in

California Üniversitesi, Fidye Virüsü İçin 1.14 Milyon Dolar Ödedi!

fidye virüsü - fidye virüsü saldırısı - hacker saldırıları
fidye virüsü - fidye virüsü saldırısı - hacker saldırıları

Fidye virüsü 1.14 milyon ister mi? Demeyin. İstemiş ve California Üniversitesi bu fidyeyi ödemiş. Haber oldukça ilginç. Bireysel olarak kullandığınızı cihazlarınıza (Telefon, tablet, akıllı tv, bilgisayar vb.) herhangi bir fidye virüsü bulaşırsa ödeme yapmamanızı ve direkt olarak siber suçlar ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim. Bu süreçte bilgisayarınız incelenir ve virüsün şifrelediği dosyaları çözmek için bir şirket ile iletişime geçmeniz gerekebilir.

Fidye virüsünün şifrelediği dosyaları açmak her ne kadar zor olsa da kurtarmak gibi bir ihtimal elbette var. Bu tür siber saldırıların her an olabileceğini düşünerek cihazlarınızda yedekleme yapmayı unutmayın. Fidye virüsü şifrelese bile yedeklerinizi geri getirmek her zaman daha kolaydır. Şimdi habere geçelim!

California Üniversitesi bir fidye virüsü saldırısına bu ay toplamda 1.14 milyon dolar ödedi.

Siber korsanlar, tıp fakültesinin sunucularına sızdı ve verileri şifrelediğini açıkladı. UCSF’deki araştırmacılar koronavirüs ile ilgili antikor testlerinin önde gelenleri arasında yer alırken, saldırının Covid-19 çalışmasını engellemediğini söyledi. Üniversite, engellenen sunucuları “yakında” geri getirebilmek için bir siber güvenlik ekibiyle birlikte çalışıyor.

Yapılan açıklamada “Şifrelenmiş veriler, kamu yararına hizmet eden bir üniversite olarak yürüttüğümüz bazı akademik çalışmalar için önemlidir” ve “Bu nedenle fidyenin bir kısmını ödemek zorunda kaldık, bu kararı vermek bizler için zordu.” gibi cümleler geçiyor.

Saldırı, Haziran ayının ilk haftalarında tespit edildi ve görüşmelere oturan UCSF, çalışmaların saldırı sırasında durdurulduğunu söyledi. Fakat siber korsanlar fidyeyi elde ettiler.

Buna karşılık üniversite, dosyalara ve çalınan belgelerin kopyalarına erişip geri yüklemek için bir anahtar aldığını söyledi. Üniversite, hasta kayıtlarının siber saldırıya maruz kalmadığını açıklarken aynı zamanda şifrelenen dosyaların neden 1 milyon dolardan fazla bir değere sahip olduğunu söylemeyi reddetti.

Buradan farklı bir haber içeriğimizi okuyabilirsiniz.

İçeriği Oyla
virus1

Kötü Amaçlı Yazılımlar: Sizi De Hacklediler!

güvenli uygulamalar - sosyal medyanın zararları - siber zorbalık

Hiçbirimizin Gizliliğini Koruyamadılar! Biz Bitmişiz…