in

Hackerların Hedefinde Misiniz? Hedefte Olduğunuzu Gösteren 5 Durum!

hackerlardan nasıl kurtulurum - hackerların hedefinde miyim - hacker saldırıları - hackerlar
hackerlardan nasıl kurtulurum - hackerların hedefinde miyim - hacker saldırıları - hackerlar

Hackerların Hedefinde Misiniz? Hedefte Olduğunuzu Gösteren 5 Durum!

Hackerlar neredeyse her saniye yeni açıklar buluyor ve bu açıklardan faydalanıyorlar. Eğer bir hacker herhangi bir açık peşinde koşmuyorsa bunu farklı bir siber saldırı yöntemi geliştirmesiyle açıklayabiliriz. Tabii ki bu işin biraz sohbet kısmı. Bu içeriğimizde hackerların hedefinde misiniz sorusunu cevaplıyoruz.

Kimlik hırsızlığı konusunu duymuşsunuzdur. Son zamanlarda giderek artan bir siber saldırı yöntemi. Eğer herhangi bir platformda kimlik hırsızlığı saldırısına uğradıysanız bunu keşfetmeniz biraz zor olabilir. Eğer platform açık ve şeffaf bir şekilde siber saldırıya uğradığını dile getirirse ve kullanıcılarını uyarırsa bu konuya hakim olabilmeniz mümkün.

Siber saldırılarda hackerların hedefinde misiniz değil misiniz öğrenmek için kesinlikle işe yarayan 4 yöntem var. Şimdi bu yöntemleri ele alalım.

Hackerların Hedefinde Misiniz?

  • Banka kartlarınızın ya da kredi kartlarınızın ekstrelerini ve harcalamalarını günlük olarak takip ediyor musunuz? Tamam, günlük olarak bu bilgileri kontrol etmek çevrenizdekilere sizi ruh hastası olarak gösterebilir. Fakat belli aralıklarla bu bilgileri kontrol etmek oldukça önemli. Herhangi bir kimlik hırsızlığı, finansal bilgilerinize ve ekonomik gelirinize zarar verebilir. İnternet bankacılığı kullanıyorsanız banka işlemlerinizi hızlıca kontrol etmeniz de daha kolay. Bu yüzden güçlü bir parola ile internet bankacılığı kullanın. Bilgilerinizi kimseyle paylaşmamaya gayret gösterin. Eğer banka işlemlerinizde bir gariplik varsa hackerların hedefinde olduğunuzu unutmayın. Tabii ki bu herhangi bir hacker’ın değil de aileden birisinin de suçu olabilir. Temkinlik olmakta fayda var.
  • İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA), hesaplarınızda güvenli bir şekilde oturum açmanızı sağlayan ekstra bir güvenlik katmanı. Herhangi bir platform eğer 2FA (iki faktörlü kimlik doğrulama) özelliğini destekliyorsa mutlaka kullanın. SMS doğrulamayı biliyorsunuz, birçok kişi SMS doğrulama kullanıyor. Örneğin bir şifrematik kullanarak (Örneğin Google Auth) profilinizi daha güvenli hale getirebilirsiniz. Fakat unutmayın; yedek kodlarınızı mutlaka saklayın. Çünkü cihazınız herhangi bir zarar görürse ya da formatlanırsa bu kodlar sayesinde profilinize erişmeniz mümkün.
  • Faturalandırmalarda değişiklik ve fiyat artışı da hedef olduğunuzu gösteren başka bir durum. Hackerlar tarafından mevcut mail adreslerinize farklı faturalandırma mailleri gönderilebilir. Bu maillere inanmamak gerekiyor. Eğer tanımadığınız, kaynağını bilmediğiniz bir mailden size link ya da dosya gönderilirse bu maili temizlemeniz gerekiyor. Linklere tıklamak sorun değil fakat linklere tıkladıktan sonra herhangi bir bilginizi o web sitesine girmeyin. Gönderilen dosyaları ise asla cihazlarınıza kurmayın. Özellikle .exe dosyalarına dikkat edin. Resmi web sitelerinden gelen faturalandırmaları tabii ki ciddiye alın. Faturalarınızı online bir şekilde almak aynı zamanda geri dönüşüme de katkı sunmak demek, bunu da unutmayın.

İlgili:

  • Norton 360 Güvenli Mi? Norton 360 Antivirüs İncelemesi!
  • Dijital Dünya Nedir? Dijital Dünya ve Dijital Çağın Gelişimi!
  • VPN Nedir? VPN Hakkında Sormaktan Korkulan O 5 Soru ve Cevabı!
  • Eğer cihazlarınızda herhangi bir yavaşlama, programların sık sık kapanması, cihazınızın aniden ısınması ya da sürekli reklamlarla karşılaşmanız bir hacker’ın hedefi olmuş olabileceğiniz anlamına geliyor. Bu yüzden cihazlarınızda antivirüsler kullanın. Bunun yanında bilmediğiniz web sitelerine giriş yapmayın. Kaynağını bilmediğiniz sitelerden herhangi bir dosya ya da program indirmeyin. Eğer bir dosya indirecekseniz mutlaka o dosyayı indirmeden önce tarayın. Dosyada herhangi bir kötü amaçlı yazılım, virüs ya da bir zararlı yazılım yoksa indirmeyi öyle düşünün.
  • Kullandığınız sosyal medya profillerinden kaynaklı olarak mail adresinize sürekli şifre sıfırlama isteği geliyorsa ya da mail adresinize kullandığınız farklı platformlardan dolayı mailler alıyorsanız (Örneğin sahte mail uzantılarıyla) yine bu da hackerlar ya da hacker olmaya çalışanlar tarafından hedef alındığınızı gösteren durumlardan bir tanesi. Sık sık şifre sıfırlama isteği alsanız bile güvenli bir şekilde parolanızı değiştirin ve ikinci madde içerisinde belirttiğimiz 2FA özelliğini mutlaka kullanın. Eğer 2FA kullanırsanız herhangi bir siber saldırgan ya da hacker parolanızı bilse bile profilinize asla giremez.

Lorentlabs üzerinden farklı içeriklerimize hızlıca erişebilirsiniz.

İçeriği Oyla

1 Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

norton 360 güvenli mi - norton 360 kullanılır mı - norton 360 işe yarıyor mu - lorentlabs antivirüs

Norton 360 Güvenli Mi? Norton 360 Antivirüs İncelemesi!

blockchain - regtech - muhabbit.com - sekuritance - sekuritance nedir

Blockchain Uygulaması, RegTech Teknoloji Ortamını Yeniliyor!