in

En İyi DNS Sunucuları! Gelişmiş Çevrimiçi Güvenlik için Deneyin!

en-iyi-dns-sunucuları-dns-nedir-dns-nasil-calisir
en-iyi-dns-sunucuları-dns-nedir-dns-nasil-calisir

En İyi DNS Sunucuları! Gelişmiş Çevrimiçi Güvenlik için Deneyin!

Bu içeriğimizde en iyi DNS sunucuları listesi hazırlamaya çalıştık. DNS ne işe yarar? Diye gelen soruları da bu şekilde bu içeriğimizle cevaplamış oluyoruz. DNS nedir? Diye merak ediyorsanız içeriğimizde yine bu soruya da cevap bulabilirsiniz. En iyi DNS sunucuları içeriğimize geçelim!

DNS sağlayıcınızı değiştirmek, bilgisayarınızı çevrimiçi tehditlere karşı korumaya yardımcı olabilir. Bu DNS sunucuları, birçok kişi tarafından biliniyor ve en güvenli DNS sunucuları olarak görülüyor.

DNS sağlayıcınızı değiştirmek, bilgisayarınızın çevrimiçi tehditlere karşı savunmasını önemli ölçüde artırabilir. Fakat unutmayın %100 bir güvenlik sağlamaz.

Sağlayıcı değiştirmeye hazırsanız, hangi şirkete başvurmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Aşağıda birçok seçenek var – ama hangisi en iyisi, hangi özellikler mevcut ve herhangi bir dezavantaj var mı? Şimdi bunları ele alacağız.

Güvenliğiniz için en iyi üçüncü taraf DNS sağlayıcılarına bakalım.

En İyi DNS Sunucuları:

En İyi DNS Sunucuları listemizin ilk sırasında sırasında Google Public DNS var.

1. Google Public DNS:

IP Adresleri: 8.8.8.8 ve 8.8.4.4

Listeye en iyi bilinen iki üçüncü taraf sunucusuyla başlayacağız. İlk olarak, Google Public DNS.

Google’ın DNS’sinin en önemli avantajı hız. Normalde bant genişliği daraltılan bir internetiniz varsa bu DNS hizmetini kullanarak hızınızı artırabilirsiniz. Fakat hızınız artarken bir VPN’deki gibi hiçbir yaptığınız işlem şifrelenmez.

DNS nasil degistirilir

DNS Kullanmanın Avantajları:

Google, üç temel performans özelliği sunarak bazı sorunları azaltmayı amaçlıyor.

  • Küresel kapsam: Dünyanın neresinde olursanız olun yakınlarda sunucuları var. Fakat en yakını en hızlısıdır diye bir mantık var.
  • Hizmet Reddi (DoS) saldırısını önleme:  Google, DNSSEC güvenliğini standart olarak sağlıyor.
  • Yük dengeleme: Paylaşılan önbelleğe alma, önbellek isabet oranını iyileştiriyor. Fakat bunun her zaman gerçekleşmediğini hatırlatalım.

Google, DNSSEC ve HTTPS üzerinden DNS’yi standart olarak sunsa da, hizmeti kullanmanın önemli bir güvenlik dezavantajı var: Veri toplama. Google’ın bir reklam şirketi olduğunu ve kullanıcı verilerinin en büyük varlığı olduğunu unutmayın. Topladığı DNS verileri teorik olarak kişisel olmasa da, gizlilik konusunda bilinçli bazı kullanıcıları korkutabilir.

2. OpenDNS:

IP Adresleri: 208.67.220.220 ve 208.67.222.222

En İyi DNS Sunucuları listemizin ikinci sırasında OpenDNS var.

En çok kullanılan ve bilinen diğer üçüncü taraf DNS sağlayıcısı OpenDNS’dir. Kasım 2016’dan bu yana, hizmetin sahibi Cisco’dur. Bu yüzden oldukça gelişmiştir.

Kullanıcılar dört hizmet katmanından birini seçebilir: OpenDNS Family Shield, OpenDNS Home, OpenDNS VIP Home ve OpenDNS Umbrella Prosumer.

İlk iki hizmet – OpenDNS Family Shield ve OpenDNS Home – ücretsiz. Özellikleri ise büyük ölçüde aynı; her ikisinde de yerleşik kimlik hırsızlığı koruması ve evinizdeki her cihaz için ebeveyn kontrolü var. Tek önemli fark özelleştirilebilen filtrelemesidir. Family Shield önceden yapılandırılmış. Bu yüzden kullanmak istemeyebilirsiniz.

VIP paketi ise yıllık 19,95 ABD doları, oldukça pahalı. Şirket ayrıca iş paketleri de sunmaya başladığını geçtiğimiz süreçte duyurmuştu.

Son Prosumer paketi kullanıcı başına 20 ABD doları. Tek bir ödeme ile 3 farklı cihazda kullanılması mümkün. Fakat ücretli kullanmaya değer mi buna karar vermeniz gerekiyor. Ancak kişisel görüşümüz DNS sunucusu bir VPN gibi koruma sağlarsa kullanılması gerekiyor.

dns sunucuları - ücretsiz en iyi dns sunucuları - iyi ve ücretsiz dns sunucuları - dns ıp adresleri

3. DNSWatch:

IP Adresleri: 84.200.69.80 ve 84.200.70.40

En İyi DNS Sunucuları listemizin üçüncü sırasında DNSWatch var.

DNSWatch, güvenlik bilincine sahip bir DNS sağlayıcısıdır. Tüm kullanıcılar için tamamen ücretsiz ve kullanıcılarına OpenDNS gibi katmanlı paketler sunmuyor.

DNS Tarafsızlığı: Sunucular herhangi bir DNS talebini sansürlemezler. Bu, neye erişip erişemeyeceğinizi aktif olarak sansürleyen dünyadaki bazı ISS’lerden farklı.

Gizlilik Koruması: Şirket herhangi bir DNS sorgusu kaydetmiyor. Tabi aynı zamanda herhangi bir eyleminizi de kaydetmiyor. 

Satılık Veriler: Şirketin, çevrimiçi alışkanlıklarınızı öğrenmekle ilgilenen reklam ağları veya diğer kurumlarla herhangi bir iş anlaşması yok. Oldukça güzel değil mi?

4. OpenNIC:

IP Adresleri: 206.125.173.29 ve 45.32.230.225

OpenNIC projesi, en çok kullanıcının sahip olduğu ve kontrol edilen üst düzey Ağ Bilgi Merkezi ile tanınıyor. ICANN gibi tipik üst düzey etki alanı (TLD) kayıtlarına bir alternatif sunuyor.

Bununla birlikte, firma aynı zamanda en güvenli ücretsiz DNS sunucularından bazılarını da sağlıyor. Aralarından seçim yapabileceğiniz düzinelerce sunucu var. Fakat yakın olan hızlıdır mantığı her zaman iş görür.

5. UncensoredDNS:

IP Adresleri: 91.239.100.100 ve 89.233.43.71

UncensoredDNS, bu listedeki belki de en az tanınan DNS hizmeti.

Servis Thomas Steen Rasmussen adlı Danimarkalı bir adam tarafından işletiliyordu. Geçmişini ve hizmeti kendi sözleriyle şöyle tanımlıyor: “Danimarkalı bir internet sağlayıcısında sistem yöneticisiyim, 1979 doğumluyum. Bu hizmeti özel bir şahıs olarak kendi paramla çalıştırıyorum. İki sansürsüz DNS sunucusundan oluşan DNS hizmeti. Her zaman ücretsiz kalacak.”

UncensoredDNS’nin en iyi yanı, iki sunucununda tamamen günlük kaydı içermemesi. Unutmayın; her iki sunucu da fiziksel olarak Danimarka’da.

En Güvenli DNS Sunucuları Hangileridir?

Bu makalede, güvenliğinizi ve gizliliğinizi korumak için sizi en güvenli DNS sunucularından bazılarıyla tanıştırdık.

Hangisi en iyi DNS, bunu kesin bir dille söylemesi oldukça zor. Bunların çoğu kişisel önceliklerinize bağlı. Ebeveyn denetimleri birincil endişenizse, OpenDNS kullanın. Kişisel olmayan bazı veri günlük kaydı pahasına hızınızı artırmak istiyorsanız, Google’ı kullanın. Farklı tercihleri sizler yapmalısınız.

En iyi DNS sunucuları ile ilgili:

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

hash 1 1 1 1

Hash Rate Nedir? Bitcoin Hash Rate Neden Önemlidir?

en iyi gizlilik ve güvenlik uygulamaları

En İyi Gizlilik ve Güvenlik Uygulamaları Listesi! Tam 7 Adet!