in

Android İçin En İyi 7 Görüntülü Sohbet Uygulaması!

Google camera
Google camera

Görüntülü sohbet uygulaması!

Görüntülü sohbet yapmak aslında artık her şeyden kolay. Birkaç tık ile binlerce kilometre uzaklıktaki kişiyle anında görüşebiliyorsunuz. Fakat her zaman olduğu gibi her ürünün en iyisini kullanmak isteriz. Neredeyse birkaç günde bir yeni uygulamalar çıkıyor fakat etrafımızdaki kişiler o uygulamaları kullanmadığı için ne yazık ki sınırlı sayıda bir uygulamaya erişmek istiyoruz. Peki bu ‘herkesin kullandığı’ görüntülü sohbet yapmaya yarayan en iyi uygulamalar hangileri?

Görüntülü sohbet dediğimiz zaman önceden sadece bilgisayardan görüştüğümüz zamanlar aklımıza gelebilir. Hayır, öyle değil. Artık görüntülü sohbet görüşmelerinizi telefonlardan tabletlerden ve hatta televizyonlardan bile yapmanız mümkün.

Facebook Messenger:

Fiyat: Ücretsiz

Facebook Messenger, gezegendeki en popüler mesajlaşma uygulamalarından birisidir desem sanırım yanlış olmaz. Birçok insanın uygulamayı beğenmediğini biliyoruz. Hala çok çalışmaya ihtiyacı olduğu konusunda da hemfikiriz. Fakat, Facebook kullanan o kadar çok insan var ki, Facebook Messenger, görüntülü sohbet konusunda kesinlikle mantıklı geliyor. Tanıdığınız insanların çoğu Facebook’ta olduğundan, bu uygulamayı kullanmak herkesi yeni bir platforma katılmaya ikna etmekten daha kolay. Mükemmel değil, ancak bu listedeki görüntülü sohbet uygulamalarının belki de en uygun olanı. Tabi ki gizlilik ve güvenliğe önem veriyorsanız pek de tercih edilecek bir uygulama değil.

Facebook Messenger ekran görüntüsü 2020
Facebook Messenger

Discord:

Fiyat: Uygulama içi satın alımlarla ücretsiz

Discord, piyasadaki en popüler grup sohbet uygulamalarından birisi. Fakat Discord ile ilgili olarak şunu unutmayın: Genel kullanıcı kitlesi oyunculardır. Tabi ki oyun oynayan kişilerin de kullanımına açık. Uygulamanın geliştiricileri çoğunlukla oyuncular için grup sohbetlerine, mesajlara ve sesli sohbetlere odaklanıyor. Ancak, ihtiyacınız olursa bir görüntülü sohbet işlevi var. İhtiyaç anında Android işletim sistemleri için işe yarar görüntülü sohbet uygulaması.

Discord ekran görüntüsü 2020
Discord

Google Duo

Fiyat: Ücretsiz

Google Duo , aslında Google‘ın FaceTime’a cevabıdır. Aynı zamanda mevcut en basit görüntülü sohbet uygulamalarından birisi. Kullanım kolaylığı ve arayüzü kesinlikle müthiş bir uygulama. Sadece oturum açın, numaranızı doğrulayın ve hazırsınız! Telefon görüşmesi yaptığınız gibi görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Ayrıca, video aramasını cevaplamadan önce birinin ne yaptığını görmenizi sağlayan bir özelliği de mevcut. En başta ürkütücü bir özellik gibi gelse de aslında hoş. Uygulama, bir çapraz platform. Bu, iOS ve Android arasında çalıştığı anlamına geliyor. 

