in

Michael Saylor Kimdir? Kariyeri, Bitcoin Yolculuğu ve Bilinmeyenler!

michael-saylor-2
michael-saylor-2

Michael Saylor Kimdir? Kariyeri, Bitcoin Yolculuğu ve Bilinmeyenler!

Amerikalı bir girişimci ve iş insanı olan Michael Saylor, iş zekası, mobil yazılım ve bulut tabanlı hizmetler sağlayan MicroStrategy’nin kurucusudur. Son zamanların trendi Bitcoin’in de önde gelen isimlerinden biri olan bu ismin hayatına adım adım beraber bakalım.

Michael Saylor’un Hayatına Kısa Bir Bakış:

4 Şubat 1965’te dünyaya gelen Micheal Saylar çocukluğundan beri teknoloji ve matematiğe ilgisi olup, asker olan babasının görevi için dünya çapında çeşitli Amerikan Hava Kuvvetleri üslerinde yaşayarak büyüdü. Liseyi birincilikle bitirdikten sonra
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Havacılık ve Uzay Bilimleri okulunu tam burslu olarak tamamladı. Ayrıca Bilim, teknoloji ve toplum alanlarında eğitim alarak, çift diploma aldı ve MIT’den en yüksek derece ile mezun oldu. Bu dönemde bilgisayar simülasyon teknolojisinin kamu politikası ve iş stratejisine nasıl uygulandığını görme fırsatı oldu. Onu oldukça heyecanlandıran bu durum üzerine tez yazdı.Daha sonra kariyerine bu alandan devam etti.

Michael Saylor’un Kariyeri:

Michael Saylor, MicroStragety şirketini kurmak için 24 yaşında işe koyuldu. Mobil yazılım ve bulut tabanlı hizmetler sağlayan şirket 1998 senesinde halka açılarak dünyada binlerce kuruluşa hizmet veren, kurumsal analitik ve mobilite yazılımında global bir lider oldu. MicroStrategy şirketinin yanı sıra Saylor Vakfı’nı ve vakfın yönettiği Saylor Academy’i kurmuştur. İlk bulut şirketlerden biri olan Angel.com’u oluşturarak, Alarm.com’un kuruculuğunu yaptı.

Başarılı bir iş hayatına başlayan Saylor, 1999 yılında MIT Technology Review tarafından yayımlanan “35 Yaş Altındaki Yenilikçiler” listesine girmeyi başardı.

Saylor Academy çocuk sağlığı, mülteci yardımı, eğitim, çevreyi koruma ve sanata destek olmak amacıyla milyonlarca bağış yapan bir vakıf. Bununla birlikte Saylor Vakfı, öğrencilere çeşitli eğitimler sunan Saylor Academi’yi yönetmeye başladı.

ms iiss
Michael Saylor

Michael Saylor ve Bitcoin Yolculuğu

Yirmi bir yıl önce Dot-com patlaması sırasında, MicroStrategy milyarlarca dolarını kaybetti, üstüne dolandırıcılık suçlamaları ve şirketin neredeyse batması gündemdeydi. Bu yüzden geçen yıla kadar merkeziyetsiz dijital bir para gündeme gelince gelenekçi yapısından ödün vermedi hatta karşı çıktı. Mart 2020’de elinde daha fazla nakit para tutmaması gerektiğini fark ederek bu soruna en mantıklı çözümü bulmak için araştırma yapmaya başladı.

bitcoin halving

Bu sebepten 11 Ağustos 2020’de şirketin tüm nakit parasını Bitcoin’e çevirdi. Hatta bu nakit miktarı yetersiz gelmiş olacak ki bu dönemde sırf kripto paradaki yatırımını artırmak için 2 milyar dolardan fazla da borç aldı. Yaptığı bir röportajda, “Bir gün milyarlarca insan dijital değer tutacak, o zaman geldiğinde milyarlarca insandan önce orada olmak istiyoruz.” dedi. Bu sisteme bu kadar bağlanmasının nedeni ise oluşturulan teknoloji ağı ve bunun potansiyeliydi. Bu noktada Saylor için Bitcoin’in Apple ya da Facebook gibi diğer teknoloji ağlarından farkı, hiçbir yere bağlı olmayan yani otoriteden bağımsız saf bir teknoloji ağı olmasıdır. Eylül ayında Michael Saylor, MicroStrategy adına 5.050 ek Bitcoin satın aldığını duyurdu. Böylece şirketin toplam rezervi 114.000 Bitcoin seviyelerini geçti. Kendisinin de cüzdanında yaklaşık 18.000 Bitcoin var.

Şu günlerde Twitter’da bitcoinle ilgili birçok tweetine rastlayabilirsiniz.

Michael Saylor kimdir sorusu ile ilgili benzer içerikler:

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

non fungible tokens

NFT Nereden Alınır ve Satılır?

ApowerMirror

ApowerMirror Nasıl Kullanılır? Telefon Ekranını Bilgisayara Yansıtmak!