2021 Yılı için En İyi WhatsApp Alternatifleri! Derleme Yaptık!
Facebook’a ait olan mesajlaşma servisi WhatsApp’a alternatif arıyorsanız sizler için En iyi WhatsApp Alternatifleri başlığımız ile bir derleme yaptık. Özellikle WhatsApp’ın verilerini Facebook’a neredeyse tamamen aktaracağını açıkladığı gizlilik sözleşmesinin ardından birçok kişi WhatsApp’ı sildi. Yakın zamanda bu sözleşme yeniden gündeme gelecek.
Gizlilik politikasıyla ilgili anlaşma:
Raporlar, WhatsApp’ın kullanıcıları Facebook ile veri paylaşmaya zorlayacağını iddia ediyor, bu da sosyal medyada birçok söylenti ve yanlış bilginin yayılmasına neden oldu. WhatsApp aslında hiçbir şeyin değişmediğini savunurken, insanlara Facebook ve WhatsApp’ın gerçekte ne kadar ilişkili olduğunu anımsattı.
Signal:
Signal, her zaman gizlilik ve güvenliğe önem veren insanların ilk tercihi olarak görülüyor. Bu mesajlaşma hizmetini Elon Musk, Edward Snowden gibi kişiler de öneriyorlar. Signal tamamen ücretsiz olmakla birlikte uçtan uca şifreleme sunuyor. Aynı zamanda kendini yok eden mesajlar özelliği de mevcut. Sesli, görüntülü veya grup arama gibi özellikleri de destekliyor. Unutmadan söylemeliyim ki Signal, açık kaynaklı bir uygulama. Yani WhatsApp gibi değil. Bu da başarı ve kalitesini ortaya koyan seçeneklerden bir tanesi. Arayüz olarak oldukça basit, herkesin kullanıp anlayabileceği bir arayüze sahip. Signal’i Android veya iOS cihazlarda kullanmak mümkün.
Telegram:
Telegram, WhatsApp’tan iyi fakat Signal’den kötü. (Mahremiyet açısından) Tabii ki iki uygulamanın da kendi içinde farklı özellikleri ve detayları var. Telegram’da uçtan uca şifreleme sadece gizli sohbetlerde mümkün. Yani varsayılan bir özellik değil. Fakat Signal’de varsayılan bir özellik. Dosya paylaşma, sesli arama, grup sesli arama, görüntülü arama gibi farklı özellikleri var.
Yine kendi kendini yok eden mesajlar, karşı taraftan mesaj silme özelliği ve kanal, grup gibi farklı özellikleri bulunan bir mesajlaşma uygulaması. Grup görüşmeleri 200.000 kullanıcıya kadar kullanılabilirken de ücretsiz olan bir uygulama.
iMessage:
Bir iPhone veya Mac kullanıcısıysanız, en basit seçenek bazen en iyisidir ve iMessage, WhatsApp’a ideal bir alternatif olarak görülebilir. iMessage, Apple’a ait bir mesajlaşma uygulaması. Buradaki seçenek, verilerim Facebook’a mı gitsin yoksa Apple’a mı gitsin sorusunu doğurabilir. iMessage, diğer platformlar gibi birçok özelliğe sahip. Görüntü, gif, video gönderebilirken yine farklı özellikler de sunuyor. Hatta bazı ülkelerde kullanıcılar Apple Pay’i kullanarak birbirine para bile gönderebiliyorlar. Görüntülü ve sesli arama gibi özellikler bu seçenekte ne yazık ki yok. Bunun için direkt olarak Facetime’ı kullanmanız gerekebilir.
Threema:
Threema, yine anonimlik sunmayı hedefleyen mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi. Bu mesajlaşma seçeneği ile ilgili olarak daha detaylı bilgilere Threema İncelemesi! Threema Kullanılır mı? Bu Uygulama Güvenli Mi? Başlıklı içeriğimizden de ulaşmanız mümkün. Bu mesajlaşma uygulaması, güçlü gizlilik özellikleriyle tanınsa da bazı ülkelerde ne yazık ki aktif bir kullanıcıya sahip olamadı. Bunun altında farklı politikalar olabilir. Belki de fiyatlandırma politikası pek doğru bir seçenek değildir. Threema yerleşik bir güvenli tarayıcıya sahip. Yine diğer mesajlaşma seçeneklerinde olduğu gibi metin, ses, resim, video göndermeniz mümkün. Bu göndermelerdeki mesajların da hepsi şifreli. Threema, iOS ve Android içerisinde mevcut. Aktif olarak kullanılabiliyor.
Wire:
İsviçre merkezli olan başka bir güçlü seçenek de tabii ki Wire. Wire, gizlilik konusunda yine önemli bir yere sahip olan mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi. Gif, video, dosya, resim vb. gibi şeyleri yine Wire üzerinden göndermeniz mümkün. Ayrıca Wire üzerinden sesli ve görüntülü arama da yapmanız önemli özelliklerden bir tanesi. Wire ile ilgili daha detaylı bilgilere de web sitemizin inceleme kategorisinde mevcut olan Wire Messenger İncelemesi! Wire Hakkında Her Şey! Başlıklı içeriğimizden okuyabilir ve hatta sosyal medya platformlarınızdan paylaşabilirsiniz. Wire, diğer mesajlaşma uygulamalarından farklı olarak Proteous adlı kendi açık kaynaklı şifreleme protokolünü kullanıyor. Bu mesajlaşma uygulaması tamamen ücretsiz. iOS ve Android üzerinden hızlıca erişmeniz mümkün. Ayrıca işletmeler için de ayrıca sunulan ücretli seçenekleri olduğunu da unutmamak gerek.
Diğer seçenekler:
Bu seçenekleri çoğaltmamız mümkün. Daha farklı mesajlaşma uygulamalarını da bu başlığa ekleyebiliriz. Fakat kullanıcılar daha fazla veya daha farklı WhatsApp alternatifi arıyorsa mutlaka web sitemizin inceleme kategorisine göz atmalılar. Örneğin Viber’ı da kullanabilirsiniz. Bunun için de Viber Güvenli Mi? Viber Hakkında Detaylar ve Viber İncelemesi! Başlıklı içeriğimizi sizlere öneririz. Ayrıca web sitemizin karşılaştırma kategorisinden mesajlaşma uygulamalarının karşılaştırmalarına da göz atabilirsiniz.