in

2021 Yılının En İyi Oyunları – 5 Öneri

Acısı ve tatlısı ile bir yılı daha geride bırakıyoruz. Pandemi boyunca yaşadığımız stresi ve özgürlüğümüzün elimizden alınmasının yaşattığı psikolojik sarsıntıyı pek çok insan oyunlara vakit ayırarak def etmeye çalıştı. Oyun sektörü bakımından oldukça kısır geçen bir yıl olmasına rağmen bu yılda da birçok oyunu çok fazla sevdik. Çok sevilen bu oyunları bir liste halinde sizinle paylaşmak istiyorum. Liste yapılırken Game Awards, oyuncu deneyimleri ve bir miktarda kişisel görüş esas alınmıştır. Yani listede belirtilen oyunlar sizin için iyi olmayabilir veya başka birisi için çok iyi olabilir. Değerlendirmenizi buna göre yaparsanız mutlu oluruz. Karşınızda 2021 Yılının En İyi Oyunları listemiz.

5) Little Nightmares 2

Listenin beşinci sırasında bulmaca oyunlarını seven oyuncuların bu yılki favori oyunlarından bir tanesi var. Little Nightmares 2 sunduğu gerilim ve macera ile bulmaca oyunlarına yeni bir soluk kazandırıyor. Bozulmuş dünyada hapsolmuş bir genci oynadığımız bu oyunda hayatınızla benzerlikler var.

Özellikle sonu ve hikaye örgüsünden dolayı insanı oldukça geren bu yapımla alakalı ortaya onlarca teori atıldı. Oyunun hikayesinin geliştiriciler tarafından da onaylanmaması bu teorilerin çıkış noktası oldu. Ne yaşayacağınızı sizin hayal gücünüz belirleyecek. Yani bilinmezin arasında kendinizi kaybettiğiniz bir dünyada olmak sizi heyecanlandırıyorsa kesinlikle oynamanız gereken bir oyun.

4) Kena: Bridge of Spirits

Hikaye odaklı aksiyon – macera oyunlarını seviyorsanız bu oyun tam size göre. Hızlı çarpışmalar ve göz alıcı bir dünya. Yani bir macera – aksiyon oyunundan isteyebileceğiniz her şey. Kutsal Dağ tapınağı arayışı içindeki bir genci canlandırdığımız bu oyun pek çok gelişim ve çevreyi kullanma imkanı tanıyor.

Oyuna dair özellikle Rot adı verilen ve koşulsuz olarak bize bağlayan dostlarımız için bile oynanır. Bu dostlarımızı kullanarak yer yer aksiyonun içinde yer alıyoruz yer yer bulmacaları çözmeye çalışıyoruz. En iyi bağımsız yapımcı ödülünü alan Kena: Bridge of Spirits bizim de listemizde kendine yer buluyor.

3) Forza Horizon 5

Anlatmaya pek gerek duyacağımı sanmadığım popüler araba yarışı oyunu. Bu yıl sunduğu modlar ve 500’den fazla lisanslı araba olması nedeni ile araba yarışı severlerin bir numaralı tercihi. Oyunumuz Meksika’da geçiyor. Tüm iklimi ve doğayı iliklerimize kadar yaşatıyor. Ayrıca hava durumunu değiştirdiğinizde ağaçların yapraklarının dökülmesi, kar yağması gibi detaylar oldukça hoş. 2021 yılının en iyi oyunları listemizin üçüncüsü Forza Horizon 5.

2) Resident Evil : Village

Listemizin ikinci sırasında Resident Evil Village var. Bu yılın hem marka olarak bilinen hem de ayırdığı bütçe ile prodüksiyonu oldukça kaliteli oyunların başında geliyor. Popüler korku oyunu serimiz yedinci oyunun devamı niteliğindeki bu oyunda korku ile aksiyonu harmanlayarak karşımıza çıkıyor. Başrol oyuncusu Maggie Robertson GameAward ödüllerinde en iyi oyuncu performansı ödülünü kazandı. Bu da ne kadar kaliteli bir prodüksiyon olduğunun kanıtı.

Serinin hayranları için korku öğelerinin az olduğu söyleniyor. Ancak korkudan kıstığı adrenalini aksiyon yönünü geliştirerek kaliteli bir iş yaptıklarını belirtmek istiyorum. Ufak korku öğeleri ile soluksuz bir aksiyonun içinde yer almak istiyorsanız Resident Evil : Village oyunu sizin için kaliteli bir seçenek olacaktır.

1) It Takes 2

Geldik listemizin tepesine, bu yılın en iyi oyunu It Takes 2. Başta şahsi fikirlerim ile oluşturduğum bir liste olduğunu belirtsem de listemizin en iyisi en prestijli oyun ödüllerinden olan GameAwards tarafından da en iyi oyun seçildi. Aksiyon – macera ve platform oyunu olan It Takes Two yalnız başına oynanamıyor. İki kişilik olarak oynadığınız bu oyunda eşiniz ile bulmacaları çözerek ekip çalışması ile sonuca ulaşmaya çalışıyorsunuz.

Grafikleri, ortamı kullanması ve sizi ortak paydada buluşturan görevleriyle kuşkusuz yılın oyunu It Takes 2. Ayrıca her bölümde size verdiği ilginç karakter yetenekleri ile sizi bol kahkahalı bir macera bekliyor. İki kişilik olduğunu belirttiğimiz oyunu oynamak için iki kere almak zorunda değilsiniz. Böylece bir kişinin sahip olması grup halinde oynamanız için yeterli oluyor. Eşiniz, sevgiliniz veya arkadaşınız ile eğlenceli bir maceraya çıkmak istiyorsanız bu oyun tam size göre.

2021 yılının en iyi oyunları listemizin sonuna geldik. Yazıyı bitirmeden evvel listenin çoğunluğunda şahsi fikirlerime yer verdiğimi tekrar belirtmek istiyorum. Oyun betimlemeleri ise kendi şahsi tecrübelerimden oluşuyor. Yani her kişisel zevkin bir olmayacağını bilerek değerlendirme yaparsanız mutlu olurum. Sizin de bu listede kesin olmalıydı dediğiniz oyunlar var ise yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Daha fazla içerik için ana sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Izumi-Finance-bybit-global-kripto-para-borsası Bybit, 750.000 MOVEZ

KASTA, Bybit Launchpad’de Listeleniyor! Listelenmeye Özel Etkinlik Var!

Alışkanlık Kazandıran Uygulamalar! Hayatınızı oyunlaştırın.

Alışkanlık Kazandıran Uygulamalar! Hayatınızı Oyunlaştırın.