in

Tresorit İncelemesi! Ülkemizde Pek Duyulmayan Bir Parola Yöneticisi!

tresorit - tresorit nedir - bulut depolama - güvenli bulut depolama - lorentlabs

Tresorit İncelemesi! Ülkemizde Pek Duyulmayan Bir Parola Yöneticisi!

Tresorit, gizlilik ve güvenliğin ön planda olduğu bir bulut depolama çözümü. Türkiye’deki kullanıcı sayısı oldukça az ve birçok kesim tarafından bilinen bir parola yöneticisi değil. Bu yüzden bu incelemeyi yapmak ve sizlere aktarmak istedik. İsviçre merkezli olan bu bulut depolama, ülkenin yasalarının da getirdiği nedenlerden dolayı gizlilik konusuna oldukça önem veriyor.

Genel Özellikleri:

  • Sıfır bilgili şifreleme
  • İsviçre merkezli
  • Kullanıcı dostu
  • İşletmeler için GDPR uyumluluk kılavuzları
  • İki faktörlü kimlik doğrulama
  • Platformlar arası destek
  • Dosya sürümü oluşturma
  • Klasör senkronizasyonu ile tamamen çapraz platform
  • İşletim sistemi entegrasyonu
  • Hollanda, Singapur ve Dubai’de yeni veri merkezleri
  • Uçtan uca şifreleme
  • ISO Standartları ile uyumlu

Tresorit İncelemesi – Beğenilmeyen Özellikleri:

  • Açık kaynak değil.
  • Bazı özellikleri kullanmak için ödeme yapmanız gerekiyor.

İlgili:

Gizlilik ve güvenlik:

Açık kaynaklı olmaması bazı kullanıcılar tarafından endişeye sebep olsa da İsviçre merkezli olduğu için kullanıcılarına gizlilik ve güvenlik konusundaki açıklamaları ikna edici duruyor.

Yargı yetkisi, tehlikeye giren herhangi bir veriden ellerini yıkayan sıfır bilgi sahibi bir şirket için çok önemli değildir, ancak herhangi bir sorun olması durumunda güvence sağlayabilir. Ayrıca Tresorit’in İrlanda, İngiltere, Almanya, İsviçre, Fransa, ABD, Kanada, Hollanda, Singapur ve Dubai’de bazı veri merkezleri bulunuyor. Şirket her alanda sıfır bilgi politikasını izlediğini söylüyor. Ana parola sunan Tresorit, bu parolayı da asla yedeklemediğini ve göremediğini söylüyor. Bu da ana parolanızın kurtarma sisteminde olmadığını açıklıyor. Yani eğer kullanırsanız, ana parolanızı asla unutmayın. İki faktörlü kimlik doğrulama mevcut.

Fiyatlandırma politikasına yakından göz attığımızda birçok bulut depolama arayan kişi bu platformdan anında vazgeçebilir. Çünkü fiyatları oldukça yüksek. Tabii ki bu fiyatlara yüksek dememizin neden piyasadaki diğer rakiplerinin fiyatları. Şimdi fiyatlarına yakından göz atalım:

‘Send’ adı altında ücretsiz bir seçenek var. Bu ücretsiz seçenek tabii ki sınırlı. Her özelliği her şekilde kullanamıyorsunuz. Sonra fiyatlar yavaş yavaş artmaya başlıyor. ‘Premium’ seçeneği aylık $10.42, ‘Solo’ seçeneği ise aylık $24. Kurumsal seçenekler de mevcut. Yine 3 farklı seçenek sunuluyor. Buraya tıklayarak daha detaylı fiyat listesini görebilir ve inceleyebilirsiniz.

Fiyatlarının bu denli yüksek olmasından kaynaklı olarak (Ne yazık ki TL’ye çevirdiğimizde birçok kullanıcı açısından durum böyle) içeriğimizi çok uzun tutmama kararı aldık. Sadece fiyatından, belli özelliklerinden, sevilmeyen yanlarından bahsederek konuyu kısa tutmak istedik. Fakat daha farklı içeriklerimize, incelemelerimize web sitemizden göz atabilirsiniz.

Lorentlabs üzerinden farklı içeriklerimize hızlıca ulaşabilirsiniz. Fakat daha hızlı ulaşmak için kategorilerimizi kullanmanızı öneririz.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

JPG'yi PDF'ye Dönüştürme

JPG’yi PDF’ye Dönüştürme! Bütün Cihazlar için İpuçları!

android'de silinen rehberi geri getirme - android'de silinen numaraları geri getirme - android'de silinen numaraları kurtarma - silinen numarayı kurtarma

Android’de Silinen Telefon Numaralarını Geri Getirme Konusuna Değindik!