Google Duo ekran görüntüsü 2020

JusTalk

Fiyat: Uygulama içi satın alımlarla ücretsiz

JusTalk, yukarıda bahsettiğimiz uygulamalara göre daha az bilinen görüntülü sohbet uygulamalarından bir diğeri. Fakat, oldukça iyi olduğunu söylemeliyim. Uygulamanıza istediğiniz gibi tema seçebiliyorsunuz. Ek olarak, bir video görüşmesindeyken işlemlere biraz eğlence katmak için doodle gibi şeyler de yapabilirsiniz. Aynı zamanda grup sohbetleri, şifreleme ve çapraz platform desteği de sunuyor. Eğer ciddi geliştirmeler ve reklamlar yapılırsa bu uygulamanın Google Duo’ya bile rakip olabileceğini düşünenlerdenim. Fakat ne yazık ki hala bu tür bir atak göremedik. Kullanılabilir, ücretsiz bir uygulama.

JusTalk, android için en iyi görüntülü sohbet uygulamalarından biridir
JusTalk

Kik Messenger

Fiyat: Ücretsiz

Kik, popüler bir görüntülü sohbet uygulaması. Aslında görüntülü sohbet özelliklerine sahip bir yazılı sohbet uygulaması. Uygulama, tek veya grup sohbetleri, çoğu medya paylaşımı türü için destek (GIF’ler, video, resimler vb.) ve çıkartmalar gibi bazı ekstra şeyler içeriyor. Kik de aslında Discord gibi oyuncular için geliştirilen bir uygulama. Fakat genellikle mobil oyuncular kullanıyor. Tabi ki bir alternatif. Bu uygulamayı dileyen herkes kullanabilir. Skype kullanan kişiler Kik’e yabancılık çekmeyecektir çünkü arayüz olarak hemen hemen benziyor.

Signal:

Fiyat: Ücretsiz

Signal Private Messenger, en popüler gizlilik sohbet uygulamalarından birisi. İki Signal kullanıcısı arasındaki tüm mesajlar, sesli aramalar ve görüntülü sohbetler için uçtan uca şifreleme özelliği var. Geçmişte görüntülü sohbet konusunda oldukça kötü bir süreçten geçen Signal, şimdilerde oldukça başarılı görünüyor. Bu kadar uygulama içerisinde sen hangisini kullanıyorsunuz derseniz size Signal uygulamasını işaret ederim. Çünkü hem güvenli hem de gizliliğe önem veriyor. Diğer uygulamalar içerisinde bu pek mümkün değil. Signal varken Google ya da Facebook ürününü kullanmak bazı konuların temelinde pek doğru bir seçenek gibi görünmüyor.

Signal Private Messenger, android için en iyi görüntülü sohbet uygulamalarından biridir

Skype

Fiyat: Uygulama içi satın alımlarla ücretsiz

Skype, herhangi bir platform için en popüler görüntülü sohbet uygulamalarından birisidir diyebilirim. İçimizde hangimiz geçmişte bu uygulamayı kullanmadı ki? Geçmişten bu yana çok şey değişti diyebilirim. Artık PC de dahil olmak üzere çoğu platformda yerel uygulamalara sahip ve bu da onu en iyi çapraz platform seçeneklerinden birisi yapıyor. Uygulama aynı zamanda Microsoft ve Facebook hesap entegrasyonuna da sahip.

Skype, android için en iyi video konferans uygulamalarından biridir
Skype

Tabi ki bu uygulamalara ek olarak yine herkesin kullandığı WhatsApp eklenebilir. Aynı zamanda Viber da bu uygulamaların listesine eklenebilecek bir diğer uygulama. Bu iki uygulamada da görüntülü sohbet yapabilmenizin yanında sesli aramalar ve metin mesajları da paylaşmanız mümkün. Bu iki uygulamayı herkes bildiği için listeye ekleme gereği duymadım. İlginizi çekebilecek bazı içeriklerimize aşağıda yer vermek isterim.

İlginizi Çekebilir:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

pCloud - pCloud incelemesi - bulut depolama - bulut depolaması - pCloud depolama

Bulut Depolamanın Farklı Bir Yolu: pCloud İncelemesi!

whatsapp - viber - whatsapp vs viber - whatsapp mı viber mı - whatsapp güvenli mi - facebook

WhatsApp ve Viber Karşılaştırması! WhatsApp VS Viber!