in

Facebook Ruh Sağlığınıza Yardımcı Olabilir! İşte 5 Madde!

Facebook Stock
Facebook Stock

Facebook Ruh Sağlığınıza Yardımcı Olabilir! İşte 5 Madde!

Facebook, bir kriz yaşadığınızda size yardımcı olabilecek birçok özelliğe sahip. Facebook kullanmalı mıyız? Kullanmamalı mıyız? Sorularını bir kenara bırakıp kullanan kişiler için bu içeriği hazırlamak istedik. Bakalım Facebook ruh sağlığımızı nasıl koruyor ve bizlere ne gibi konularda yardımcı oluyor?

Depresyon, anksiyete ve obsesif-kompulsif bozukluk, toplumumuzda yaygın olarak teşhis edilen hastalıklardan birkaç tanesi.

Sosyal medyanın ruh sağlığı üzerindeki etkileri birçok kişi tarafından biliniyor olsa da sosyal medyanın ruh sağlığınıza yardımcı olabileceği bazı yollar da var ve Facebook diğer platformlara göre bunu en iyi şekilde yapıyor.

Akıl sağlığı krizi yaşıyorsanız Facebook’un size yardımcı olabileceği yollardan sadece birkaçını incelemek istedik.

1. Facebook Rahatsız Edici Fotoğrafları Yasakladı!

Rahatsız edici görüntülere ve paylaşımlara maruz kalmanın zihinsel sağlığımıza zarar verebileceği bir sır değil. Ne yazık ki, sosyal medyada her gün rahatsız edici fotoğraflara ve paylaşımlara maruz kalıyoruz, ancak Facebook bu sorunu çözmeye çalışıyor.

Facebook, 2017’den beri intihar ve zihinsel sağlığımız için tetikleyici veya toksik olarak kabul edilebilecek diğer konularla ilgili görüntüleri, videoları ve yayınları tespit etmek ve yasaklamak için bir yapay zeka kullanıyor.

Şirket, bu yayınları biz görmeden ortadan kaldırarak bizi sıkıntıya neden olabilecek gönderileri görüntülemekten koruyor. Tabi ki bu koruma henüz %100 başarıya ulaşmış durumda değil.

Ayrıca, Facebook’ta rahatsız edici bir gönderiyi, gönderinin sağ üst köşesindeki üç noktayı tıklayıp “Destek bul veya gönderiyi bildir” seçeneğini belirleyerek bildirebileceğinizi de unutmayın.

2. Facebook, Ruh Sağlığı İçin Destek Grupları Sunuyor!

Facebook, kendi topluluklarınızı yaratmanız için her zaman destek sunuyor. Facebook’ta kronik ağrı destek gruplarından kanser mağdurları için topluluklara kadar çeşitli tıbbi rahatsızlıklardan muzdarip olanlar için binlerce grup var. 

Bu gruplara katılabilir ve dünyanın her yerinden ruhsal hastalıklardan muzdarip diğer kullanıcılarla bağlantı kurabilirsiniz. Bu, grup üyelerinin sorunları konusunda birbirlerine yardım edebilecekleri bir yoldaşlık, samimiyet ve destek ortamına teşvik ediyor.

Facebook’ta bir destek grubuna nasıl katılabilirsiniz:

  1. Facebook’u açın ve haber kaynağınıza gidin.
  2. Ekranın üst kısmındaki Gruplar’ı seçin.
  3. Boş arama çubuğuna tıklayın ve katılmak istediğiniz grup türünü arayın. Ardından Ara tuşuna tıklayın.
  4. Katılmak istediğiniz grubu bulduğunuzda “+ gruba katıl” ı tıklayın ve önkoşul sorularını yanıtlayın.
  5. Kabul bildiriminizi bekleyin ve grup içerisinde aktif olun.
VPN dikdortgen 9
Hızlı, güvenilir, ekstra özellikler sunan bu VPN hizmetini incelemek ve %70 indirimi de görmek için görsele tıklayabilirsiniz.

3. Bazı Facebook Arkadaşlıklarınıza Ara Verin!

Facebook’ta hiç konuşmadığınız bir arkadaşınız oldu mu? Bu konuşmadığınız arkadaşınız sizi aslında rahatsız ediyor olabilir.

Facebook, herkesin zaman çizelgesine bakmanın eğlenceli olmadığını ve herkesin gönderilerinin canlandırıcı ve mutlu olmadığını fark eden nadir şirketlerden. 

Facebook’taki “Bir arkadaşı 30 gün ertele” özelliği, bir arkadaşınızın takibini bir aylığına geçici olarak bırakmanıza olanak tanıyor. Arkadaşınız, bunu yaptığınızda bir bildirim almayacağı için onları takip etmeyi bıraktığınızı da tabi ki bilmeyecek.

Arkadaşınızın profiline gidip avatar ve onay işaretinin bulunduğu simgeye tıklayarak istediğiniz zaman “erteleme” özelliğini kapatabilirsiniz. Ardından, ertelemeyi erken kapatma ve yeniden takip etme seçeneğini de seçmeniz mümkün.

Bu özellik ile aşırı paylaşım yapan ya da rahatsız olduğunu gönderileri paylaşan kişileri görmemenizi sağlar.

4. Facebook Messenger Aracılığıyla Kriz Desteği Sunma:

Bazen arkadaşlar ve terapistler konuşmak için müsait olmazlar. Depresyondan muzdarip insanlar için en zor zamanlardan bazıları, gece yarısı veya birçok klinisyenin ofisinin kapalı olduğu ve arkadaşlarının uykuda veya meşgul olduğu zamanlardır.

Facebook, zor zamanlarda dinleyebilecek ve yardım edebilecek biriyle 7/24 sohbet etme seçeneği ekleyerek insanlara yardımcı olmak için birkaç önde gelen kuruluşla ortaklık kurdu. (Bu gerçekten özel bir seçenek)

Bu yeni özelliğe katılan kuruluşların bazıları şu şekilde: Ulusal Yeme Bozukluğu Derneği, Kriz Hattı, Uyuşturucusuz Çocuklar için Ortaklık ve Ulusal İntihar Önleme Yaşam Hattı vb.

Arama çubuğunda bu kuruluşları arayarak, bağlanmak istediğinizi tıklayarak ve sayfalarındaki mavi “Mesaj” düğmesini seçerek bir kriz danışmanıyla bağlantı kurabilirsiniz.

5. İntiharı Önleme Araçlarını Kullanılabilir Hale Getirme!

Toplumumuzda intihar oranları giderek artıyor ve Facebook bunu kabul ediyor. Sosyal ağ, 10 yıldan fazla bir süredir yardım merkezinde bir dizi intiharı önleme aracına sahip.

İntihar yardım hatları için iletişim bilgilerinden yeme bozuklukları konusunda yardım için iletişim bilgilerine kadar, yardıma ihtiyacınız olursa Facebook’ta sizin için birçok farklı seçenek bulunuyor.

Facebook ayrıca, yardım merkezinde kişisel bakım ipuçları ve kötü bir gün geçiriyorsanız dikkatinizi dağıtmanın yollarının da bir listesini içeriyor.

Bu araçlara erişmek için:

  1. Facebook Yardım Merkezi’ne “intihar önleme” veya benzer bir terim yazın.
  2.  İhtiyaçlarınızı en iyi tanımlayan ifadeyi seçin. Bilgiler, seçtiğiniz ifadeye göre karşınıza çıkacaktır.

Buraya tıklayarak daha farklı bir içeriğimizi hızlıca okuyabilir ve web sitemizde zaman geçirebilirsiniz.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hero LiveXLiveTV Web 1920x900 1

Çevrimiçi Canlı Müzik Konserlerini İzlemenin 8 Farklı Yolu!

siri alternatifi - siri alternatifi uygulamalar - sesli asistanlar - siri güvenli mi

4 Alternatif Sesli Asistan: iPhone’un Sesli Asistanı Siri’nin Alternatifleri!