in

Google Sizi Takip Ediyor! Buna İzin Vermeyin. İşte Alternatifler!

google - google sizi takip ediyor - arama motorlari - google güvenli mi - google hakkında
google - google sizi takip ediyor - arama motorlari - google güvenli mi - google hakkında

Google hakkında bir dakika düşünün. Arama motoru rekabete hakim, dünyadaki pazar payının %91’inden fazlası Google’ın elinde.

Tabi sadece arama motoru ile bitmiyor. Bu arama motoru aynı zamanda Gmail, YouTube, DoubleClick, Nest ve Waze’in de sahibi. Bu uygulamalar ne izlediğinizi, nereye gittiğinizi ve çevrimiçi ortamda neyle ilgilendiğinizi çok kolay bir şekilde bilir ve takip eder.

İzlenmekten ve tüm kişisel hayatınızı bir şirketle paylaşmaktan yorulduysanız Google’dan ayrılmak göründüğünden daha kolay. Bu alternatiflerle kesinlikle bütün Google platformlarından uzaklaşabilirsiniz.

YouTube olmadan video izleme

YouTube, Google’ın kullanıcıları için dijital reklam profili oluşturmak için kullandığı başka bir araçtır. Bu alternatifler ya YouTube’un kendisi ile birlikte çalışır ya da YouTube’un yapmadığı bir şey sağlayan özelliklere sahiptir.

Vimeo

Vimeo , YouTube için uzun zamandır bir rakip fakat hala kendi başına. Ayda 280 milyon izleyici ve video yüklemeyi kolaylaştıran çok daha hafif bir sunucu yüküne sahiptir. Paylaşmak istediğiniz uzun biçimli videolarınız veya kendi kendine oluşturduğunuz filmleriniz varsa, bunları barındırmak için mükemmel bir yerdir.

Vimeo, YouTube’dan daha yüksek kaliteli videolara da izin verir. Bağımsız film yapımcıları, çevrimiçi dağıtım ve filmleri barındırmak için de kullanıyor.

Hooktube

Daha hızlı yükleme süreleri ve tarayıcınızda daha az etki yaratmak üzere tasarlanan videolarda, Google’ın sahip olduğu siteyi ziyaret etmeden YouTube’daki gibi video aramak ve göz atmak için Hooktube’u kullanabilirsiniz.

URL’deki “youtube.com”u “hooktube.com” olarak değiştirerek, başkalarının size gönderdiği YouTube bağlantılarını izleyebilirsiniz.

Google Haritalar Olmadan Harita Kullanmak

Google Haritalar o kadar büyük ki, birçok üçüncü taraf harita uygulaması aslında harita verilerini buradan alıyor. Bununla birlikte, verilerinizi Google ile paylaşmayan bir alternatif kullanıyorsanız, hareketinizi ve etkinliğinizi görmeyeceklerdir.

Bu biraz da kullandığınız işletim sistemine bağlıdır.

Apple Haritaları

Apple ve Google Haritalar ayrıldığında, büyük bir tartışma yaşandı. Apple Maps, dünyadaki her iOS cihazda standart olarak geliyor ve şimdi her zamankinden daha sağlam özelliklere sahip.

Apple Maps, aramalarınızı cihazınızın ötesinde izlemeyerek kullanıcı gizliliğini vurgular. DuckDuckGo aslında kendi harita programı için Apple Maps kullanıyor.

iPhone veya Mac kullanıyorsanız Apple Haritalar’a varsayılan olarak erişebilirsiniz, ancak Android ve PC kullanıcıları Apple Haritalar’a DuckDuckGo aracılığıyla erişebilir.

Hafif ve güçlü bir haritalama istemcisi olan HERE WeGo kullanıcıları, gizlilik ve hıza olan bağlılığı için yüksek puanlar veriyor.

Bu uygulama, iOS, Android, PC ve Mac dahil olmak üzere hemen hemen her platform için sürümler sunar. HERE WeGo, yol tariflerini ve haritaları Google’ın seçeneğinden biraz daha hızlı yükler, ancak Mac sistemlerinde Apple Haritalar kadar hızlı çalışmaz.

Gmail kullanmak yerine birçok alternatifi kullanabilirsiniz. ProtonMail ve TutanotaMail‘i incelemiştik. İncelemelere hızlıca erişmek için üstlerine tıklayabilirsiniz.

Ayrıca Google kullanmak yerine de DuckDuckGo kullanabilirsiniz. Bu içeriğimize de burayı tıklayarak hızlıca erişebilirsiniz.

İçeriği Oyla
twitterda takipçi artırma - twitter'da takip artırma - twitter takipçi satın al - twitter takipçi

Twitter’da Takipçi Arttırma | Takipçi Arttırmanın Yolları!

1 2

WhatsApp VS Signal! WhatsApp’ı Siliyoruz!