in

Sticky Password İncelemesi! Sticky Password Parola Yöneticisi!

Sticky Password incelemesi - parola yöneticisi - güvenli parola yöneticisi

Sticky Password İncelemesi! Sticky Password Parola Yöneticisi!

Bu parola yöneticisi, kişilerin birden çok hesabı güçlü ve benzersiz parolalarla korumalarına yardımcı olmak için tasarlanmış. Öncelikle arayüzünün ve kullanım kolaylığının oldukça basit olduğunu belirtmeliyim. Birçok ülkede ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip olan Sticky Password, Türkiye’de pek fazla kullanılan bir parola yöneticisi değil. Bu yüzden bu ürünü incelemek, neden kullanılmadığını görmek istedik.

Sticky Password İncelemesi – Genel Detaylar:

Sticky Password, ile birçok parolanızı saklamanız mümkün. Bu parolaları da farklı bir ana parola ile koruyorsunuz. Ana parolanızı unutursanız kaydettiğiniz mevcut parolalara erişmeniz güç. Sticky Password’u ücretsiz olarak kullanmak mümkün. Fakat ücretsiz özelliğin sınırlı olduğunu belirtmek isterim. Kısacacı ücretli özelliğin sunduğu tam özelliği sunmaz. Sticky Password alternatiflerini merak ediyorsanız web sitemizin inceleme kategorisine göz atabilirsiniz. Linux dışında popüler 4 platformda kullanımı mümkün. Yani Windows, Apple, Android ve iOS ile uyumlu. Uygulamaya her girdiğinizde ana parolanızı girmek istemiyorsanız bunun da bir çözümünü bulmuşlar. Parmak izi kimlik doğrulamasını etkinleştirdiğinizde her seferinde ana parolanızı girmenize gerek yok.

Sticky Password Özellikleri:

Diğer parola yöneticilerinde olduğu gibi Sticky Password da belli temel özelliklere sahip. Bu özelliklere yakından göz attığımızda şunlarla karşılaşıyoruz:

  • Windows, Apple, Android ve iOS ile uyumluluk
  • Web sitelerinde oturum açmak için formları otomatik olarak doldurma özelliği
  • Yeni hesap oluştururken yeni oturum açma ayrıntılarını gerçek zamanlı olarak kaydetme
  • Tüm popüler tarayıcılarla entegrasyon ve uyumluluk
  • Hız ve kullanım kolaylığı için otomatik parola oluşturma
  • Tüm cihazlarda Cloud Sync parola senkronizasyonu
  • Ek güvenlik için Wifi Sync parola senkronizasyonu
  • Parolaları güvenli bir şekilde saklamak ve iletmek için AES 256 şifreleme
  • Google kimlik doğrulayıcısını kullanan İki Faktörlü Kimlik Doğrulama
  • Parmak iziyle kilit açma (Android ve iOS)
  • Zamanlayıcıda otomatik parola kilidi
  • Parola veritabanınızı bulutta yedekleme
  • Güvenli notlar özelliği

Sticky Password’u kullanırken bulut senkronizasyonu aktif ederseniz bütün cihazlarınızdan parolalarınıza hızlıca erişmeniz mümkün. Bu aslında oldukça etkileyici bir özellik. Aynı zamanda bu parola yöneticisi, tüm şifrelenmiş parolalarınızı yerel ağınız üzerinden tüm cihazlarınızla paylaşmanıza izin veren bir WiFi senkronizasyon seçeneğine de sahip. Şifreleme olarak AES 256 kullanıyor olması da oldukça ilgi çekici. Türkiye’de neden kullanılmadıkları ise bir soru işareti. Belki de ürünün pek fazla reklamını yapamadılar.

Güvenlik ve Gizlilik

Sticky Password, parolaları hem yerel olarak güvenli bir şekilde depolamak hem de bulut senkronizasyon özelliği aracılığıyla iletmek için AES-256 şifreleme kullandığı için aslında güvenliğe önem veriyor diyebiliriz. Peki bunu sadece bu özelliğe göre mi diyoruz? Tabii ki hayır. Aynı zamanda bu ürünün Şifre tabanlı anahtar elde etme fonksiyonunu da aktif olarak kullandığını görüyoruz. Açık kaynaklı olmamasını sevmedik. Açık kaynaklı olsaydı kesinlikle kullanılabilir derdik fakat kesin bir dille kullanımı hakkında bir şey demek pek doğru değil. İki faktörlü kimlik doğrulama kullanması da oldukça özel. Son olarak keyloggerlara düşmemek için de sanal klavye özelliği sunduğunu hatırlatmak isterim.

Lorentlabs üzerinden farklı içeriklerimize erişebilirsiniz.

İlgili: Parola Yöneticisi | PassCamp İncelemesi! PassCamp Güvenli Mi?

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sekuritance nedir - sekuritance nasıl alınır - lorentlabs kripto para - kripto para nedir

Sekuritance, Kullanıcılara ve Platformlara Neler Sunuyor?

evernote ipuçları - evernote güvenli mi - evernote güvenli mi

Kaçınmanız Gereken Evernote İpuçları! Bunları Yapmayın.