in

Google Duo Karşılaştırması: Bütün Rakipleri Burada!

google - google duo - google duo karşılaştırması - uygulama karşılaştırmaları - kripto para karşılaştırmaları
google - google duo - google duo karşılaştırması - uygulama karşılaştırmaları - kripto para karşılaştırmaları

Google Duo Karşılaştırması!

Mesajlaşma ve görüntülü arama uygulamaları bugünlerde oldukça pahalı. Bunlardan biri, görüntülü ve sesli görüşmeler aracılığıyla arkadaşlarınız ve ailenizle iletişim halinde kalmanızı sağlayan Google Duo. Ancak WhatsApp, Viber, Skype ve Signal gibi rakiplerle karşılaştırıldığında nasıl ve gerçekten kullanmalı mısınız? Bunlar, bu yazıda cevaplayacağımız iki ana soru.

Google Duo ile Rekabet!

Bilmeniz gereken en önemli şey, Google Duo’nun anlık mesajlaşmayı desteklemediği. Yalnızca sesli ve görüntülü aramaları destekliyor. Bu, Google Duo ile diğer popüler rakip uygulamalar arasındaki en büyük fark. WhatsApp, Signal, Skype, Messenger ve Viber arama yapmanın yanı sıra mesaj göndermenize de izin veriyor. Acaba Google Duo neden bu özelliği eklemedi?

Google’ın, 2016’da Duo ile birlikte ilk kez piyasaya çıkan Allo adında özel bir mesajlaşma uygulaması vardı, ancak şirket geçen yıl onu çok fazla kişi kullanmadığı için kapattı. 

Aramalar söz konusu olduğunda Google Duo, rakiplerinin çoğunda bulamayacağınız birkaç özelliğe sahip. En ilginç olanı Knock Knock özelliği ve video görüşmelerini önizleme özelliği. Bu, biri sizi aradığında, aramayı cevaplamadan önce kişiyi kamerasından görebileceğiniz anlamına geliyor. Güvenlik nedenleriyle arayan kişi, siz telefonu açana kadar sizi göremiyor.

Bir video/sesli mesaj oluşturma ve bir kişiye gönderme özelliği mevcut. Evet, WhatsApp ve diğer rakip uygulamalar sohbet yoluyla videoların yanı sıra ses kayıtları da göndermenize izin veriyor, ancak Duo bunu farklı şekilde uygular. Bu, kesinlikle uygulamanın daha büyük, daha önemli bir parçası. Örneğin, birini arıyorsanız ve o kişi cevap vermiyorsa, “Mesaj bırak” düğmesine basabilir ve ardından sesli mesaj mı yoksa görüntülü mesaj mı bırakmak istediğinize karar verebilirsiniz.

İlgili:

google duo video gorusmeleri artik 12 kisi destekliyor
Görsel: TechW

Google Duo ayrıca kişilere tek bir dokunuşla veya farklı yazı tipleri ve renklerle özelleştirilebilen basit bir notla bir kalp emojisi göndermenize olanak tanıyor. Bunlar hiçbir şekilde çığır açan özellikler değil. Fakat ihtiyacınız olabilir. 

Bahsetmeye değer başka bir şey de Google Duo’nun reklamsız olması. Bu, türünün reklam içermeyen tek uygulaması değil, ama kesinlikle reklam içermeyen uygulama sayısı azınlıkta. Mesela Signal reklamsızdır. Reklam içeren uygulamalara örnek ise; Skype, Viber ve Messenger’ın tümü reklam içerir.

Grup görüşmeleri söz konusu olduğunda, Google Duo, 12 kişinin gruba katılmasına izin veriyor. Bu konuda rakiplerinden Skype kadar iyi değil. Sanırım sadece yakın arkadaşlar için oluşturuldu. Eğitim ya da iş için kullanılabileceğini düşünmüyorum. Belki az çalışanlı iş yerleri için uygun olabilir. Google Duo, bazı android cihazlarda yerleşik uygulama olarak geliyor.

Google Duo Karşılaştırması: Arama Kalitesi!

Bir uygulamanın arama kalitesi kötü olduktan sonra dünyadaki bütün özellikleri çöpe atabilirsiniz. Google Duo’nun ‘En yüksek kalitede görüntülü görüşme sunar.’ cümlesi kesinlikle gerçek. İnternet hızınız ve donanımınız iyiyse bu sözü kesinlikle yerine getiriyorlar. Viber, Signal ve Whatsapp’a göre çok çok başarılı bir arama kalitesi var. Renkler daha canlı ve görüntülü sohbette donma yaşamanız pek mümkün değil. (Sistem gereksinimlerini sağlıyorsanız.)

Sonuç:

Google Duo, yakın çevre ya da arkadaşlarla görüşme yapabilmek adına kullanılabilecek uygulamalardan bir tanesi. Fakat uzaktan eğitim için tercih edilebilecek bir uygulama değil. Çünkü görüntülü sohbet için sadece 12 kişiye kadar görüşme imkanı sağlıyor. Kalite bakımından ise oldukça iyi.

Hemen buraya tıklayarak farklı bir içeriğimizi hızlıca okuyabilirsiniz.

5/5 - (1 Oy)

1 Comments

Leave a Reply

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

zoom vs skype - zoom ve skype karşılaştırma - lorentlabs karşılaştırma - siber güvenlik

Zoom ve Skype Karşılaştırması: Uzaktan Eğitim İçin En İyisi Hangisi?

kopek baligi

Bunu Görmüştük: Bu, Suya Dayanıklı İlk Android Telefon!