in

En İyi Bulut Depolama Uygulamaları! Fotoğraf ve Resimler İçin Seçtik!

en iyi bulut depolama uygulamaları - en iyi bulut depolama - bulut depolama uygulamaları - 2021 bulut depolama - 2022 bulut depolama
en iyi bulut depolama uygulamaları - en iyi bulut depolama - bulut depolama uygulamaları - 2021 bulut depolama - 2022 bulut depolama

En İyi Bulut Depolama Uygulamaları! Fotoğraf ve Resimler İçin Seçtik!

En iyi bulut depolama uygulamalarını bu sefer de fotoğraf ve resimler üzerinden ele alacağız. Çünkü fotoğraflar ve resimler bizlerin hatıralarıdır. Önceden geçmişi hatırlamak için evlerimizde onlarca fotoğraf albümü olurdu. Fakat artık teknolojinin gelişmesi ve her gün yeni uygulamaların ortaya çıkması ile bu albümleri bir kısım insan yok ederek dijitalde saklamaya başladı. Bu yüzden bulut güvenliğine önem vermek hatıralarımızı kaybetmemize yarayacaktır. En iyi bulut depolama uygulamaları listemizi şimdi paylaşalım!

Fotoğraf veya resimler, bulutta güvenle saklanmaya değer değerli şeyler arasında yer alıyor. Bu yüzden öncelikle kendinize şu iki soruyu sorun: ”Parola güvenliğimi nasıl sağlayacağım? Kullandığım uygulamada iki seçenekli doğrulama var mı?” Bu soruların cevaplarını doğru bir şekilde verdiğinizde riski biraz daha düşürmüş olursunuz.

En İyi Bulut Depolama Uygulamaları:

1. iDrive: Harika özellikleri uygun fiyatlarla sunan bir bulut depolama uygulaması. Windows, macOS, Android ve iOS işletim sistemlerinde oldukça stabil bir şekilde çalışıyor. Ayrıca sadece akıllı telefonlarda değil, aynı zamanda tabletlerde de çalışıyor. Fotoğraflarınızı saklamanın uygun maliyetli ve verimli bir yolu diyebiliriz.

2. pCloud: pCloud, ömür boyu abonelik sunan birkaç bulut depolama sağlayıcısından birisi. Nasıl mı? Bir kez ödeme yapıyorsunuz ve ömür boyu kullanabiliyorsunuz. pCloud ayrıca birinci sınıf güvenlik sunan nadir uygulamalardan birisi ve ‘dosya sürümü oluşturma’ özelliğine de sahip. 

3. Creative Cloud: Creative Cloud Photography Planı, standart olarak 20GB depolama alanıyla birlikte geliyor. (tabii ki Photoshop ve Lightroom ile birlikte) RAW dosyalarını depoluyorsanız bu çok da fazla değil, ancak TB başına 9,99 ABD dolarından başlayan 2 TB, 5 TB veya 10 TB planlarına yükseltmeniz de mümkün.

Fotoğraflar İçin En İyi Bulut Depolama Alanı Nedir?

İnternet, çoğu fotoğraflarınızı çevrimiçi organize etmenize ve paylaşmanıza yardımcı olacak araçlarla birlikte gelen harika bulut depolama hizmetleriyle dolu. 

Örneğin, çalışmalarını paylaşmayı seven fotoğrafçılar, herkese açık galerilerin oluşturulmasını destekleyen bir bulut depolama hizmeti aramalı. Flickr gibi bazı bulut sağlayıcıları, hedef kitlenizle bağlantı kurmanıza yardımcı olacak sosyal ağ araçlarına da sahipler.

Amatör bir fotoğrafçıysanız ve fotoğraflarınızdan para kazanmıyorsanız, çok sayıda ücretsiz veya uygun fiyatlı seçenek olduğundan pahalı bir bulut depolama sağlayıcısına ödeme yapmanız için hiçbir neden yok. Google Drive, nakit tasarrufu yapmak isteyenler için tartışmasız en iyi bulut depolama hizmetlerinden birisi.

İlgili:

Fotoğraflar İçin Bulut Depolamada Aranacak 4 Şey!

Ücretli – ücretsiz veya her ikisi: Bulut fotoğraf depolama hizmetlerinin çoğu “freemium” olarak bilinir. Başka bir deyişle, ücretsiz depolama alanı sunsalar da, ekstra seçenekler için aylık veya yıllık abonelik planı sunabilir.

Görüntü formatı desteği: Hemen hemen tüm bulut depolama hizmetleri, sıkıştırılmış JPEG, PNG veya GIF fotoğrafları yüklemenize izin veriyor. Ancak ne yazık ki, sıkıştırılmamış RAW veya TIFF dosyaları için aynı şeyi söylemek doğru olmaz. Bu biçimlerle sık sık çalışıyorsanız, desteklenip desteklenmediklerini kontrol edin.

Kendi internet bağlantınız: Buluttan görüntü yüklemek ve indirmek için gereken sürenin, seçtiğiniz bulut depolama hizmetinin yanı sıra kendi web bağlantınızın hızına bağlı olduğunu unutmayın. 

Mobil fotoğrafçılık: Bulut depolamanın önemli bir avantajı; uzakta olsanız bile fotoğraflara erişebilmeniz, bunları düzenleyebilmeniz ve paylaşabilmenizdir. Bu, yararlanmak istediğiniz bir şeyse, Android ve iOS uygulamaları sunan bulut hizmetlerini incelemek faydalı olacaktır.

Web sitemizin inceleme kategorisine göz atarak daha fazla bulut depolama seçeneklerini okuyabilir, dikkate alabilirsiniz.

İlgili: MEGA Bulut Depolama İncelemesi! MEGA’yı Hiç Kullandınız Mı?

Not: Lorentlabs üzerinden farklı içeriklerimize hızlıca ulaşabilirsiniz.

5/5 - (1 Oy)

1 Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenli Çevrimiçi ve Mobil Bankacılık - mobil bankacılık - çevrimiçi bankacılık - online bakacılık - güvenlik bankacılık - banka uygulamaları

Güvenli Çevrimiçi ve Mobil Bankacılık için 9 İpucu! Kaçırmayın!

siber güvenlik önlemleri - siber güvenlik ipuçları - siber güvenlik

Siber Güvenlik Önlemleri! Güvende Kalmak İçin Basit Bir Kılavuz!