in

Google Ebeveyn Denetimi: Çocuklar İçin Daha Güvenli Arama Moturu!

5dfb32ff66a97c535e7a27b9
5dfb32ff66a97c535e7a27b9

Google Ebeveyn Denetimi: Çocuklar İçin Daha Güvenli Arama Moturu!

Çocuklar her şeyi bilen Google’ı severler, ancak bazen Google’da “yanlış yola sapabilir” ve sonunda internetin olmamaları gereken karanlık bir kısmına gidebilirler. Neyse ki Google, ebeveynlerin en azından arama sonuçlarında çıkan uygun olmayan içeriğin hacmini azaltmaya yardımcı olmak için uygulayabileceği bazı ebeveyn denetimi özelliklerine sahip.

Meraklı çocuklarınızın yolun yanlış tarafında kalmasını önlemeye yardımcı olmak için etkinleştirebileceğiniz bazı Google ebeveyn denetimlerine bir göz atalım:

Google Güvenli Arama Nedir?

Google Güvenli Arama, ebeveynlerin arama sonuçlarını denetlemesine yardımcı olmak için Google tarafından sunulan birincil ebeveyn denetimi seçeneklerinden birisi. Güvenli Arama, uygunsuz içeriği arama sonuçlarından filtrelemeye yardımcı olur. Çoğunlukla cinsel içerikli materyalleri (resimler ve videolar) hedeflemek için tasarlanmıştır. Denetimin en büyük sorunu şiddet içeren görsel ve videoları tam anlamıyla yasaklamaması.

Google Güvenli Arama Nasıl Etkinleştirilir?

Google Güvenli Arama’yı açmak için http://www.google.com/preferences adresini ziyaret edin.

  • “Arama Ayarları” ​​sayfasından, “Müstehcen sonuçları filtrele” etiketli kutuyu tikleyin.
  • Ardından güvenli aramayı kilitle butonunu bulun ve işaretleyin.

Cihazınızda birden fazla web tarayıcınız varsa, her bir tarayıcı için yukarıdaki Güvenli Aramayı Kilitleme işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Ayrıca, bilgisayarınızda birden fazla profiliniz varsa (yani, çocuğunuzun paylaşılan bir bilgisayarda oturum açmak için ayrı bir kullanıcı hesabı varsa), tarayıcıyı çocuğun profilinden kilitlemeniz gerekecek. Bu özelliğin de çalışması için çerezleri etkinleştirmeyi unutmayın. Yoksa çalışması çok zor.

Çocuğunuzun bir şekilde onu devre dışı bırakıp bırakmadığını görmek için Güvenli Arama’nın durumunu kontrol etmek istiyorsanız, Google’daki herhangi bir arama sonuçları sayfasının üst kısmına bakın, ekranın üst kısmına yakın bir yerde Güvenli Arama’nın kilitli olduğunu belirten bir mesaj görmeniz gerekiyor.

Güvenli Arama’nın tüm kötü içeriği engelleyeceğine dair hiçbir garanti yok, ancak en azından onu açmamaktan daha iyi olduğunu söylemek isterim. Yahoo gibi diğer arama motorlarının da etkinleştirebileceğiniz kendi Güvenli Arama benzeri özellikleri var. Ebeveyn kontrolü destekleri hakkında bilgi için destek sayfalarına bakmanızı öneririm.

İlgili:

Mobil Cihazlarda Güvenli Arama’yı Etkinleştirin!

Bilgisayarınıza ek olarak, muhtemelen çocuğunuzun düzenli olarak kullandığı akıllı telefon, iPod touch veya tablet gibi herhangi bir mobil cihazda da Güvenli Arama’yı etkinleştirmek isteyebilirsiniz. Güvenli Arama’yı çeşitli mobil cihazlarda nasıl etkinleştireceğinizle ilgili talimatlar için Google’ın Güvenli Arama Mobil destek sayfasına bakın. Google ebeveyn denetimi içerikli başlığımız bittiğine göre buraya tıklayarak farklı bir içeriğimizi hızlıca okuyabilir, web sitemizde zaman geçirmeye devam edebilirsiniz.

Bunlara da Dikkat Edin:

Bu konuyu Google dışında da ele almamız mümkün. Kısacası ebeveynler, çocuklara belli bilgiler vermeli. Fakat çocukların özel alanına müdahale etmemeli. Bu bilgileri ele alacak olursak madde madde şu şekilde sıralamalıyız:

  • İnternet ortamındaki siber korsanlara ve siber dolandırıcılara karşı uyarın.
  • Kimlik avı ve phishing gibi saldırıları öğretin.
  • Kötü amaçlı yazılım nedir? Fidye yazılımı nedir? Cihaz güvenliği nasıl sağlanır? Gibi soruların cevaplarını çocuklara öğretin.
  • Siber zorbalık konusu hakkında bilgi verin. Fakat siber zorba olmamaları gerektiğini de öğretin.
  • Sosyal ağları tanıyın ve tanıtın.
  • Uygulama içi satın alımları hakkında bilgi sağlayın.
İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

idrive - idrive nedir - idrive hakkında - bulut depolama servisi - bulut depolama

ABD’nin Başka Bir Bulut Depolama Servisi: IDrive İncelemesi!

privacy security whatsapp

WhatsApp’ı Daha Güvenli ve Özel Yapmak için 7 İpucu!