in

Pokemon Go Oynarken Çevrimiçi Ortamda Güvende Kalmanın 5 Yolu

pokemon go güvenli mi - pokemon go çevrimiçi güvenliği - pokemon go hakkında - pokemon go nasıl oynanır
pokemon go güvenli mi - pokemon go çevrimiçi güvenliği - pokemon go hakkında - pokemon go nasıl oynanır

Pokemon Go Oynarken Çevrimiçi Ortamda Güvende Kalmanın 5 Yolu

Bu oyunu birçoğumuz duyduk ve hatta birçoğumuz ciddi bir zaman harcayarak Pokemon Go adlı oyunu oynuyoruz. İlk çıktığı zamanı hatırlıyor musunuz? Hızlı bir şekilde yayılan ve ülkemizde de ciddi bir oyuncu kitlesine sahip olan Pokemon Go, çok hızlı bir şekilde popüler oldu.

Bu içeriğimizde bu oyunu oynarken çevrimiçi olarak potansiyel tehditlerden kaçınmanın yollarını yazdık. Fakat bu 5 yolu ele almadan önce Pokemon Go hakkında kısa bir özet geçelim.

Pokemon GO, 2016 yılında Niantic tarafından geliştirilen ve The Pokemon Company tarafından yayımlanan, iOS ve Android tabanlı artırılmış gerçeklik oyunu. Oyun ücretsiz bir şekilde ve uygulama içi satın alma opsiyonu ile yayınlandı. Oyun, aldığı sürekli güncellemeler sayesinde ciddi bir ivme yakaladı.

  • Pokemon GO’ya giriş yapmak için kullandığınız Google veya Apple hesabınızda güçlü bir parola kullandığınızdan emin olun. Ayrıca, güçlü parolalarınıza ek olarak ikinci güvenlik katmanı olan iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini de eklemeyi unutmayın. İkili faktörlü kimlik doğrulama özelliğini sadece bu oyun için değil, bütün platformlar için kullanın.

  • Uygulamanın resmi olmayan sürümlerini ve bir tür “yardımcı” olduğunu iddia eden diğer uygulamaları indirmekten ve kurmaktan kaçının. Geçtiğimiz aylarda Pokemon Go adını kullanan birçok kötü amaçlı yazılım yüklü ürün olduğu ortaya çıkmıştı. Bu yüzden oyunu sadece güvenilir kaynaklardan indirin.

İlgili:

  • Pokemon Go için ücretsiz hediyeler vaat eden internet sitelerini ziyaret etmekten kaçının. Bu tür web sitelerine pek fazla güvenmeyin. Kimlik avı saldırıları için oluşturulan bu tür birçok site bulunuyor. Resmi web sitesi dışında herhangi bir siteden uygulama indirmek ya da ‘Görevi gerçekleştirin, hediyenizi alın.’ vaatlerinde bulunan web sitelerindeki görevlere inanmak sizi çevrimiçi olarak tehlikeye atabilir. Bu görevlerin birçoğunda anketlerle karşılaşabilirsiniz. ‘Basitmiş hemen yapabilirim.’ düşüncesinden dolayı kişisel verilerinizi siber dolandırıcılarla istemeden paylaşabilirsiniz, aman dikkat!

  • Kimlik bilgilerinizi asla kimseyle paylaşmayın. Kimlik bilgileriniz kullanılarak farklı platformlardaki üyeliklerinizi takip edecek siber dolandırıcılara fırsat sağlayabilirsiniz. Bu yüzden kişisel bilgileriniz tamamen size özel kalmalı.

  • Eğer uygulama için herhangi bir şey almak istiyorsanız mutlaka sanal kart ya da hediye kartları kullanın. Sanal kartlarınızın limitini belirlemeyi unutmayın. Eğer internet bankacılığı kullanıyorsanız ve banka kartınızla ya da kredi kartınızla bir şey satın almak istiyorsanız internet bankacılığınız üzerinden kartınızın ayarlarını her zaman gözden geçirin.
İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sağlık hizmetleri veri koruması - sekuritance - kripto para - skrt token

Sağlık Hizmetleri Veri Korumasının Yeniden Havalı Görünmesini Nasıl Sağlayabilirsiniz?

kötü amaçlı yazılım - kötü amaçlı mail - spam mail - lorentlabs mail

Kötü Amaçlı Mailleri Tespit ve Yok Etmenin 5 Kolay Yolu