in ,

Kapalı iPhone Nasıl Bulunur? Çalınan ve Pili Biten iPhone’u Bul!

kapalı iphone nasıl bulunur - çalınan telefonun yerini tespit etme - şarjı biten telefonu bulma
kapalı iphone nasıl bulunur - çalınan telefonun yerini tespit etme - şarjı biten telefonu bulma

Kapalı iPhone Nasıl Bulunur? Çalınan ve Pili Biten iPhone’u Bul!

Bu içeriğimizde kapalı iPhone nasıl bulunur? Sorusunu cevaplayacağız. Eğer iPhone’un şarjı biterse yerini bulmak mümkün mü? Diye soruyorsanız aslında bu içeriğimiz tam da size göre. Çünkü çalınan iPhone nasıl bulunur? Gibi soruların cevabı tam da burada!

Akıllı telefonlar, kayıp telefonunuzu, tabletinizi, kulaklığınızı, dizüstü bilgisayarlarınızı ve hatta daha fazla ürünü bulmanıza yardımcı olacak araçlar ve özellikler eklediğinden, eşyaları kaybetme konusu aslında birçoğumuzun hayatından çıkmış gibi duruyor.

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımızın iPhone 12’sini kaybetmesi üzerine oldukça fazla araştırdığımız bir konuyu sizlere de aktarmayı istedik. Bugüne kadar hiç kulaklığınızı, telefonunuzu ya da tabletinizi bir yerlerde unuttuğunuz oldu mu? Birçok kişi ‘Ben telefonsuz yaşayamam.’ dese bile ne yazık ki kısmen telefonunu bir yerlerde unuttuğu zamanlar olmuştur.

Apple, iOS 15 ile iPhone, iPad veya Mac’inizi bir yerde unuttuğunuzda veya kaybettiğinizde sizi uyaran yeni bir özelliği kullanıma sundu. Unutmadan; tabii ki bu özellik sadece bu ürünlerde değil, aynı zamanda AirPods Pro için de geçerli.

iOS 13 ile güncellenmeye başlayan Find My özelliği aslında şimdi daha da gelişmiş durumda. Örneğin önceden Bluetooth’u kullanabilen bu özellik sayesinde kaybolan cihazların nerede olduğunu bulabiliyorduk. Fakat işler biraz daga gelişti. Çünkü artık cihazın şarjı olmasa bile cihazınızı bulmanız mümkün.

İlgili:

Kapalı iPhone Nasıl Bulunur?

Apple’ın iOS 15 ile sunduğu bu tür ekstra özellikler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Facetime güncellemelerinin yanında kamera güncellemeleri de oldukça ilgi çekiciyken bunlara bir de yeni gizlilik güncellemeleri eklendi. iOS 15 kullanmadıysanız cihazınızı mutlaka son sürüme güncelleyin. Tabii ki MacOS güncellemesi de var. Eğer bir Mac cihaza sahipseniz yeni gelen güncellemeyi gerçekleştirin.

Son nesil iPhone cihazlarında bulunan U1 çipindeki Ultra Geniş Bant teknoloji sayesinde cihazlarınız kapalıyken bile bulmanız mümkün. Bunun en net anlamı ise şu: Find My özelliği ile cihazınızın şarjı çok az ise ya da cihazınız kapalıysa o cihaza erişebilirsiniz. Bu özelliğe sahip telefonların listesi ise şöyle:

  • iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 Pro Max

Bu Özelliği Nasıl Aktif Edebilirim?

  • Bu özelliği kullanabilmeniz için Apple kimliğiniz ile uygulamaya giriş yapın.
  • Uygulamanın adı tabii ki de Bul.
  • Uygulama, varsayılan uygulama olarak cihazınızda mevcut.
  • Ayarlar > Adınız > Bul’u Aç.
  • Giriş yapın (Girişi Apple kimlik bilginizle yapmanız gerekiyor.)
  • iPhone’umu Bul sekmesine dokunun.
  • Ardından bu özelliği etkinleştirin.
  • Bu bölümden ekstra özelliklere de erişebilmeniz mümkün.
  • İşte bu kadar!
4.2/5 - (4 Oy)

1 Comments

Leave a Reply

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bing nedir - bing arama motoru - bing nedir - google alternatifi - bing güvenli mi

Bing Nedir ve Nasıl Kullanılır? Google’dan Farkı Nedir?

metaverse - metaverse nedir - metaverse barış özcan - metaverse platformları

Metaverse Nedir? Metaverse, Geleceğin Devrimi! İnterneti Bitirecek Mi?