İnternette Daha Etkili Arama Yapmanın 7 Basit Yolu!
Son zamanlarda internet aramalarında farklı farklı sonuçlar çıktığını, alakasız içeriklerle karşılaştığını söyleyen insanlarla görüştük. Biz de bu konuda ne yapabiliriz diye düşünürken internette daha etkili arama yapmanın 7 basit yolunu derleyebiliriz diye planlama yaptık. Eğer internette daha etkili arama yollarına ilişkin merak ettiğin şeyler varsa tam da doğru yerde olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
İnternette daha etkili arama yapmak için birkaç küçük detaya dikkat etmek gerekiyor. Sonrasında zaten devamı çorap söküğü gibi geliyor! İçeriğimize geçmeden önce şunu hemen hatırlatmak istiyoruz: En çok kullanılan arama motoru Google üstünden ilerliyoruz. Gönül isterdi ki daha çok kullanıcı Duckduckgo kullansın ve onun üstünden örneklerle gidelim.. Fakat şu an için bu pek mümkün görünmüyor maalesef. Buna ek olarak aşağıdaki içeriklerin bir kısmını mobilde de aktif bir şekilde deneyebilir ve kullanabilirsiniz.
Açık olun.
Aramanızda ne kadar alakalı kelimeler kullanırsanız, sonuçlarınız o kadar başarılı olur. Sanırım bunu bilmeyen yoktur. Bir kara kedi arıyorsanız kedi resimleri yazmak ve aramak yerine siyah kedi – kara kedi vb. gibi aramalar işinizi kolaylaştıracaktır. Bir dakika bir dakika.. Bu çok basit bir ipucu oldu değil mi? Olsun, devam edelim.. Yavaş yavaş kaliteyi artıracağımıza inanıyorum.
Bir İfadeyi Aramak için Alıntıları Kullanın.
Daha iyi arama sonuçları elde etmek için bir başka önemli ipucu da kelimeleri birlikte gruplamak için tırnak işaretlerini kullanabilmek. Web’de tırnak işaretleri ile arama yaptığınızda, arama motorunun size gösterdiği sonuç sayısını büyük ölçüde azaltırsınız ve hiper odaklı bir sonuç kümesi oluşturursunuz.
Uygun Bir Arama Motoru Kullanın.
Tüm arama motorları ne yazık ki farklı farklı sonuçlar sunuyor. Fakat herkesin de bildiği gibi en iyi sonuçlar tabii ki Google’da. Google’da eğer aradığınız bir şeyi bulamıyorsanız farklı bir arama motorunu deneyin. Özellikle son zamanlarda duyduğumuz şeylerden birisi de Duckduckgo kullanıcılarının aramalardan tam verim alamadığı için yeniden Google kullanmaya başlaması. Bu umarız ki ilerleyen süreçte değişir..
İlgili:
Belirli Bir Site İçinde Arama Yapmak İçin Google’ı Kullanın.
Bir web sitesinin yerleşik arama aracını kullanmayı denediyseniz ve başarılı olamadıysanız, kesinlikle yalnız değilsiniz. Belirli bir sitede arama yaparken daha iyi sonuçlar almanın bir yolu da Google’ı kullanmaktan geçiyor. Örneğin web sitemizde bir şey arayacaksınız. O zaman şu yolu deneyin: site: lorentlabs.com haberler
Bu site web sitemizdeki haberler kümelemesini gösterecektir.
Temel Matematik Arama Sonuçlarınızı Daraltacak.
Arama sonuçlarınızı daha verimli hale getirmek için artı ve eksi işaretlerini kullanmayı hiç denediniz mi? Örneğin bir kelimeyi aradığınızda alakasız şeylerle karşılaşıyorsanız o şeyleri eksi işareti ile ortadan kaldırabilmeniz mümkün. Tom Ford diye arama yaptığınızda karşınıza Ford Motor çıkıyorsa bunu şu şekilde durdurabilirsiniz: ”tom ford” -motor
Bu sayede daha verimli sonuçlar elde edebilirsiniz.
Çevrimdışı Olan Web Sayfalarına Erişin.
Kapanan bir web sitesi veya kalıcı olarak çevrimdışına alınan bir web sayfası mutlaka erişilemez değil. Bazen sayfanın önbelleğe alınmış bir sürümüne erişebilir veya arşivlenmiş bir kopyasına göz atabilirsiniz. Bunun için Wayback Machine’yi kullanabilir ya da Önbellek aramasına geçiş yapabilirsiniz. Böylelikle kapatılan ya da engellenen siteye erişebilirsiniz.
Arama Motorunun Gelişmiş Araçlarını Kullanın.
Çoğu arama motoru, daha iyi sonuçlar elde etmek için kullanabileceğiniz gelişmiş seçeneklere sahip. Yukarıda birkaç tanesinin üzerinden geçtik, ancak genellikle çok daha fazlasının mevcut olduğunu bilmek önemli. Bu gelişmiş araçları kullanarak haberlere, müziklere, pdflere, seslere ya da videolara çok hızlı bir şekilde erişebilirsiniz. Bu ekstra özellikler sadece Google’da değil. Aynı zamanda Bing ve Yahoo gibi arama motorlarında da mevcut.
1 Comments
Leave a ReplyOne Ping
Pingback:Bing Aramaları! Aramalarınızın Verimini Artırmak için İpuçları! - LorentLabs