in

Edge ve Chrome! Microsoft Edge – Google Chrome Hakkında!

microsoft edge chromium 918x612 1
microsoft edge chromium 918x612 1

Edge ve Chrome! Microsoft Edge – Google Chrome Hakkında!

Edge – Chrome hakkında üzerine yazılmalı diye düşündük. Fakat bu bir karşılaştırma değildir. Karşılaştırma yakın zamanda gelecek. Google Chrome veya Microsoft Edge tarayıcılarının düzenli kullanıcısıysanız, size iyi birkaç haberimiz var.

Chrome tarihsel olarak daha popüler tarayıcı seçeneği olmasına rağmen, Edge hızlı, iyi ve rekabete hazır. Şu anda en popüler ikinci tarayıcı seçeneği – Google Chrome’un hemen arkasında – ve yeni güncellemeler onu en üst nokta için sert bir rakip haline getirebilir.

Google Chrome ve Microsoft Edge’deki son güncellemelere ve gelecek değişikliklere, bu hareketlerin tarama deneyiminizi nasıl değiştirebileceğine bakalım.

Microsoft Edge’deki son geliştirmeler

Bellek kullanımını azaltma ve daha yüksek hız!

Edge için yakın zamanda piyasaya sürülen bir güncelleme, bu tarayıcı tarafından bellek kullanımını azaltmak anlamına geliyor ve bu da cihazınızın genel performansını artıracaktır. Bu Edge güncellemesi, Edge tarayıcısı olanların % 27’ye kadar bellek kullanımında azalma görmelerini sağlıyor. Bu kesinlikle büyük bir azalma.

Windows 7 ve 8 kullanıcıları için genişletilmiş kullanım

Tarayıcınızı Microsoft Edge’e geçirmek istiyorsanız, ancak Windows’un eski bir sürümünü kullanıyorsanız, bunu yapmak kolay değildir. Zaten şimdiye kadar: Edge’deki yeni değişiklikler, tarayıcının Windows 8’e ve desteklenmeyen Windows 7 makinelerine sunulmasına izin veriyor. Not: Microsoft artık eski sürümler için destek sunmadığı için daha yeni bir sürüme yatırım yapmayı düşünmelisiniz.

Dezavantajı, Microsoft’un bu güncelleştirmeyi kurumsal cihazlar için kullanıma sunmamış olmasıdır. Bunun tersi, Microsoft’un istemiyorsanız tarayıcıyı kullanmaya zorlamamasıdır – güncellemelere erişirsiniz, ancak Edge tarayıcısı görev çubuğuna sabitlenir ve masaüstüne bir kısayol olarak eklenir.

Güncellemeler varsayılan tarayıcınızı değiştirmez veya Explorer’ın yerini almaz. Varsayılan tarayıcınızı Edge ile değiştirmek istiyorsanız, seçenek oradadır, ancak yeni güncellemeyle kesinlikle bir gereklilik değildir.

Diğer değişiklikler

Uzantı deposuna gitmeyi kolaylaştıran önemli bir facelift de dahil olmak üzere, yukarıda özetlenenlerle birlikte sunulan birkaç güncelleme daha var.

Ayrıca, tarayıcıyı Chrome ile aynı düzeye getiren Edge özellikleri ve güvenlik önlemleri için güncellemeler yapıldı.

Ve Chrome’dan bahsetmişken…

Google Chrome’da yakında yapılacak değişiklikler

Daha az bellek kullanımı ve daha iyi performans

Google Chrome kullanıyorsanız, bu tarayıcının tonlarca bellek harcamaktan kazandığı itibarını biliyor olabilirsiniz. Windows 10’unuz varsa ve Chrome’u tarayıcınız olarak kullanıyorsanız, iyi şeyler elde edersiniz.

Görünüşe göre Chrome’un veri dolaşımı yakında iyileşebilir. Bazı durumlarda, Windows 10 kullanıcıları için önemli bellek kullanımı iyileştirmesi sunacak Chrome tarayıcısı için yakında yapılacak değişiklikler planlanmaktadır.

Bir Google Mühendisi yakın zamanda gelecekteki Chrome güncellemelerinin, RAM kullanımını azaltmak ve Chrome için performansı artırmak amacıyla Microsoft Edge’de kullanılanla aynı tekniği kullanacağını açıkladı. Edge tarayıcısında olduğu gibi, bu değişikliklerin bellek kullanımını % 27 oranında azaltması bekleniyor, ancak cihazınızı gerçekten ne kadar hızlandıracağına tonlarca başka faktör bağlı olacak.

Bu güncellemelerin cihazınızı gerçekten hızlandırıp daha az RAM kullanıp kullanmayacağı, kullandığınız sisteme büyük ölçüde bağlı olacaktır, ancak testlerin bu güncellemelerin bazı durumlarda tarayıcı ve sistem işlemlerinde “yüzlerce MB” kaydedebileceği bildirildi.

“Çok çekirdekli” sistemlerin en büyük yararı görmesi muhtemeldir, ancak Windows 10 kullanıcılarının çoğunun sunumda en azından bir miktar iyileşme görmeleri ihtimali var.

Bu yeni özelliklerin yakında piyasaya sürülmesi bekleniyor, ancak henüz kesin bir çıkış tarihi yok. Yine de bir göz atın – bu değişiklikler nihayet yayına girdiklerinde tarama deneyiminizi büyük ölçüde artırabilir, bu da beklemeye değer olacaktır.

Farklı bir içeriğimize ana sayfamıza giderek hızlıca erişebilirsiniz. Edge – Chrome hakkında daha detaylı bilgiler yakın zamanda web sitemizde olacak.

İlgili: Güvenli E-posta Karşılaştırması: Tutanota ve ProtonMail Karşılaştırması!

İçeriği Oyla
5G 120 Hz and compact dimensions

Her Zaman Kullanacağınız 9 iPhone Özelliği!

bilira - bilira lorentlabs - bilira isbirligi - lorent research lab - lorentlabs - kripto para

BiLira ile İş Birliği Yaptık! BiLira Nedir? Ne İşe Yarar?