in

Siber Güvenliğin 5 Temel Öğesi Nedir ve Ne İşe Yarar?

siber güvenliğin 5 temel öğesi seo - lorentlabs seo
siber güvenliğin 5 temel öğesi seo - lorentlabs seo

Siber Güvenliğin 5 Temel Öğesi Nedir ve Ne İşe Yarar?

Yöneticilerin etkili siber güvenlik risk yönetimini yanlış anlamaları alışılmadık bir durum değil. Aslında kurumsal çapta bir sorun olduğu halde, bunu genellikle BT’nin ele alması gereken bir sorun olarak görürler. Siber güvenliğin, bütçelerin nasıl ele alındığına benzer şekilde, iş kolları aracılığıyla yukarıdan aşağıya yönetilmesi gerekir. Başka bir deyişle, tüm organizasyonun dahil olması, ortak hedeflere doğru çalışması gerekiyor.

Çok çeşitli sektörlerdeki her tür kuruluşla yaptığımız çalışmada, etkin siber güvenlik risk yönetiminin aşağıdaki beş unsuru içermesi gerektiğini gözlemledik.

  • Etkili Bir Çerçeve – Yöneticilerin, organizasyonun tüm kaynakları, çalışanları, süreçleri ve teknolojisi için geçerli olan uygun yönetişimi kurmaları gerekiyor. Uygun bir çerçevenin seçilmesi ve uygulanması, bir siber güvenlik risk yönetimi programı oluşturmanın önemli bir adımıdır. 
Ucuz, 5 kişinin kullanabileceği, farklı ülkelerin Netflix içeriklerine erişebileceğiniz VPN için üstteki görsele tıklayarak inceleme yapabilir veya satın alabilirsiniz.
Ucuz, 5 kişinin kullanabileceği, farklı ülkelerin Netflix içeriklerine erişebileceğiniz VPN için üstteki görsele tıklayarak inceleme yapabilir veya satın alabilirsiniz.
  • Uçtan Uca Kapsam – Bir siber güvenlik programının başarılı olması için kapsamlı olması gerekiyor. Yani, kuruluşta korunması gereken tüm verileri ele almalı. Bir kuruluş, ağa bağlı sürekli artan sayıda cihaz nedeniyle tüm verilerini bulmanın zor olduğunu keşfedebilir. Ayrıca, bir kuruluş, üçüncü taraf satıcılardan iş süreçlerine kadar her siber güvenlik sorununu belirlemek için kapsamlı bir yaklaşım benimsemelidir. Etkili olması için bir siber güvenlik programı, organizasyonun korunması gereken tüm kritik unsurlarını kendi kapsamında tutmalıdır.

İlgili:

  • Kapsamlı Risk Değerlendirmesi ve Tehdit Modellemesi – Bir dizi tehdidin risklerini ve olasılığını ve yapabilecekleri zararı belirlemek, siber güvenlik tehditlerine öncelik vermek için kritik bir adımdır. Önceliklendirmede siber güvenlik ekibi, kuruluşun verilerini dışarıdan bir bakış açısıyla değerlendirmelidir, başka bir deyişle, bir bilgisayar korsanının bakış açısından hangi verilerin değerli olabileceğini belirlemelidir. Bu bakış açısı, ekibin olası saldırıları önlemeye yardımcı olacak etkili bir siber güvenlik stratejisi geliştirmesine yardımcı olacaktır.
  • Proaktif Olay Müdahale Planlaması – Herhangi bir sistemin güvenliğinin eninde sonunda ihlal edilebileceğini kabul ederek, birçok kuruluş olay müdahale planlarını benimsemiştir. Olay müdahale planlamasına proaktif bir yaklaşım benimsemek, planın test edilmesi, etkinliğinin nasıl iyileştirileceğinin belirlenmesi, bu iyileştirmelerin yapılması ve personelin bir güvenlik ihlaline tepki vermek ve zararını sınırlamak için eğitilmesini ve hazırlanmasını sağlamak anlamına gelir.
  • Özel Siber Güvenlik Kaynakları – Etkili bir siber güvenlik risk yönetimi programı oluşturmak için, seçilen çerçevenin yönetişimine ilişkin rol ve sorumlulukların açıkça tanımlanması esastır.
İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

çocuklar için siber güvenlik - siber güvenliğin önemi - çocuk ve siber dünya - SEO

Çocuklar İçin Siber Güvenliğin Önemi ve Detayları!

kaspersky vpn güvenli mi - kaspersky vpn seo - kaspersky vpn lorentlabs

Cep Telefonlarımızda VPN Hizmetlerini Neden Her Zaman Açık Tutmalıyız?