in

Dil Öğrenme Uygulamaları | Ücretsiz En İyi 10 Dil Öğrenme Uygulamasını Derledik!

dil öğrenme uygulamaları - ingilizce nasıl öğrenilir - dil öğrenme - yabancı dil öğrenme uygulamaları - mobil uygulama
dil öğrenme uygulamaları - ingilizce nasıl öğrenilir - dil öğrenme - yabancı dil öğrenme uygulamaları - mobil uygulama

Dil Öğrenme Uygulamaları | Ücretsiz En İyi 10 Dil Öğrenme Uygulamasını Derledik!

Dil öğrenme uygulamaları sayesinde hem zamandan kazanacaksınız hem de saatlerce süren eğitimleri online olarak yapabileceksiniz. Pandemi döneminde en çok ilgi gören dil öğrenme uygulamalarını sizler için derlemeye çalıştık. Umarız ki dil öğrenme konusunda faydamız dokunur.

Bu eğlenceli uygulamalar sayesinde birçok dili öğrenmeniz mümkün. Fransızca, İspanyolca, İngilizce, Almanca, Rusça ve Japonca tabi ki bu dillerin sadece küçük bir kısmı.

Bu uygulamalardan sadece birkaç tanesini günde en az iki veya üç kere kullanarak mutlaka yeni şeyler, yeni kelimeler öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Uygulamalara geçmeden önce şunu hemen açıklamalıyım: Bu uygulamaların hepsinin hem iOS hem de Android mobil uygulamaları mevcut. Bu sayede oldukça kolay bir şekilde erişim sağlamanız mümkün.

En İyi Dil Öğrenme Uygulamaları! 

1. Duolingo:

Duolingo, en ünlü dil uygulamalarından birisi ve 2013 yılında Apple tarafından ödüllendirildiğini hatırlıyorum. Her dersi zorlayıcı bulursanız, uygulama puanlarınızı iyileştirmenize, doğru cevapları kontrol etmenize, konuşma dilinde pratik yapmanıza ve çeşitli cümleleri çevirmenize yardımcı oluyor. Uygulama üzerindeki toplam öğrenilecek dil sayısı gerçekten etkileyici. Göz atmak kesinlikle faydalı olacaktır. İlk etaplar tabi ki basit. Peki sonrası?

Duolingo 
Dil öğrenme uygulamaları: Duolingo

2. Easy Ten:

Bu uygulama, Apple’ın en iyi listelerinin düzenli bir katılımcısı dersek sanırım yanılmayız. Uygulamanın yaratıcıları, bir kişinin diğer insanlarla kolayca iletişim kurabilmesi için ortalama olarak 3.000 kelime bilmesi gerektiği ilkesine bağlılar. Buna göre her gün 10 yeni kelime çalışırsanız, yıl sonunda 3650 kelime öğreneceksiniz! Genelde uygulama ile çalışmak için günde 5-10 dakikaya ihtiyacınız var. Daha hızlı öğrenebiliyorum derseniz tabi ki daha uzun süre çalışabilirsiniz.

Kolay On 
Easy Ten

3. Memrise:

Amacınız kelime dağarcığınızı geliştirmek ve yeni kelimeler öğrenmekse, bu uygulama tam size göre! Uygulama, kelime ve kelime öbekleri içeren çok çeşitli listelere sahip. Uygulama bilimsel bir yaklaşım kullanıyor ve öğrenilen materyalin sık sık tekrarlanmasına izin veriyor. Bu şekilde de unutmanız zor olurken aynı zamanda da biraz sıkılıyorsunuz. Ayrıca daha önce öğrendiğiniz kelimeleri tekrarlamanızı isteyen bir hatırlatıcıya sahip. Hatırlatıcı ara ara sizi uyarıyor: ‘Tekrarlayın!’

Memrise 
Memrise

4. Rosetta Stone: 

Başlangıçta proje 1992’de kuruldu ve zamanla bir akıllı telefon uygulamasına dönüştü. Burada 20’den fazla dil arasından seçim yapabilir ve seçilen dili öğrenmek için saatler harcayabilirsiniz. Program, kullanıcıların sezgisel olarak gramer ve kelime bilgisi öğrenmelerine yardımcı olmak için özel bir algoritma kullanıyor. Kullanıcı ne kadar çok bilirse egzersizler de o kadar zor oluyor. Ayrıca telaffuzunuzu test edebilirsiniz ve uygulama onu değerlendirebilir. Oldukça ilgi çekici ve güzel.

