Twitter güvenlik endişenizi anlıyoruz.
Şu anda bireysel kullanıcıların hesaplarının saldırıya uğramış olup olmadığı veya Twitter’ın sistemlerinde bir şeyin çok yanlış olup olmadığı belirsiz. (Twitter, saldırıda kullanılabilecek dahili araçları gösteren ekran görüntülerinin tweet’lerini kaldırmaya başladı.) Güvenlik açığı nerede gerçekleşirse gerçekleşsin, tüm hesaplarınızda en iyi güvenlik uygulamalarını kullanmak iyi bir özellik. Hangi güvenlik araçlarını kullanmalıyım sorusunu web sitemizde bulabilirsiniz. Sitemizde keyifli zaman geçirmeniz dileğiyle.
Bir hack dalgasına kapılmak için ünlü olmanıza gerek yok. Bilgisayar korsanları, önceki veri ihlallerinde çalınan kullanıcı adı ve şifre kombinasyonlarını deneyerek kimlik bilgisi doldurma adı verilen bir yöntem kullandılar.
İster normal bir Twitter kullanıcısı olun, ister doğrulanmış bir ünlü olun, bir ünlü olsun ya da olmasın, hesaplarınızı güvende tutmak için neler yapabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.
İki faktörlü kimlik doğrulama kullanın:
Başlayacağınız yerin güçlü bir şifre olduğunu düşünebilirsiniz, ancak çalınması durumunda güçlü bir parola değersizdir. Bu nedenle Twitter hesabınızı güvence altına almak için yapmanız gereken ilk şey , iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmektir. Oturum açma işleminde fazladan bir adım gerektirir ve sadece şifrenizi siz bilirsiniz. Bir hacker’ın bu şifreyi bilmesi neredeyse imkansızdır.
2 faktörlü kimlik doğrulama için farklı şifrematikleri kullanabilirsiniz. Dünyada en çok Google’ın Google Auth uygulaması kullanılıyor. Pek güvenmiyorsanız açık kaynak kodlu Auth uygulamasını kullanabilirsiniz.
Güçlü benzersiz şifreler:
Evet, Twitter hesabınız ve her hesap için güçlü ve benzersiz bir şifre kullanmalısınız. Düzinelerce hesabınız olduğunda bunu yapmak zordur, çünkü rastgele karakterlerin birkaç dizesini ezberleyebilen bir robot değilsiniz. Bu yüzden bir şifre yöneticisi kullanmayı düşünün.
Şifre yöneticileri bazı zorluklarla birlikte gelir, ancak şifreleri tekrar kullanma hatalarından kaçınmanıza izin verir.
Kimlik avı:
Yani Twitter’da güçlü ve benzersiz bir şifre mi kullanıyorsu? Harika! Hala çalmak isteyen insanlara dikkat etmelisin. Saldırganlar genellikle Google, Twitter, Facebook veya Microsoft gibi hizmetin kendisinden geliyormuş gibi görünen iletiler (mail, sms ya da kullandığınız uygulama üzerinden mesaj) gönderir.
Şifrenizi asla bu iletilerdeki linklere girmeyin. Teknoloji şirketleri, bankalar ve diğer çevrimiçi hizmetler hiçbir zaman e-posta, metin veya telefon görüşmesinde şifrenizi sormaz. Bu yöntem ise genellikle işe yarar çünkü kullanıcıları şüpheli bir etkinlik olduğunu duymaları konusunda uyarır ve sonuç olarak net bir şekilde düşünemiyor olabilirler. Bunun sen olmasına izin verme.
Twitter güvenlik ayarlarınızı güncellemeleyi unutmayın. Farklı bir içeriğimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.