinden izleyebilirsiniz. Bul uygulamasını açın ve yeni nesneler sekmesine giriş yapın. Bulmak istediğiniz eşyanız için “Hey Siri, cüzdanımı/anahtarımı bul” diyerek eşyanızın yerini sesli takip özelliğiyle bulabilirsiniz. Ayrıca ultra geniş bant teknolojisi sayesinde tam konum bulma özelliğini kullanabilir ve yakın mesafede yer alan AirTag’inizi kolaylıkla bulabilirsiniz.

AirTag apple

Tam konum bulma özelliği hangi iPhone’larla uyumlu?

  • iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 12 ve iPhone 12 mini
  • iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13 ve iPhone 13 mini
  • iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 14, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max

AirTag’iniz kaybolduğunda ne olur?

AirTag’inizi, daha önce gittiğiniz bir yerde unuttuysanız veya biri tarafından çalındıysa, cihazınız her nerede olursa olsun; ona yakın bir konumda olan herhangi bir iPhone kullanıcısının cihazına bluetooth sinyali gönderir. Sinyali alan cihazlar da AirTag’inizin konumunu İcloud’a iletir. Böylece telefonunuzda yer alan Bul uygulamasını açarak AirTag’inizin konumunu takip edebilirsiniz.

Apple bile verilerinize erişemez.

AirTag’inizin ne zaman ve nerede olduğu gibi bilgileri kullanıcılardan başka kimse görüntüleyemez. Ayrıca bu bilgiler AirTag’inizde depolanmaz. Bununla birlikte, AirTag kaybolduğunda ve diğer iPhone cihazları sayesinde konum verileri iletildiğinde; verileri ileten cihazlara ait bilgiler tamamen anonim kalır ve Apple’ın bile görüntüleyemeyeceği bir gizlilik sistemine sahiptir.

Konumunuzu takip etmek isteyen biri, Apple AirTag kullanabilir mi?

AirTag’i asıl amacı dışında, yasal olmayan bir şekilde kullanma girişiminde bulunan pek çok kişi oldu. Ancak Apple, bu duruma karşı kullanıcıların güvenliğini artırdı. Apple kimliğinize kayıtlı olmayan bir Apple AirTag tarafından takip edildiğinizde, iPhone telefonunuza bununla ilgili bir bildirim gelir. Bunun yanı sıra Apple, gelen eleştiriler üzerine Android kullanıcılarını da düşünerek bir uygulama geliştirdi. Android kullanıcıları, bu uygulama sayesinde bir AirTag ile takip edildiğinde bildirim alabilir.

İlgili:

5/5 - (2 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

internet terimleri sözlüğü - internet terimleri - internet sözlüğü - tarayıcı nedir - html nedir - lorentlabs

İnternet Terimleri Sözlüğü! En Yaygın 13 İnternet Terimi ve Açıklamları!

bybit nfti marketi nasil kullanilir

NFT Marketi Seçmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler!