in

Artırılmış Gerçeklik Nedir? AR Teknolojisi Kullanım Alanları!

artirilmis gerceklik nedir
Inter IKEA Systems B.V. 2017

Bu içeriğimizde: Artırılmış Gerçeklik nedir? AR teknolojisinin kullanım alanları nelerdir? Sorularının cevaplarına ve konuyla ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Artırılmış Gerçeklik nedir?

AR, dijital ortamda yer alan nesnelerin gerçek alanlara/görüntülere entegre edilmesine denir. Ancak bu deneyim, akıllı telefon veya tablet gibi AR teknolojisini destekleyen cihazlar aracılığıyla gerçekleşir. Sanal ortamda yer alan metinlerin, seslerin ve görüntülerin; gerçek alanlara/mekânlara aktarılması, dolayısıyla mevcut gerçekliğin AR teknoloji ile artırılması sağlanır.

AR teknolojisinin kullanım alanları nelerdir?

Artırılmış gerçeklik teknolojisi, pazarlama, alışveriş, sanat ve kültür, oyun gibi kullanım alanlarına sahiptir. Ancak kullanım alanları bunlarla sınırlı değildir ve gittikçe genişlemektedir.

Pazarlama ve Alışveriş

AR teknolojisinin en çok kullanıldığı alanlardan birisi pazarlama olmuştur. Ürünlerinin daha geniş bir kitleye ulaşması ve satış oranlarının artmasını isteyen firmalar, bu amaçla AR teknolojisini kullanarak uygulamalar geliştirmektedir. AR teknolojisiyle gelişmiş olan uygulamalar sayesinde kullanıcılar da mağazalara gitmeden alacakları eşyalara karar verebiliyor. Örneğin bir mobilyanın evinde nasıl duracağını, renginin yakışıp yakışmayacağı gibi unsurları merak eden kullanıcılar, AR destekli uygulama ile eşyaların evlerindeki görünümüne ulaşabiliyor. Bu uygulamalardan biri IKEA’dır. Kullanıcılar kameralarını, satın almayı düşündükleri nesneyi yerleştirmek istedikleri alana doğru tutarlar ve eşyanın orada nasıl duracağını görürler. Ayrıca AR uygulamaları hakkında daha detaylı bilgiye bu içeriğimizden 2020’nin En İyi 10 Artırılmış Gerçeklik (AR) Uygulaması! ulaşabilirsiniz.

Sanat ve Kültür

AR teknolojisinin kullanıldığı ve en rağbet gördüğü alanlardan biri de Sanat ve Kültür uygulamalarıdır. Google Arts and Culture uygulaması bu teknolojinin özelliklerine sahiptir. Uygulamada yer alan Art Projector özelliği, AR teknolojisiyle güzel bir deneyim yaşatır. Kullanıcılar, kameralarını düz bir zemine tutarak istedikleri sanat portresini seçip daha yakından ve gerçekten karşısındaymış gibi inceleme deneyimine sahip olurlar. Ayrıca Google Arts and Culture uygulaması hakkında detaylı bilgiye bu içeriğimizden Google Arts and Culture Nedir? Özellikleri Nelerdir? ulaşabilirsiniz.

Oyun

AR teknolojisinin en çok rağbet gördüğü kullanım alanlarından biri de dijital oyunlar olmuştur. Bu alanın örneklerinden ilki Pokémon Go oyunudur. Kısa sürede yoğun ilgi gören oyunun kullanıcı sayısı milyonları aşmış durumdadır. Ancak AR teknolojisi destekli oyunlar gelişmeye devam etmektedir.

İlgili:

5/5 - (7 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

waves-coin-nedir

WAVES Coin Nedir? Waves Avantajları Nelerdir?

Airdrop3

Airdrop Nedir? Airdrop Çeşitleri Nelerdir?