in

Sosyal Medya Hesaplarımızı Nasıl Koruruz?

sosyal medya hesaplarınızı koruyun - sosyal medya güvenliği - siber güvenlik - lorentlabs
sosyal medya hesaplarınızı koruyun - sosyal medya güvenliği - siber güvenlik - lorentlabs

Sosyal Medya Hesaplarımızı Nasıl Koruruz?

Bu içeriğimizde Sosyal Medya Hesaplarımızı Nasıl Koruruz? Sorusunu detaylı bir şekilde cevaplıyoruz.

Sosyal medya hesaplarınızı korumak için bazı dikkat edilmesi gereken konular var. Bugün bu içeriğimizde bu konuları kısaca ele alacağız. Artık hayatımızın en önemli yerini kaplayan sosyal medya, birçok kişinin temel geçim kaynağı. Birçok kişinin zaman geçirdiği eğlenceli bir yer, birçok kişinin de tehlike saçtığı bir alan. Gerçek hayattan hiçbir farkı yok. Bu yüzden nelere nasıl dikkat etmeliyizi ele alacağız.

Sosyal medya profillerinin çalınması, ne yazık ki tamamen bilinçsizlikten kaynaklanan bir durum. Temel birkaç şeyi yerine getirdiğinizde aslında çalınması anlık hatalardan kaynaklı yaşanıyor. Bu yüzden herkesin en çok önem verilmesi gereken ilk konu: ‘Dikkat!‘ Çünkü internette dikkatli davranılmazsa; sadece sosyal medya profilleriniz değil, kişisel verileriniz, iletişim bilgileriniz belki de finansal bilgileriniz çalınabilir. Bu yüzden en önemli şeyin dikkat olduğundan emin olabilirsiniz.

Bu içeriğimizde sadece sosyal medya platformlarını ele alacağımız için en çok kullanılan yöntemle ile başlayalım!

Sahte sitelere ya da uygulamalara yönlendirerek kullanıcı adı, mail ve parola istiyorlar!

Bir siber korsan ya da dolandırıcı profilinize erişmek için sizi sahte bir siteye yönlendirmek isteyebilir. Bunu SMS, mail, mesaj, DM ya da PM, gönderi, post, tweet vb. gibi kelimeleri kullandığımız şeylerle yapabilir. İnternet üzerinden kim gönderirse göndersin; gönderilen sitenin sahte olup olmadığını her zaman inceleyin. Eğer sahte bir siteye bilgilerinizi girerseniz o bilgiler siber korsan veya dolandırıcının eline geçer. Aman dikkat! Ayrıca unutmayın; sahte siteler gerçek sanılacak kadar mükemmel hazırlanıyor.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Nasıl Koruruz?

Güçlü Parola!

Eğer yukarıda bahsettiğimiz phishing saldırısına düşer ve dikkat etmezseniz ne yazık ki güçlü bir parolanızın olması sosyal medya profilinizi ve profilinizin içindeki bilgileri asla korumaz. Başta da dediğim gibi en önemli kural; dikkat!

Eğer dikkatliyseniz fakat bir siber saldırıya uğramış ya da ihlale karışmışsanız güçlü parola sizi her zaman korur. Çünkü güçlü parolaların kırılması çok zordur.

Peki güçlü parolayı nasıl oluşturacağım?

Güçlü bir parolayı oluştururken büyük – küçük harfler, sayılar ve noktalama işaretleri kullanın. Tabi ki bunu sıralı bir şekilde yapmak yerine karışık bir şekilde kullanmak her zaman daha doğru bir seçenek. Güçlü parolayı oluşturduktan sonra parola güvenliğine de önem vermek gerekiyor. Bu yüzden parolalarınızı ikinci kişilerle paylaşmamak, fiziki olarak saklamamak gerekiyor.

Parola yöneticileri kullanmak sizi daha güvende tutabilir. Bunun için hemen web sitemizin incelemeler kategorisine girerek incelediğimiz parola yöneticilerine göz atın.

İlgili:

Sosyal Medya Hesaplarınızı Koruyun! | Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • İki faktörlü ya da çok faktörlü kimlik doğrulama kullanın. İki faktörlü kimlik doğrulama için buradaki içeriğimize göz atmanızı öneririz.Google Authenticator Nasıl Kurulur? Google Auth Hakkında!
  • Eğer herhangi bir şifrematik kullanmak istemiyorsanız SMS doğrulamayı aktif edebilirsiniz. Bu sayede parolanızı bilen kişi SMS ile gelen kodu bilemeyeceği için profilinize erişemez.
  • Tanıdığınız kişilerden de olsa size gönderilen ve herhangi bir profiliniz ile giriş yapılması beklenen sitelerden uzak durun.
  • Üçüncü parti uygulamalardan uzak durun.
  • Mesaj veya mail ile gönderilen herhangi bir kullanıcı adı veya parola isteği asla gerçek değil. Yani hiçbir banka, kurum, kuruluş, şirket vb. sizden asla parolanızı istemez.
  • Mail ya da sosyal medya profilinizin bir ihlale karıştığını düşünüyorsanız parolalarınızı hızlıca değiştirin.
  • Her platform için yeni bir parola kullanın.
  • Her platform için yeni bir mail adresi kullanın.
  • Parola veya adreslerinizi parola yöneticilerine kaydedin.
  • ‘Sana bir kod göndereceğim onu bana söyler misin?’ cümlesini veya türevlerini duyarsanız karşınızdaki kişiyi direkt engelleyin.
5/5 - (2 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

microsoft teams nasıl kullanılır - microsoft teams - lorentlabs - microsoft teams incelemesi - görüntülü sohbet uygulaması

Microsoft Teams İncelemesi! Microsoft Teams Hakkında Detaylar!

server çeşitleri nelerdir - server nedir - sunucular - vps sunucu

Server Çeşitleri Nelerdir? Server Çeşitleri Hakkında!