in

2021 Yılının En Çok Ziyaret Edilen 10 İnternet Sitesi

en populer siteler

2021 yılının en çok ziyaret edilen 10 internet sitesi açıklandı. İnternet güvenliği, DDoS koruması ve alan adı sunucusu hizmetleri sunan ABD merkezli CloudFlare 2021 yılında en çok ziyaret edilen sitelerini açıkladı. Ancak açıklanan bu verilerde bir sürpriz ile karşılaştık. Son yıllarda tahtı kimseye bırakmayan arama motoru devi Google bu yıl sürpriz bir site tarafından tahtından edildi. İşte dünyanın en çok ziyaret edilen siteleri.

10) Whatsapp

Mesajlaşma devi Whatsapp listeye onuncu sıradan giriyor. Geçen sene listede yer bulamayan uygulama sitesi özellikle Whatsapp Web uygulamasının popülerleşmesi ile beraber ciddi bir ziyaretçi kazanmış gibi görünüyor.

9) Twitter

Popüler sosyal medya devi Twitter listemizin dokuzuncu sırasında yer alıyor. Whatsapp tarafından liste dışı bırakılan Instagram geçen sene bu noktada bulunuyordu.

8) Youtube

Video yayınlama sitemiz Youtube geçen sene olduğu gibi sekizinci sırada bizi karşılıyor. Eğer hâlâ abone değilseniz Youtube Kanalımıza abone olabilirsiniz. Üstelik Youtube gibi yerinizden kalkmanıza da gerek yok.

7) Netflix

Dizi ve film denince akla ilk gelen platform Netflix geçen seneye göre iki sıra gerileyerek yedinci sırada karşımıza çıkıyor.

6) Amazon

Pandemi dolayısı ile insanların evden çıkamaması sadece onların işine yaradı. Evet online alışveriş sitelerinden bahsediyorum. Dünyaca ünlü online alışveriş sitesi Amazon altıncı sıradan listemizde.

5) Apple

Dünya teknoloji devi Apple listemize beşinci sıradan dahil oluyor. Geçen seneye göre bir basamak gerilediklerini söyleyelim.

4) Microsoft

Yazılım geliştiricimiz, elektronik cihaz üreticimiz ve bilişim hizmetleri satıcımız Microsoft dördüncü sıradan listemizde.

3) Facebook

Son dönemlerde her ne kadar popülerliğini yitirse de dünyada yaşayan herkesin bir kez tadına baktığı sosyal medya devi Facebook hâlâ zirveyi zorluyor.

2) Google

Geçen senenin ve ondan önceki senelerin birincisi. Gelmiş geçmiş en büyük icatlardan bir tanesi. Milyarlarca aranma sayısına rağmen bu sene tahtını koruyamadı. Arama motorumuz Google ikinci sırada.

1) TikTok

Tartışmalı sosyal medya platformu TikTok alışılmışı bozarak bu sene koltuğa oturdu. Seveni kadar sevmeyeni de olan TikTok’un bu başarısı pek çok insan tarafından tartışılıyor. Özellikle insanların url kullanımına alışması Google’ın başarısızlığı ile bağdaştırılıyor. Ancak ben bu başarının bu kadar kolay geçiştirilmesini pek doğru bulmuyorum. Özellikle pandemi döneminde insanların eğlence arayışını doğru analiz etmeleri bu başarının anahtarıydı. İster sevelim ister sevmeyelim TikTok sosyal medyaya yeni bir çağ açtırdı. Neredeyse kopya sayılabilecek Youtube Shorts ve Instagram Reels gibi dev şirketlerin bu çalışmalarını açılan bu çağa ayak uydurma çabası olarak yorumlayabiliriz.

2021 yılının en çok ziyaret edilen 10 internet sitesi sıralamamız bu şekildeydi. Listede geçen seneye göre köklü değişiklikler olmasa da pandeminin hayatımız üzerindeki etkisini çıplak gözle gösteren bir veri ile karşılaşıyoruz. Eğlence, alışveriş ve sosyalleşme anlayışımızın değiştiği çok bariz bir şekilde ortada. Umarız en sağlıklı şekilde eski normale hep birlikte döneriz. Sağlıkla kalın!

İlgili

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

börü-2039-nft-koleksiyonu

BÖRÜ’nün NFT Koleksiyonu Geliyor! İlk Parça 28 Aralık’ta Yayımlanacak!

Cyber Kill Chain12

2021 Siber Güvenlik Karnesi!