in

Telefona Format Atınca Neler Silinir? Casus Programlar Silinir Mi?

telefona format atmak - format atınca neler silinir - ios'a format atmak - telefona format atmak - lorentlabs format
telefona format atmak - format atınca neler silinir - ios'a format atmak - telefona format atmak - lorentlabs format

Telefona Format Atınca Neler Silinir? Casus Programlar Silinir Mi?

İlginç bir şekilde bu soru ile sık sık karşılaşıyoruz. Mail veya Telegram üzerinden belki de bu konuyla ilgili olarak 10’dan fazla etkileşim almışızdır. Biz de bu konuyu herkese tek tek anlatmak yerine direkt olarak içeriğini hazırlayıp web sitemize eklemek istedik. Böylelikle bu soruyu soran kişilere direkt olarak içeriğimizi atabileceğiz.

Telefona format atınca neler silinir? Diye soruyorsanız ilk önce iki aşamalı doğrulama uygulamanızın da silindiğini hatırlatmak istiyoruz.

Örneğin akıllı telefonunuzda Google Authenticator, Auth veya Microsoft Auth gibi bir uygulama kullanıyorsanız ve profilleriniz ile hesaplarınız bu uygulamalara bağlıysa mutlaka yedek kodlarınızı alın. Birçok kişi yedek kodlarını ekran görüntüsü olarak kaydediyor. Bu kaydettiği fotoğraflar da telefona format atılınca otomatik olarak siliniyor. Böylelikle şifrematiğin ürettiği şifreye hiçbir şekilde erişemiyorsunuz. Google Auth kullanıyorum, yedek kodum yok nasıl Twitter’a girebilirim? diyebilirsiniz. Giremezsiniz. Bu güvenlik katmanını kullanıyorsanız yanlışlıkla silebileceğinizden bile emin olabilirsiniz. Bu yüzden yedek kodlarınızı mutlaka saklayın.

Bu yedek kodları sakladınız mı? Şimdi diğer içeriklere gelelim. Telefona format atmak için acele etmeyin. Cihazınız dışında herhangi bir yedeği olmayan fotoğraflarınız, videolarınız, rehberiniz, notlarınız vb. varsa bunları mutlaka yedekleyin. Bulut depolama kullanmak bu konuda oldukça önemli. Çünkü herhangi bir harici diskin kaybolması veya bozulması mümkün. Bulut depolamada böyle bir sorun yok. Fakat güvenliği sağlamak adına iki katmanlı güvenlik kullanın.

Telefona Format Atınca Neler Silinir?

Bir telefona format attığınızda her şeyiniz silinmesi mümkün. Fabrika ayarlarına dönersiniz. Bu konuyu biraz açar mısınız derseniz şu şekilde sıralamamız mümkün:

  • Rehberiniz,
  • Google Play Store veya App Store gibi uygulama marketleri için kullandığınız mail ve parolalar,
  • Mesajlarınız,
  • Videolarınız,
  • Fotoğraflarınız,
  • Sesler,
  • Cihazınıza indirdiğiniz uygulamalar,

Bunların telefona format atınca cihazınız üzerinde yaptığınız bütün ayarlar, kontroller, sürekli kullandığınız uygulamalar (Evet WhatsApp da arkadaşlar!), telefondaki virüs veya kötü amaçlı yazılımlar, önbellek ve çerezler dahil her şey.

WhatsApp’ı silmeden önce verilerinizi yedeklerseniz silip tekrar yüklediğinizde yedekleme sayesinde mesajlarınıza ve verilerinize yeniden kavuşmanız mümkün. Bu sadece WhatsApp için geçerli değil. Tabii ki birçok uygulamada bunu yapmanız mümkün. Aynı şey en basit haliyle Telegram’da ya da Instagram’da da var.

İlgili:

Telefona Format Atınca Neler Silinmez?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi her şey silindiğini söylememiz mümkün. Fakat IMEI numarası veya SIM bilgileri gibi şeyler format atmakla silinmiyor. Telefona format attığınızda bu bilgiler silinmediği gibi SIM kartınızı herhangi bir cihaza takarak kullanmanız mümkün. Eğer SIM kartınızı başka bir telefona taktığınızda rehberiniz ile karşılaşamıyorsanız bunun nedeni telefon rehberinizi SIM’e değil de format attığınız telefona kaydetmişsiniz demektir. Bu nedenle rehberinizi yedeklemeniz oldukça önemli. Eğer iCloud gibi bir bulut depolama uygulamasına yedeklediyseniz birkaç tık ile yeni telefonunuza bu rehberi aktarmanız sadece 1-2 dakika sürüyor.

Bunlarla birlikte telefona format atmak garanti durumunu etkilemiyor. Fakat akıllı telefonunuzu herhangi bir şekilde rootladıysanız ya da telefonunuza jailbreak yaptıysanız bu cihazınızın garanti durumunu etkiliyor.

Telefona format atmak cihazı hızlandırır mı sorusu ise oldukça önemli bir soru ve cevabı evet hızlandırır. Hızlandırmasının nedeni temizlenmesi.

Android Telefona Format Atma:

Android telefonlara format atmak için aşağıdaki adımları izleyin.

  • Ayarlar > Yedekle ve Sıfırla > Fabrika Ayarlarına Sıfırla > Telefonu Sıfırla > Herşeyi sil

iPhone’a Format Atma:

iPhone telefonlara format atmak da aynı Android telefonlara format atmak kadar basit. Bunun için de aşağıdaki basit adımı izleyin.

  • Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm İçerikler ve Ayarları Sil

İlgili: Android Telefonları Hızlandırma! Bu 7 Uygulama Sizi Kurtarayacak!

İçeriklerimizi Telegram kanalımızdan, Twitter hesabımızdan veya Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz. YouTube kanalımıza abone olmayı ve bildirimleri açmayı unutmayın.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

en iyi telegram botları - güvenli telegram botları - 2021 telegram botları - telegram bot oluşturma - 2022 telegram botları

En İyi Telegram Botları Listemize Göz Atın! Telegram Botlarını Derledik!

ethereum merge

Rollup Nedir? Ethereum Layer 2 Rollup Çözümleri Nelerdir?