in

iCloud’dan Fotoğraflar Nasıl Silinir?

icloud-fotoğraf-silme
icloud-fotoğraf-silme

iCloud’dan Fotoğraflar Nasıl Silinir?

Eğer iCloud kullanıyorsanız ve fotoğraflarınızı silme konusunda yardıma ihtiyacınız varsa bu içerik tam da size göre. iCloud’dan fotoğraf silme işlemi ya da iPhone’da fotoğrafları silmeden iCloud’dan silme işlemi için rehberimize göz atın.

Bilinmesi gerekenler:

  • Fotoğrafları iCloud hesabınızdan silmeden önce, iPhone’un iCloud’a otomatik olarak yedeklenmesini kapatın.
  • Ayarlar > [Apple Kimliğiniz] > iCloud > Fotoğraflar > iCloud Fotoğraflarını Kapat seçeneğine tıklayın.
  • iCloud.com’da oturum açın > Fotoğraflar > Silinecek fotoğrafları seçin > Çöp Kutusu simgesine tıklayın.

Fotoğraflar iPhone’dan Silinirse iCloud’da Kalır mı?

iCloud Fotoğrafları, iPhone’unuzdaki fotoğrafların yedeği değil. Ancak iPhone’unuzdaki mevcut fotoğrafların bir kopyasıdır diyebiliriz. Herhangi bir yerden (iCloud Fotoğrafları veya iPhone’unuz) silerseniz, senkronizasyon özelliği sayesinde o fotoğraf diğer yerlerden de silinir. Bir fotoğrafı iCloud’dan silerken iPhone’da tutmanın tek yolu, otomatik senkronizasyonu kapatmaktır.

Dunya-Kupasi-Etkinlik_950x270

Bu nedenle, iPhone’unuzda iCloud Fotoğraf senkronizasyonunun etkin olup olmadığını kontrol edin:

  1. iPhone ana ekranınızdan Ayarlar’ı açın ve adınızın yazılı olduğu Apple Kimliğine tıklayın.
  2. iCloud > Fotoğraflar’a tıklayın.
  3. Eşzamanlamayı etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için iCloud Fotoğrafları için geçiş anahtarını kullanın.
  4. Fotoğrafları iPhone’dan silmeden iCloud’dan silmek için, anahtarı kapalı konuma getirerek eşzamanlamayı kapatın.

Artık fotoğrafları iPhone’dan otomatik olarak kaldırmadan iCloud’dan silebilirsiniz. Diğer herhangi bir Apple cihazı için iCloud senkronizasyonunu kapatmayı düşünüyorsanız aynı adımları izleyin.

Silindiğinde, fotoğraflar ve videolar hem iCloud’da hem de iPhone’da Son Silinenler klasörüne taşınır. 30 gün sonra kalıcı olarak silinecekler, böylece fikrinizi değiştirirseniz onları kurtarmanız mümkün olacak. Bunları 30 günden önce kalıcı olarak kaldırmak için Son Silinenler klasörüne gidin ve Tümünü Sil seçeneğine tıklayın.

Fotoğrafları iPhone’da Tutarak iCloud’dan Silme:

Fotoğrafları iPhone’da silmeden iCloud’dan silmek için, yukarıda gösterildiği gibi senkronizasyonu kapatın. Ardından, aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Herhangi bir tarayıcıda iCloud.com‘u açın ve Apple Kimliğinizle giriş yapın ve kimliğinizi doğrulayın.
  2. Fotoğraflar’a tıklayın.
  3. Klavyenizdeki Ctrl (Windows) veya Command (macOS) tuşuna basın ve silmek istediğiniz fotoğrafları seçin.
  4. Fotoğrafları silmek için sayfanın sağ üst köşesindeki çöp kutusu simgesine tıklayın.
  5. Fotoğraflar iCloud’dan silinecek. Cihazınızda iCloud Fotoğrafları kapalıyken, iPhone’un Fotoğraf kitaplığındaki fotoğraflar etkilenmeyecektir.

‘iPhone Depolamasını Optimize Etme’ Ayarını Anlama:

iPhone Depolamasını Optimize Et seçeneği etkinleştirilirse, tüm tam çözünürlüklü fotoğraflarınız ve videolarınız iCloud’da tutulur ve yalnızca en son fotoğraflar ve videolar iPhone’da bulunur. iPhone’da depolama alanı azaldığında, iPhone tam çözünürlüklü görüntüleri (ve videoları) iCloud’a yükleyecek ve bunları iPhone’unuzdaki daha küçük boyutlu sürümlerle değiştirecektir.

iCloud Fotoğrafları’ndan herhangi bir şey silerseniz, Orijinalleri İndir ve Sakla seçeneğinin seçili olduğundan emin olun. Artık, iCloud Fotoğrafları’nı kapattığınızda ve fotoğrafları buluttan silmeye başladığınızda bile tüm fotoğraf kitaplığınız (yeterli boş depolama alanı varsa) telefonunuzda kalacaktır.

İlgili: iPhone Uygulama Verileri Nasıl Silinir? Telefonunuzda Boş Alan Açın!

5/5 - (1 Oy)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lytera

Derinlemesine Analiz, Katma Değerli Bilgi: Kripto Araştırma Platformu Lytera Başlıyor!

icloud-fotoğraf-indirme

iCloud’dan Fotoğraflar Nasıl İndirilir?