Google Authenticator Nasıl Kurulur? Google Auth Hakkında!
Bu içeriğimizde Google Authenticator Nasıl Kurulur? Sorusunu cevaplıyoruz. Eğer iki aşamalı kimlik doğrulama kullanmak istiyor ve Google Authenticator Nasıl Kurulur? diye soruyorsanız işte bu içeriğimiz tam da size göre!
Google Authenticator, dijital hesaplarınızdan birine giriş yapan kişinin gerçekten siz olmanızı sağlayan bir güvenlik sistemi olan basit iki faktörlü kimlik doğrulama uygulaması olarak adlandırılabilir. Bunu, her zamanki kullanıcı adınız ve parolanıza ek olarak benzersiz, tek seferlik bir kod ile çözer.
Google Authenticator’u Nasıl Kurulur?
Yapmanız gereken ilk şey, mobil cihazınız için Google Authenticator uygulamasını indirmek. iOS cihazınız için App Store’dan, Android cihazınız için de Google Play’den uygulamayı indirebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey arama bölümüne ‘Google Authenticator’ yazmak ve uygulamayı indirmek.
Not: Yedek kodlarınızı almayı unutmayın. Eğer yedek kodlarınız kaybolur ya da erişemezseniz hiçbir zaman profillerinize erişemezsiniz.
Google Authenticator Nasıl Çalışır?
Çoğu durumda tek seferlik erişim kodu, hesabınızla ilişkilendirilmiş bir telefon numarasına kısa mesajla gönderilebilir, ancak bunun yerine Google Authenticator uygulaması bu kodları akıllı telefonunuzda belli bir süre geçerli olacak şekilde üretebilir. Bu kodlar, bir üçüncü tarafın yalnızca parolanıza değil, aynı zamanda oturum açmak için telefonunuza erişmesine de ihtiyaç duyacağından, başka hiç kimsenin hesaplarınıza erişememesini sağlar.
Google Authenticator, Google’ın hizmetlerinin yanı sıra Slack dahil çok çeşitli diğer çevrimiçi profillerde de çalışıyor. Tabi ki bunlardan birisi de Twitter.
Hesaplarınızda İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Etkinleştirin!
Google Authenticator ile kullanmak istediğiniz çevrimiçi hizmetler için iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmeniz gerekiyor. İki faktörlü kimlik doğrulama süreci her platform için farklı oluyor. Bunun için kullanacağınız platformun ‘İki faktörlü kimlik doğrulama’ kılavuzuna mutlaka bakın. İki faktörlü kimlik doğrulamasının bazı web sitelerinde, 2FA olarak yazılması bir ihtimal. Bu, genellikle ‘oturum açma işlemi’ sekmesinde yer alır.
Hesabınız için iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirdikten sonra, hesabınızı kimlik doğrulayıcı uygulamanıza bağlamak için bir sonraki işleme geçebilirsiniz.
Google Authenticator’ı Google hesabınıza bağlamak için, Google’ın iki faktörlü kimlik doğrulama kurulum sayfasına gidin; bu, ikisini bağlamanıza yardımcı olacak. Ancak, yalnızca Google Authenticator’ı farklı hizmetlerle kullanmak istiyorsanız bunu etkinleştirmenize gerek yok.
Hesaplarınızla Nasıl Kurulur?
İstediğiniz hizmet için açık olan iki faktörlü kimlik doğrulama kurulum sayfası ve mobil cihazınızda çalışan Google Authenticator uygulamanızla, her şeyi kurmaya hazırsınız.
- Çevrimiçi hesabınız tarafından sağlanan anahtarı veya barkodu bulun.
- Google Authenticator uygulamasında Başlat’a dokunun veya zaten başka bir hesabı bağladıysanız + simgesine dokunun.
- Çevrimiçi hesabınızdan bir hesap adı ve anahtarı girin. Veya yerleşik tarayıcı ile barkodu Google Authenticator’a tarayın.
- Hesabınız otomatik olarak bağlanacaktır.
Oturum Açmak için Google Authenticator:
Google Authenticator’ı hesaplarınıza bağladıktan sonra, bu hesaplara giriş yapmak istediğinizde kullanımı oldukça kolay.
- Kullanıcı adınızı ve parolanızı kullanarak hesabınızda normal bir şekilde oturum açın. Ardından, Google Authenticator ile kurduğunuz iki faktörlü kimlik doğrulamayı tamamlayın. Sonra;
- Telefonunuzda Google Authenticator uygulamasını açın, doğru hesabı bulun ve uygulama tarafından sağlanan numarayı not edin.
- Giriş ekranına hızlı bir şekilde dönün. Giriş işlemini tamamlamak için Google Authenticator uygulamanızdan numarayı girin. Kod, Google Authenticator uygulamasında bir zaman tekerleği ile gösterilen süre sonra düzenli olarak değişir. Çevrimiçi girdiğiniz kodun, girdiğinizde telefonunuzda görünmeye devam ettiğinden emin olun.
İlgili:
- Twitch’de İki Faktörlü Doğrulama (2FA) Kurulum Rehberi!
- İkili Doğrulama Kullanın: Google Auth’a En İyi 5 Alternatif!