in

Google My Business Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Google-My-Business-2
Google-My-Business-2

Google My Business, işletmelerin ve kuruluşların Arama ve Haritalar dahil olmak üzere Google’daki çevrimiçi varlıklarını yönetmeleri için ücretsiz ve kullanımı kolay bir araç olarak tanımlanabilir. İşletme bilgilerinizi doğrulayarak ve düzenleyerek müşterilerin sizi bulmasına, sizinle bağlantı kurmasına ve sizi incelemesine yardımcı olabilirsiniz.

Müşterilerin sizi kolayca bulabilmesi ve iletişim kurabilmesi için işletme bilgilerinizi güncel tutmanız oldukça önemli. Doğru olduğundan ve tüm değişiklikleri yansıttığından emin olmak için işletme adınızı, adresinizi, telefon numaranızı, çalışma saatlerinizi, web sitenizi ve kategorinizi düzenleyebilirsiniz.

Birden fazla konumunuz varsa, hepsini tek bir kontrol panelinden yönetebilmeniz mümkün. Kontrol panelinizden, müşterilerin Google genelinde işletmenizle nasıl etkileşimde bulunduğunu da görebilirsiniz.

Başlamak için ücretsiz bir Google My Business hesabına kaydolun. İşletmeniz için hak talebinde bulunduktan sonra işletme bilgilerinizi doğrulayabilir, fotoğraf ekleyebilir ve müşterilerle etkileşim kurmaya başlayabilirsiniz.

Google My Business, yeni müşterilere ulaşmanıza ve işinizi büyütmenize yardımcı olabilecek güçlü bir araç. Sunduğu tüm özelliklerden yararlanarak, daha fazla müşteri çekmenize ve işinizi büyütmenize yardımcı olacak güçlü bir çevrimiçi varlık oluşturabilirsiniz.

Web Sitemi Google My Business’e Nasıl Kayıt Ederim?

Web sitenizi Google My Business’a kaydettirmek istiyorsanız yapmanız gereken birkaç şey var. İlk olarak, bir Google My Business hesabı oluşturun. Bir hesap oluşturduktan sonra oturum açın ve “Yeni liste ekle” butonuna tıklayın. Ardından, işletme adınızı, adresinizi ve telefon numaranızı girin. Bu bilgileri girdikten sonra “Gönder” butonuna tıklayın.

Şimdi, Google girişinizi doğrulayacaktır. Bu süreç bir hafta kadar sürebilir. Girişiniz doğrulandıktan sonra, girişinizi yönetebilir ve çalışma saatleriniz, web siteniz ve fotoğraflarınız gibi ek bilgiler ekleyebilirsiniz.

Google My Business için İpuçları:

Bir işletme sahibiyseniz, Google My Business’ı (eski adıyla Google Rehber) duymuşsunuzdur. Google My Business, işletmelerin, markaların, sanatçıların ve kuruluşların Arama ve Haritalar dahil olmak üzere Google’daki çevrimiçi varlıklarını yönetmeleri için ücretsiz ve kullanımı kolay bir araçtır. İşletme bilgilerinizi doğrulayarak ve düzenleyerek müşterilerin sizi bulmasına, sizinle iletişime geçmesine ve işletmeniz hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olabilirsiniz.

İşte uygulamanın bazı temel özellikleri:

• İşletme bilgilerinizi güncelleyin. (saatler, telefon numarası, web sitesi vb.)

• Müşterilerin yorumlarına yanıt verin.

• İşletmenizin fotoğraflarını yükleyin.

• Girişinizle ilgili, kaç kişinin görüntülediği ve kaç kişinin işletmeniz için yol tarifi talep ettiği gibi bilgileri görüntüleyin.

Google My Business’ta yeniyseniz, girişinizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak daha fazla bilgi ve kaynak bulabileceğiniz Google My Business Yardım Merkezimize göz atmanızı öneririz.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

en güvenli chrome eklentileri - en iyi chrome eklentileri - chrome eklentileri - siber güvenlik

Chrome Eklentileri: Gizlilik ve Güvenlik için En İyi 5 Chrome Eklentisi!

çevrimiçi-anonimlik-online-anonim-kalma

Çevrimiçi Anonimlik İçin Ne Yapmalıyız? Anonimlik Neden Önemli?