in

Google Auth Alternatifleri: En İyi 5 İkili Doğrulama Alternatifi!

google-auth-alternatifleri
google-auth-alternatifleri

Google Auth Alternatifleri: En İyi 5 İkili Doğrulama Alternatifi!

Google’ın iki faktörlü kimlik doğrulama uygulaması, piyasadaki tek uygulama değil. İşte Google Authenticator’a en iyi alternatifler!

Google Authenticator, iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) anahtarlarınızı takip etmek için yararlı bir uygulama, ancak kesinlikle tek değil. Birkaç temel özelliğe sahip olmadığını düşünüyorsanız veya daha açık kaynaklı bir şey istiyorsanız, ihtiyaçlarınıza uygun başka kimlik doğrulayıcılar da mevcut.

Google Authenticator’ı Neden Değiştirmelisiniz?

Google Authenticator, bugüne kadar 10 milyondan fazla indirildi ve bu da onu Android için en popüler 2FA kimlik doğrulayıcılarından biri yaptı. Fakat popüler olsa da daha iyi alternatifleri mevcut.

Unutmayın, popüler olmasına rağmen mükemmel değil. Google Authenticator, uygulamayı açtığınızda kimliğinizi doğrulamanızı istemez. Ayrıca, uygulamayı açtığınızda kodları gizlemez: Her kod anında görülebilir. Bu, birisinin kilidi açılmış telefonunuzu ele geçirmesi durumunda, oldukça tehlikeli bir durum olabilir.

Google Auth ayrıca herhangi bir yedekleme veya telefon aktarım özelliğine sahip değil. Uygulama için bazı olumsuz incelemelere bakarak bunun bir sorun olduğunu anlayabilirsiniz.

Bazı insanlar telefonlarını kaybetti ve hesaplarına giremediler. Bu da oldukça ürkütücü bir durum. Bu yüzden Google Auth kullanıyorsanız yedek kodları kopyalamayı sakın unutmayın.

Şimdi Google Auth alternatiflerine göz atalım.

macOS 2FA nasıl kurulur - macOS 2fa - google auth macos - microsoft auth 2fa

Google Auth Alternatifleri:

Listemizi tabii ki genişletmemiz mümkün. Ancak Google Authenticator alternatifleri listemizde 5 uygulamaya yer verdik. Gelin detaylarına göz atalım!

1. Authy!

Authy, kendisini Google Authenticator’ın en büyük rakibi olarak konumlandırdı. Telefonunuzu silmeniz veya değiştirmeniz gerekmesi durumunda, hemen tüm kayıtlı hesaplarınızı yedeklemeyi önerir. Bunu bilgileri şifreleyerek ve bulutta depolayarak yapar.

Authy, akıllı telefon versiyonunun yanı sıra bir masaüstü uygulaması da sunarak kendisini farklı kılıyor. Bu, kodlar için sürekli olarak telefonunuza bağlı olmanıza gerek olmadığı anlamına geldiği için oldukça hoş bir özellik. Bunun yerine kodlarınızı doğrudan masaüstünüzden alabilirsiniz. Akıllı telefonunuz veya tabletiniz yoksa bu daha da kullanışlı olacaktır. Güzel çözüm değil mi?

Ek olarak şifre koruması da sunuyor. Böylece hiç kimse kodlarınıza rasgele erişemez. Bu nedenle, birisi kilidi açılmış telefonunuzu ele geçirirse, 2FA kodlarınızı görmeden önce uygulamanın şifre korumasına girmesi gerekir. Bu da sadece sizin bildiğiniz bir parola olacağı için asla erişim sağlayamaz.

Alınan ekran görüntülerinin karartılması, Authy’nin kötü niyetli ajanların kodlarınızın görüntülerini yakalamasını durdurabileceği anlamına geliyor. Bu özellik muhteşem çünkü klavye kaydedicilere karşı da sizi korumuş oluyor.

2. HENNGE OTP!

HENNGE OTP aynı zamanda kullanıcılarına rastgele gözetlemeyi önlemek için şifre koruması da sunar. Uygulama, birkaç isim vermek gerekirse Google, Facebook, Amazon Web Servisleri, Dropbox, Evernote ve WordPress gibi tüm popüler servislerle uyumlu olarak çalışıyor.

Bu uygulamanın tek sınırlaması, yalnızca iOS için mevcut olması, bu nedenle Android kullanıcıları biraz şanssız diyebiliriz. 

3. Sound Login Authenticator!

Biraz daha benzersiz bir şey denemek istiyorsanız, neden sesle oturum açmıyorsunuz? Artık sinir bozucu kodları yazmaya gerek yok. İlginç değil mi?

Uygulamanın adından da anlaşılacağı gibi, bu uygulama tek seferlik kodlar oluşturmak için sese güveniyor.Telefonunuzda uygulamaya veya tarayıcı eklentisine (Chrome, Firefox veya Opera) ihtiyacınız var. Bilgisayarınızda ayrıca bir mikrofon olması gerekli. Neden mi? Çünkü sorunu sesle çözüyorsun, unutma.

Oturum açmak istediğinizde, telefonunuzu PC mikrofonuna doğrultun ve erişmek istediğiniz akıllı telefon ekranındaki hesaba dokunun. Uygulama, geçici kodu tarayıcı uzantısına ileten kısa bir zil sesi çıkartıyor. Bu, kodu giriş yapmaya çalıştığınız web sitesine önceden doldurur.

Bu sayede, bir zaman sınırı altında 2FA kodunu hızlı bir şekilde yazma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. 

Proof of Authority

4. FreeOTP!

Bir gizlilik savunucusuysanız, açık kaynaklı olmayan herhangi bir 2FA şifre oluşturucusuna dokunmak istemezsiniz. Neyse ki, gizliliğinize saygı duyan ve açık kaynak tabanını kullanan uygulamalar var, böylece şirketlerin verilerinizi toplamadığından emin olabilirsiniz.

FreeOTP, 1993 yılında ortaya çıkan açık kaynaklı bir geliştirici olan Red Hat tarafından geliştirilmiştir. Uygulama çok hafif ve anlaşılır, güvenebileceğiniz bir şifre üreticisi istiyorsanız FreeOTP harika bir seçim olacaktır.

5. AndOTP

Açık kaynak kod üreteci fikrinden hoşlanıyorsanız, ancak FreeOTP’nin özellik eksikliğinden hoşlanmıyorsanız, bunun yerine AndOTP’yi deneyin. Güvenilir açık kaynak tabanını korur, ancak üstüne bir yığın yararlı özellik de ekler.

Örneğin, AndOTP, kod oluşturucularınızı farklı şifreleme düzeyleriyle bir sunucuda yedekleyebilir. Karanlık mod hayranıysanız temayı değiştirebilirsiniz. AndOTP’yi bir parola veya PIN kodunun ardında kilitleyebilirsiniz; bu, telefonunuzu alan birinin meydan okumadan tüm kodlarınıza erişemeyeceği anlamına gelir.

Google Auth alternatifleri ile ilgili:

Google Auth Alternatifleri! başlıklı içeriğimiz bittiğine göre hemen yukarıdaki içeriklerimize göz atmanızı tavsiye ederiz. Web sitemizde keyifli zaman geçirmeniz dileğiyle.

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1200x630wa

MEGA Bulut Depolama İncelemesi! MEGA’yı Hiç Kullandınız Mı?

google-auth-nasil-kurulur

Google Authenticator Nasıl Kurulur? Google Auth Hakkında!