in

İran Hükümeti Protestolar Nedeniyle Büyük Sansür ve Engellemeler Uyguluyor!

iran-hükümeti-sansür
iran-hükümeti-sansür

İran Hükümeti Protestolar Nedeniyle Büyük Sansür ve Engellemeler Uyguluyor!

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra öldürülmesiyle başlayan protestolar gün geçtikçe büyüyor!

İran Hükümeti, Telegram, Signal, Facebook ve WhatsApp gibi büyük sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarına ciddi sansürler uyguluyor!

messenger whatsapp

WhatsApp Destek Mesajı Yayınladı!

Gösterilerin artmasıyla birlikte ülkedeki internet bant genişliği daraltıldı ve sosyal medyaya erişim kısıtlaması geldi. ABD merkezli mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Facebook ve Instagram ile birlikte ABD merkezli Meta’nın alt kuruluşu olan WhatsApp, “İran’daki kullanıcıların dünya ile bağlantı sağlaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyal platformlara erişim sağlayabilmek için elimizden gelen teknik yeterliliği çözmeye çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu. Şirket, İran’daki telefon numaralarını engellediğine yönelik iddiaları da yalanladı.

signal değerlendirmesi - signal güvenli mi - signal nasıl kullanılır

İran Hükümeti Signal’i de Engellendi!

Signal resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamadan Signal kullanıcılarının mesajlaşma uygulamasına giremediğini ya da giren kişilerin çok yavaş internet ile karşılaştığını duyurdu. Bu açıdan ciddi çalışmalar yürüttüğünü ve hiçbir kullanıcısının geride bırakılmayacağını aktardı.

tor browser - tor browser hakkında - tor browser nedir - deepweb - siber güvenlik

İran Hükümeti Sansürüne Karşı Tor ve Destekçiler Çalışıyor!

Tor, uzun bir zaman önce ortaya çıkarttığı Snowflake ürününü tüm kullanıcılarına ve destekçilerine kullanmalarını ve bu ürün sayesinde sansüre uğrayan ya da engellenen internete girmeye çalışan insanlara yardım edileceğini aktarmaya devam ediyor. Eğer Tor kullanıcısıysanız ve Tor’un son sürümünü kullanıyorsanız İran’da yaşanan sansür ve engellemelere karşı ciddi bir destekçi olabilmeniz mümkün. Eğer @torproject için desteğe ihtiyacınız varsa Telegram’daki botları kullanmanız mümkün. Tor kullanımında genel destek için bir Telegram botu olan TorProjectSupportBot’u, bir köprüye ihtiyacınız varsa GetBridgesBot’u ve Tor tarayıcısını indirmek istiyorsanız GetTor_bot adlı botu kullanarak gerekli ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

İlgili:

3/5 - (2 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sweat Coin Nedir?

Bybit Türkiye Kullanıcılarına Özel Sweat Token Yağmuru!

epic-games-ücretsiz-oyunlari

Epic Games Ücretsiz Oyunları Duyurdu! Bu Hafta Eğlenceli Geçecek!