in ,

Instagram Reels Çıktı! Instagram Reels Nedir? Nasıl Kullanılır?

0a25e759 53d0 4b95 9740 636a82be53ac getty 1226302918
0a25e759 53d0 4b95 9740 636a82be53ac getty 1226302918

Instagram Reels Nedir? Sorusunu sormaya başlayanlar oldu bile! Şimdiden birçok kişi tarafından da kullanılmaya başlandı. Fakat içeriğe başlamadan önce hemen belirtmeliyim ki bazı ülkelerde henüz aktif olan bir özellik değil. Fakat Instagram Reels videolarını izlememiz mümkün. Bu arada her güncelleme gibi herkese birden değil, yavaş yavaş geliyor.

Instagram Reels Nedir?

Facebook, instagram reels ile Tiktok‘un kitlesini ele geçirmeyi amaçlıyor. Instagram Reels ile kısa videolar çekebiliyor ve anında instagram hesabınız üzerinden takipçilerinizle paylaşabiliyorsunuz.

ABD’de Tiktok üzerinde siyasi bir baskı başladığı günden bu yana Microsoft ve Facebook bu krizi fırsata çevirme peşinde. Eğer Tiktok ABD’de engellenirse alternatif olarak Instagram Reels’in kullanılacağı biliniyor. Trump, satın alma konusunda ya da ülkeyi terk etme konusunda Tiktok’a 15 Eylül’e kadar süre tanımıştı. O tarihi merakla bekliyoruz. Microsoft, Tiktok’un ABD ayağı mı olacak yoksa Tiktok ülkeyi terk mi edecek?

Instagram Reels 15 saniyelik kısa videolar çekmenizi sağlıyor!

Instagram Reels ile oluşturduğunuz videoları ana sayfanızda paylaşabiliyor ve Keşfet’e de düşmesini görebiliyorsunuz.

Instagram Reels’in özellikleri arasında hizalama, ses efekti, müzik ekleme, AR efektleri, zamanlayıcı vb. gibi birçok özellik mevcut.

Nasıl Paylaşım Yapacağız?

  • Tabi ki önce Instagram profilimize giriş yapıyoruz.
  • Giriş yaptıktan sonra ana sayfaya girmeliyiz. Ana sayfaya girdikten sonra ekranı sağa doğru kaydırın.
  • Bu ekrandan sürekli paylaşım yapabiliyorduk ya da canlı yayın açabiliyorduk. Artık bu sayfayı Instagram Reels için de kullanabileceğiz ve takipçilerimize instagram reels videolarımızı izletebileceğiz.
  • Burada reels sekmesini açın. Açtıktan sonra “Ses-Hız-Efekt-Zamanlama” özelliklerini göreceksiniz. Bu özellikleri kullanarak hızlıca paylaşım yapmanız mümkün. Zamanlama özelliği aynı telefonlarınızda olan ‘zamanlayıcı’ özelliği ile aynı özelliğe sahip. Siz telefonu bir kenara koyun ve sabitleyin, videoyu başlatın (örneğin 6 saniye sonra) 6 saniye sonra video çekmeye başlasın.

    Buraya tıklayarak farklı bir içeriğimizi hızlıca okuyabilir, farklı içeriklerimizi okurken farklı konularda farklı bilgilere sahip olabilirsiniz. Web sitemize yorum yapma özelliğini açtığımızı duyurmuştuk. Yorum yapmayı lütfen unutmayalım. Fikirleriniz, görüşleriniz ve önerileriniz bizler için çok çok değerli.
İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

vivaldi browser metal grid computer wallpaper preview

Vivaldi İncelemesi! Vivaldi Hakkında Her şey!

uber logo map 1

Uber Büyüyor! İngiltere’deki En Büyük Rakibini Satın Alıyor!