in

Zararlı Link Analizi Nasıl Yapılır?

zararli-link-analizi-nasil-yapilir
zararli-link-analizi-nasil-yapilir

Zararlı Link Analizi Nasıl Yapılır?

Bunu okuyorsanız, bir noktada kötü niyetli bir bağlantıyla karşılaşma ihtimaliniz vardır. Kötü amaçlı bağlantılar, meşru web sitelerine yönlendiriyormuş gibi görünecek şekilde tasarlanmıştır, ancak aslında kişisel bilgilerinizi çalabilecek kimlik avı sitelerine yönlendirir.

Kötü amaçlı bir bağlantıyı tespit etmeye çalışırken dikkat edilmesi gereken birkaç şey vardır. İlk olarak, meşru görünüp görünmediğini görmek için URL’yi kontrol edin. Uzun, karmaşık bir URL ise veya olduğunu iddia ettiği siteden farklı bir alan adı kullanıyorsa, muhtemelen kötü amaçlı bir bağlantıdır.

Bir bağlantının kötü amaçlı olup olmadığını anlamanın başka bir yolu da farenizle bağlantının üzerine gelip tarayıcınızın sol alt köşesine bakmaktır. Orada görünen URL, bağlantının kendisinde görüntülenen URL ile eşleşmelidir. Olmazsa, bağlantı muhtemelen kötü amaçlıdır.

Herhangi bir şüpheniz varsa, dikkatli olun ve bağlantıya tıklamayın. Kolaylık uğruna kişisel bilgilerinizi riske atmaya değmez.

Zararlı Link Analizi:

Bir bağlantının güvenliği konusunda endişeleriniz varsa, kötü amaçlı olup olmadığını kontrol etmek için kötü amaçlı bir bağlantı analizi yapabilirsiniz. Bu, birkaç basit adımla yapılabilir:

1. Bağlantının URL‘sini kontrol edin. Şüpheli görünüyorsa veya çok fazla karakter içeriyorsa, kötü amaçlı bir bağlantı olabilir.

2. Sizi nereye götüreceğini görmek için bağlantının üzerine gelin. Hedef şüpheli görünüyorsa, kötü amaçlı bir bağlantı olabilir.

3. Bir bağlantı tarayıcı kullanın veya bağlantıyı bilinen bir kötü amaçlı web sitesi listesiyle karşılaştırın. Bu, bağlantının kötü amaçlı olduğu biliniyorsa size söyleyecektir.

4. Hala emin değilseniz, bağlantının güvenli olup olmadığını kontrol etmek için web sitesi sahibi veya yöneticisi ile iletişime geçebilirsiniz.

Bu adımları izleyerek kendinizi kötü niyetli bağlantılara tıklamaktan koruyabilirsiniz.

Zararlı Link’e tıkladım, ne yapmalıyım?

Kötü amaçlı bir bağlantıya tıkladıysanız yapmanız gereken birkaç şey vardır:

1. Cihazınızı hemen internetten ayırın. Bu, kötü amaçlı yazılımın daha fazla yayılmasını veya daha fazla zarar vermesini önleyecektir.

2. Cihazınızı bir kötü amaçlı yazılımdan koruma programı ile tarayın. Bu, yüklenmiş olabilecek tüm kötü amaçlı yazılımları kaldıracaktır.

3. Virüs bulaşmış cihazda kullanmış olabileceğiniz şifreleri değiştirin. Bu, saldırganın hesaplarınıza erişmesini önleyecektir.

4. Kötü amaçlı yazılımdan etkilenmiş olabilecek tüm şirketlerle iletişime geçin. Buna bankanız, kredi kartı şirketleri ve hakkınızda hassas bilgilere sahip olabilecek diğer şirketler dahildir.

5. Olağandışı faaliyetler için kredi raporunuza göz atın. Bu, kötü amaçlı yazılımın bir sonucu olarak meydana gelebilecek herhangi bir kimlik hırsızlığını yakalamanıza yardımcı olacaktır.

Bu adımları izleyerek, kötü niyetli bir bağlantıya tıklamanın neden olduğu hasarı en aza indirebilirsiniz.

Zararlı link analizi nasıl yapılır sorusu ile ilgili:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DNS nedir - DNS hakkında - DNS kullanımı - DNS nasıl değiştirilir

DNS Sunucusu Yanıt Vermiyor Hatası ve Çözümü! [Güncel]

ddos - ddos nedir - ddos saldırısı nedir - ddos saldırıları - siber güvenlik - lorentlabs

DDoS Saldırıları ve Korunma Yolları!