in

Ortadaki Adam Saldırısı Nedir?

Otadaki Adam Saldirisi Nedir

Bu içeriğimizde: Ortadaki Adam Saldırısı nedir? Bu saldırı türünden nasıl korunuruz? Sorularının cevaplarına ve konuyla ilgili diğer detaylara ulaşabilirsiniz.

Ortadaki Adam Saldırısı nedir?

Ortadaki Adam Saldırısı, iletişim hâlinde olan iki taraf arasına; verilerin çalınması ve değiştirilmesi gibi kötü amaçlarla giren kişilerin saldırısını ifade eder.

Ortadaki Adam Saldırısı nasıl gerçekleşir?

Man in the middle olarak da bilinen Ortadaki Adam Saldırısında, saldırganlar; iletişimde olan tarafları gizlice dinlemek, onlara ait bilgileri ele geçirmek ve bu verileri kötü amaçlarla kullanmak niyetindedir. Öte yandan saldırganlar, iki bağlantı arasındaki verileri ele geçirip bu verileri değiştirerek karşı tarafı yanıltmak da isteyebilirler.

Man in the middle saldırısını gerçekleştiren kişiler, ARP Poisoning (ARP Zehirlenmesi) ve DNS Spoofing (DNS Sahtekarlığı) gibi birçok saldırı yöntemini kullanabilmektedir. Ancak en yaygın saldırı yöntemlerinden biri; açık alanlarda Wi-Fi ağına bağlanan kullanıcıların bilgisayarlarına erişmektir. Saldırganlar, halka açık alanlarda ücretsiz sahte Wi-Fi hizmeti sunarak kullanıcıların bu ağlara bağlanmasını sağlarlar. Böylece kullanıcıların cihazlarına erişebilir ve verilerini ele geçirebilirler. Ortadaki Adam Saldırısını gerçekleştirenler, bu saldırıyı pek çok yöntemden biriyle yapabilirler. Ancak söz konusu saldırı yöntemlerinden daha önemli olan şey; bu saldırılardan korunma yöntemleridir.

Bu saldırı türünden nasıl korunuruz?

  • Kullanıcılar, Ortadaki Adam Saldırısından ve diğer saldırı türlerinden korunmak için mümkünse halka açık Wi-Fi ağlarına bağlanmaktan kaçınmalıdırlar. Olası saldırıların önlenmesi için güvenli Wi-Fi ağlarına bağlanmak çok önemlidir. Ayrıca kullanıcıların kendi kablosuz ağlarını şifrelemeleri güvenlik için önemli olan bir diğer unsurdur.
  • Kullanıcılar, kullandıkları mesajlaşma uygulamaları ve e-postaları için uçtan uca şifreleme (E2EE) yöntemini kullanmalıdır. Ayrıca uçtan uca şifreleme yöntemi hakkında detaylı bilgiler için bu içeriğimize Uçtan Uca Şifreleme Nedir? göz atabilirsiniz.
  • Kullanıcılar, bağlandıkları sitelerin HTTPS destekli olmasına dikkat etmelidir.
  • Kullanıcıların güvenilir antivirüs programlarını indirmesi, olası siber saldırılara karşı gerekli önlemlerden biridir.
  • Kullanıcıların VPN kullanması, işlem trafiğinin şifrelenmesini sağlayacağı için Ortadaki Adam Saldırısına uğrama riskini önemli ölçüde azaltır.

İlgili:

5/5 - (4 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

rusya-global-interneti-kapatiyor

Rusya Global İnterneti Kapatıyor! İntranet Nedir?

kripto para borsası bybit - bybit - kripto para - kripto para borsaları bybit - bybit güvenli mi - bybit türkiye çalışanları

Bybit’te Yatırma İşlemi Nasıl Yapılır? Basit Bir Rehber!