in

iOS 15’te Fotoğrafların Tarihi, Saati ve Konumu Nasıl Değiştirilir?

iOS 15'te Fotoğrafların Tarihi, Saati ve Konumu Nasıl Değiştirilir?
iOS 15'te Fotoğrafların Tarihi, Saati ve Konumu Nasıl Değiştirilir?

iOS 15’te Fotoğrafların Tarihi, Saati ve Konumu Nasıl Değiştirilir?

Bu içeriğimizde iOS 15’te fotoğrafların tarihi, saati ve konumu nasıl ayarlanır? Sorusunu cevaplarken aynı zamanda bu konuyla ilgili olarak sorulan sorulara cevap vermeye çalışacağız. Eğer cihazınıza herhangi bir güncelleme geldiyse bu güncellemeyi yapmayı unutmayın. Eğer güncellemeleri unutuyorsanız mutlaka güncelleme ayarlarınızı gözden geçirin ve cihazınız güncelleme geldiğinde bunu otomatik olarak gerçekleştirsin.

iPhone Fotoğraflarında Tarihi Değiştirebilir misiniz? 

Eğer iOS 15 kullanıyorsanız iPhone cihazlarda önceden yüklenmiş fotoğrafların tarihini hızlıca ve kolay bir şekilde değiştirebilmeniz mümkün. Ayrıca fotoğrafın çekildiği zamanı ve konumu da değiştirebilmenizin imkanı tabii ki var. Bir fotoğrafın bu tür detaylarını değiştirmeyi düşünüyorsanız ve aklınızdaki soru sadece iPhone’da çekilen bir fotoğrafın mı detaylarını değiştirebilirim? Gibi bir soruysa cevabımız hayır. Örneğin WhatsApp ya da Telegram’dan size gönderilen bir fotoğrafın da tarihini, saatini ya da konumunu değiştirebilmeniz mümkün.

Şimdi gelin bu ayarları nasıl değiştirebiliyoruz, neler yapabiliyoruz yakından bakalım!

İlgili: iPhone 13’te Akıllı Veri Modu Nasıl Kullanılır? Düşük Veri Modu!

iPhone Fotoğraflarımdaki Tarih ve Saati Nasıl Değiştiririm?

iPhone’unuzdaki fotoğrafların tarih ve saat meta verilerini değiştirmek için şu adımları izleyin:

  1. Fotoğraflar uygulamasını açın ve ayarlamak istediğiniz fotoğrafa tıklayın.
  2. Altta gördüğünüz i (bilgi) simgesine tıklayın.
  3. Menüde, tarih ve saatin yanındaki Ayarla butonuna tıklayın.
  4. İstediğiniz tarihi bulmak için takvimde gezinin ve dilediğiniz tarihi seçin. Fotoğrafın çekildiği saati değiştirmek için saate tıklayın ve ardından saati ayarlamak için de dilediğiniz saati seçin.
  5. Değişiklikleri kaydetmek için onaylayın.

Aynı anda birden fazla fotoğrafın tarihini, saatini veya konumunu da değiştirebilmeniz mümkün. Bunu yapmak için albümden birden fazla fotoğraf seçin. İşlem kutusuna tıklayın. Açılır menüde yukarı kaydırın ve ardından Tarih ve Saati Ayarla veya Konumu Ayarla butonlarından birisine tıklayın. Yaptığınız herhangi bir değişiklik, seçilen tüm fotoğraflarda aktif bir şekilde hızlıca değiştirilecektir.

iPhone Fotoğraflarımdaki Konumu Nasıl Değiştiririm?

iOS 15’te, fotoğrafın çekildiği yeri listeleyen konum meta verilerini de değiştirebilirsiniz. Eğer nasıl yapılacağını bilmiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Fotoğraflar uygulamasını açın ve ayarlamak istediğiniz fotoğrafa tıklayın.
  2. Alttaki i simgesine tıklayın.
  3. Menüde, haritayı ortaya çıkarmak için yukarı kaydırın.
  4. Haritanın altında bulunan Ayarla butonuna tıklayın.
  5. Yeni bir konum arayın. (Bu özellik Apple Haritalar’ı kullanıyor.) Konum meta verilerini kaldırmak için Konum Yok butonuna da tıklayabilirsiniz.
  6. İstediğiniz konumu işaretleyin ve ayarı kaydedin. İşte bu kadar!

SSS:

  • iOS 15’te Fotoğraflar uygulamasındaki Kişiler albümünde oluşan hataları nasıl düzeltirim?Fotoğraflar > Albümler > Kişiler’e tıklayın. Bir kişi seçin, ardından Kişiler albümündeki hataları düzeltmek için Üç Nokta > Etiketli Fotoğrafları Yönet butonuna tıklayın. Buradan alakasız etiketleri kaldırabilir ve düzeltebilirsiniz.
  • iOS 15’te fotoğraf aramak için Spotlight’ı nasıl kullanırım? Kilit ekranında aşağı kaydırın ve Fotoğraflar yazıp ardından arama teriminizi yazın. Fotoğraflar için Spotlight araması yapabilmek için şu adımları izleyin Ayarlar > Siri ve Arama > Fotoğraflar
  • iOS 15’te Mesajlar’da benimle paylaşılan tüm fotoğrafları nasıl görebilirim? Bir kişi seçin ve kişinin adına/fotoğrafına tıklayın. Ardından aşağı kaydırıp Fotoğraflar > Tümünü Gör butonuna tıklayın. Paylaşılan tüm fotoğrafları görmek için şu yolu izleyin: Fotoğraflar > Sizinle Paylaşılan Fotoğraflar

İlgili: Bybit’ten SHIB Listelenmesi Şerefine Sadece Türkiye’ye Özel 40.000$ Ödül Havuzu!

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

shiba coin - kripto para - bybit - bybit shiba coini listeledi

Bybit’ten SHIB Listelenmesi Şerefine Sadece Türkiye’ye Özel 40.000$ Ödül Havuzu!

2021 Yılında En Çok Merak Edilenler

2021 Yılında En Çok Merak Edilenler Açıklandı. Liste Oldukça Garip!