Rosetta Taşı 
Rosetta Stone 

5. Busuu:

Busuu, Arapça, Çince ve Japonca gibi belirli dilleri öğrenmek isteyenler için harika bir çözüm. Öğrenme süreci geleneksel olarak basit alıştırmalara, kurslara ve ana dili İngilizce olan kişilerle yapılan uygulamaya dayanıyor. Her dil kursu, 3.000’den fazla kelime ve en önemli konuların tematik listelerini içeriyor.

Rosetta Taşı 
Busuu

6. Learn Japanese:

Her zaman Japonca okumayı bilmeyi hayal ettiyseniz, bu uygulama Hiragana ve Katakana’yı öğrenmenize yardımcı olacaktır. Özel öğrenme yöntemleri sayesinde, bu eğlenceli uygulama ile kolayca kelime ve dilbilgisi öğrenebilirsiniz. 

Japonca öğren 

7. Babbel:

Babbel, dersleri kısa sürüyor fakat oldukça eğenceli. Ne kadar kısa diye merak ediyorsanız yaklaşık 15 dakika gibi bir süre. Bu dil öğrenme uygulaması üzerindeki alıştırmalar tabi ki diğer rakipleri gibi basitten sonra doğru gidiyor. Babbel dilbilgisi alıştırması yerine daha çok kelime dağarcığınızı geliştirmeyi amaçlıyor.

Babbel 
Babbel

8. FluentU:

Bu uygulamanın ayırt edici bir özelliği eğlenceli, duygusal ve anlamlı videolar kullanıyor olması. Burada, anadili konuşanların dilini duyacağınız klipler, TV şovları, reklamlar, film fragmanları ve diğer videoları bulmanız mümkün. Tüm videolar altyazı seçeneklerini destekliyor. Tek yapmanız gereken, dil seviyenize uygun videoyu seçmek ve izlemek. Fakat şunu söylemeliyim: Bir yerden sonra dil öğrenme konusunu unutup videoları merakla izlemeye başlayabilirsiniz.

FluentU 
FluentU

9. ChineseSkill:

Bu dil öğrenme uygulaması sadece Çince öğrenmek isteyen kişiler için geliştirilen bir mobil uygulama. Bu uygulama ile okuma, anlama, yazma ve konuşma gibi yetkinliklerinizi geliştirmeniz mümkün. Uygulama bir tekrar sistemi, telaffuzun değerlendirilmesi ve Çince karakterlerin doğru girişlerini kullanıyor. Öğrenme süreci, sizi sıkmayacak çeşitli oyunlar ve testleri içeriyor. Bonus olarak, uygulamayı internet bağlantısı olmadan kullanabilirsiniz.

Çince Beceri 
ChineseSkill

10. HelloTalk:

HelloTalk, kullanıcıların dünyanın her yerinden ana dili İngilizce olan kişilerle iletişim kurmasına ve 150’den fazla dili öğrenmesine olanak tanıyan bir mobil uygulama. Hiçbir teori bilgiyi içermiyor, sadece pratik ve canlı iletişim! Mentorunuz konuşmanızı, dil bilginizi, telaffuzunuzu ve diğer hataları gerçek zamanlı olarak düzeltebiliyor. Uygulama, iletişim için metin, ses ve sesli mesajların kullanılmasına izin veriyor. Tek yapmanız gereken, konuşacağınız birini seçmek ve pratik yapmaya başlamak. Dünyanın her yerinden arkadaşlar bulmanın ve yeni bir dil öğrenmenin harika bir yolu olduğundan emin olabilirsiniz.

cehennem
HelloTalk

Sonuç:

Yeni bir dil öğrenmek eğlenceli ve ilgi çekici olabilir! Akıllı telefonunuzu bir erteleme biçimi değil, yeni bir bilgi kaynağı haline getirin. Kelime dağarcığını geliştirmek, dil bilgisi öğrenmek veya telaffuz pratiği yapmak için her zaman günde 10-15 dakika ayırabilirsiniz. Daha iyi sonuçlar elde etmek için birkaç uygulamayı aynı anda birleştirmenizi öneririz. Ayrıca listemizdeki bazı uygulamalar uygulama içi satın alım seçeneği de sunuyor. İyi şanslar, keyifli öğrenmeler! Hemen buraya tıklayarak farklı bir içeriğimizi hızlıca okumaya devam edebilirsiniz.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

akıllı telefon güvenliği - siber güvenlik

Akıllı Telefon Güvenliği: Telefonları Güvende Tutmanın 13 Yolu!

threema güvenli mi - threema nedir - threema incelemesi - threema hakkında - güvenli mesajlaşma

Threema İncelemesi! Threema Kullanılır mı? Bu Uygulama Güvenli Mi?