in

İşe Giren Hackerlar: Hangi Şirketler Onları İşe Aldı?

adsiz tasarim 4 563
adsiz tasarim 4 563

İşe Giren Hackerlar: Hangi Şirketler Onları İşe Aldı?

Bu içeriğimizde İşe giren hackerlar arasından en ilginç olanları sıralamak istedik.

Tabii ki siber güvenlik, teknoloji, yazılım, bilişim vb. gibi konularla ilgilenmek oldukça güzel ve hareketli. (Kesinlikle fiziksel olarak hareketten bahsetmiyorum.) Fakat bilgiyi kişisel çıkarlar ya da farklı konular üzerinden kötü niyetle kullanmak kesinlikle suç. Bu yüzden eğer birilerini örnek almak istiyorsanız ya da birilerini idol olarak görmek istiyorsanız kesinlikle bir suçlu yerine insanlara yardım eden ve toplumsal gelişim konusunda bir şeyler yapmaya çalışan kişileri örnek almalısınız. Peki bu işe giren hackerlar kimler? Hangi şirketler hackerları işe alıyor?

1. Apple, Jailbreak Uygulama Geliştiricisini İşe Almıştı!

Peter Hajas adındaki kişi bir mobil uygulama geliştirmişti. Fakat bu mobil uygulama herkesin geliştirdiği mobil uygulamalardan biraz farklı. Çünkü Jailbreak için geliştirilen bu mobil uygulama oldukça ilgi gördü. Apple’da olmayan özellikleri resmen uygulama ile aktif etti. Hangi uygulamayı yaptı diye soranlar olacaktır ki hemen cevabını verelim. Peter Hajas’ın geliştirdiği uygulamanın adı MobileNotifier.

2. Microsoft ve Google, Nintendo Wiimote Korsanını İşe Aldı!

İsmi Johnny Chung Lee olan sözde gri şapkalı şapşal siber korsan 2008 yılında birkaç tükenmez kalem ve kızılötesi ışık kullanarak Nintento Wiimote’u hackledi. Bu siber saldırısının ardından Microsoft onu işe aldı. Uzun bir süre Microsoft için çalışan Johnny Chung Lee, şimdi ise Google tarafından işe alındı ve çalışıyor.

İlgili:

3. ABD Hükümeti Jeff Moss’u İşe Aldı!

Jeff Moss, Black Hat ve DEFCON konferanslarının kurucusu. 2009 yılında ABD İç Güvenlik Danışma Konseyi tarafından bir iş teklifi ile resmen ödüllendirildi ve Nisan ayında ICANN’ın baş güvenlik sorumlusu olarak göreve başladı. Fakat bu pek de alışılmamamış bir durum değil.. Çünkü The Guardian geçtiğimiz günlerde yaptığı bir haberde, her dört bilgisayar korsanından birinin şu anda ABD hükümeti tarafından maaş aldığını yazmıştı.

4. Facebook, Facebook Worm Yaratıcısını İşe Aldı!

Georgia Southern Üniversitesi’ndeki Chris Putnam ve arkadaşları Facebook’ta XSS tabanlı bir solucan oluşturdular ve virüslü sayfaları tıpkı MySpace profilleri gibi görünecek şekilde değiştirdiler. 

2006 yılında 19 yaşındaki Putnam, kurucu ortaklarından Dustin Moskovitz’den şöyle bir Facebook gönderisi aldı. (Putnam’ın kendi sözleriyle): “Hey, bu komikti ama görünüşe göre kullanıcıların profillerinden kişi bilgilerini siliyorsunuz. Bu hiç de hoş değil.” 

İkili bir süre iletişimde kaldı. Putnam üniversiteden ayrılıp Silikon Vadisi’ne yerleşmeye karar verdi. Sonra Muskovitz ona mühendis olarak iş teklifinde bulundu. ve o da orada işe başladı. Chris Putnam, Facebook video geliştiricileri arasında yer almıştı.

5. iPhone Worm Yaratıcısıyken iPhone Uygulama Geliştiricisi Oldu!

2009 yılında, 21 yaşındaki Avustralyalı Ashley Towns, bir gece geç saatlere kadar iOS uygulama geliştirme programlarını indirdi ve farkında olmadan bilinen ilk iPhone solucanını yarattı. Virüs, şarkıcı Rick Astley’in yüzünün bir fotoğrafını otomatik olarak mobil duvar kağıdınız olarak ayarlıyordu. 

Ashley Towns, Avustralya/Sidney merkezli bir iPhone uygulama geliştiricisi olan Mogeneration tarafından kısa bir sürede işe alındı.

6. Twitter Worm Yaratıcısı, Uygulama Geliştiricisi Oldu!

2009 yılında Brooklyn’de yaşayan 17 yaşındaki bir lise öğrencisi olan Michael Monney (İnternetin çocukları Mikeyy olarak tanır.) Twitter için bir worm (solucan) ortaya çıkarttı.

Twitter’ın kurucu ortaklarından Stone, Michael Mooney’nin ortaya çıkarttığı bu worm saldırısının 2005 yılında Myspace’e uygulanan Samy adlı solucanla hemen hemen aynı zararı verdiğini ve aynı çizgide olduğunu söylerek dava açacağını belirtti. ABC News’e röportaj veren Mooney, yaptığı siber saldırıdan sonra birkaç iş teklifi aldığını açıkladı. Bu işler arasında kabul ettiği iş ise, web uygulama geliştiricisi exqSoft Solutions’dı.

İlgili: Güvenli Parola için 4 adım! Siber Korsanlardan Korunuyoruz!

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sosyal medya profillerimizi sadece biz mi kullanıyoruz - sosyal medya güvenliği - siber güvenlik - sosyal medya

Sosyal Medya Profillerimizi Farklı Kişiler Ya Da Şirketler Kullanıyor Olabilir!

internette gizlilik ve güvenlik - siber güvenlik - eklenti önerileri

İnternet Gizliliği Nasıl Korunur? Önerilerimizin Bazıları! Basit Bir Rehber!