in

İnternet Hızınızı İki Katına Çıkartabilirsiniz!

Internet Service Provider

İnternet hızınızı bir şekilde arttırabilirsiniz. Daha hızlı internet erişimi için DNS sunucularınızı değiştirmeniz gerekiyor. Peki nasıl?

Bilinmesi gerekenler:

  1. Etki Alanı Adı Sistemi sunucularını DNS Benchmark veya namebench gibi araçlarla değiştirerek web taramanızı hızlandırabilirsiniz.
  2.   Aynı anda birden fazla cihazda değişiklik yapmak için yönlendiricinizde yönetici olarak oturum açın.
  3.  Ağ bağdaştırıcısı veya Wi-Fi ayarları aracılığıyla her bilgisayardakiveya aygıttaki DNS sunucularını da değiştirebilirsiniz.

Bu makalede, en iyi DNS sunucularının nasıl bulunacağı ve hızın artırılması için bilgisayarınızda veya yönlendiricinizde gereken değişikliklerin nasıl yapılacağını anlatacağız.

En İyi DNS Sunucusu Nasıl Bulunur? 

DNS, internetin telefon defteri gibidir, lorentlabs.com gibi web sitesi adlarını sitenin barındırıldığı belirli bir bilgisayara (veya bilgisayarlara) eşler. Bir web sitesine eriştiğinizde, bilgisayarınız adresleri arar. DNS sunucusu seçimi bir web sitesinin ne kadar hızlı yüklendiğini etkileyebilir.

Bilgisayarınızın, yönlendiricinizin veya erişim noktanızın ağ ayarları, birincil ve ikincil olarak hangi DNS sunucularının kullanılacağını belirlemenizi sağlar. Varsayılan olarak, bunlar muhtemelen internet servis sağlayıcınız tarafından ayarlanır, ancak kullanabileceğiniz daha hızlı olanlar tabi ki var.

Birkaç yardımcı program, her bir sunucunun konumunuza özel olarak nasıl tepki verdiğini test eden ölçütler çalıştırarak en iyi DNS sunucusunu bulmanıza yardımcı olabilir. DNS Benchmark, Windows ve Linux kullanıcıları için harika bir araçtır ve namebench, Mac’te de çalışan hızlı ve kolay bir araç.

DNS Sunucusu Ayarlarını Değiştirme 

Birden fazla cihaz kullanıyorsanız veya çok sayıda arkadaşınız ve aileniz ağınıza bağlanırsa, orada değişiklik yapmak için yönlendiricinize yönetici olarak giriş yapın. Bu şekilde, adreslerini otomatik olarak yönlendiriciden alan her aygıt, daha hızlı web taraması için bu DNS sunucularıyla güncellenir veya her bilgisayardaki ya da aygıttaki DNS sunucularını değiştirin. 

Sonuçlar 

Test sonuçlarımız, stok DNS sunucularını kullanma konusunda Google DNS sunucularını kullanınca %132,1’lik bir iyileşme aldık. Ancak, reel kullanımında, bu kadar hızlı olmayabilir. 

DNS sunucularını değiştirmek, bir etki alanı adını çözmek için gereken süreyi oldukça hızlandırabilir. İnternet hızınız bu şekilde hızlanır.

Farklı bir içeriğimizi okumak için direkt olarak buraya tıklayabilirsiniz. Boş zamanlarınızı sitemizde gezinerek değerlendirebilir ve boş zamanınızı kaliteli bir zamana dönüştürebilirsiniz.

İçeriği Oyla
yahoo - yahoo mail - yahoo mail incelemesi - yahoo hakkında - yahoo kullanılır mı

Yahoo Mail İncelemesi! YahooMail Güvenli Mi?

internetten para kazanma - internetten nasıl para kazanılır - sermayesiz işler - lorentlabs

İnternetten Nasıl Para Kazanılır: Bölüm – 2