in

Blockchain’de RegTech’in Geleceği! RegTech’i Neler Bekliyor?

sekuritance regtech - sekuritance nedir
sekuritance regtech - sekuritance nedir

Blockchain’de RegTech’in Geleceği! RegTech’i Neler Bekliyor?

Kripto paralar, yıllardır hayatımızda. Birçoğumuzun 10 yılı aşkın bir süredir hayatındayken bir çoğumuzun da birkaç yıldır hayatında. Fakat gitmeyecek de. Çünkü kripto paralar artık hayatımızın bir parçası.

Gelişiyor, genişliyor ve düzenleme konusu oldukça ciddi bir şekilde ön plana çıkıyor. Kripto para piyasasından yararlanma fırsatı da genişlemeye devam ederken finans kurumlarından hükümetlere kadar birçok kurum bu konuyu araştırıyor.

Kuralların gelişmeyi yakalamadığı her yeni ortamda olduğu gibi, kripto ekosistemi “vahşi batı” olarak anıldı. Ancak o günler sona eriyor. Merkezi olmayan varlıklar küresel sahnede bir standart olarak yerlerini alacaklarsa, düzenleme ve gönül rahatlığı ihtiyacı da oldukça önemli.

Blockchain’in 2022’de işi yeniden tanımlaması beklentileriyle birlikte, hızla büyümeye ve gelişmeye devam eden düzenleyici süreçlere daha da fazla önem veriliyor. Günümüzde peyzajda uygulanan düzenlemeler, baktığınız yere göre değişiklik gösteriyor. ABD ve AB gibi ülkeler oldukça sıkı Müşterini Tanı (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) politikalarını uygulamaya çalışıyor.

Kriptonun karşı karşıya olduğu bir sonraki büyük adım, merkezi olmayan varlıklarla ilgili kuralların ne kadar katı olması gerektiği ve bu düzenlemeleri kimin uygulaması gerektiği soruları diyebiliriz. Hükümetler ve kurumlar kripto para birimine güvenecek ve onunla çekincesiz başa çıkacaklarsa, borsaların doğru adımları atmaya istekli olduklarını göstermek için adımlar atması gerekiyor.

İlgili: Sekuritance Nedir? Siber Güvenliğin Tokenize Hali! Bilinmesi Gereken Her Şey!

SRO’lar genellikle, kendilerini denetleyerek düzenlemeye kararlı olduklarını göstermek isteyen kripto işletmelerinin kombinasyonlarıdır. İnsanlar bunu kendileri ele alarak, sınırları belirleyen, ancak sektör için uygun gelişme ve büyümeye izin verecek kadar esnek olan yönergeleri yürürlüğe koyabilirler.

Ancak şimdi, giderek daha fazla düzenlenen bir ortamda, birçok finansal kurum artan inceleme ve uyumsuzluk için para cezası riskiyle başa çıkmalarına yardımcı olmak için RegTech’e yöneliyor. Bunun sonucunda, RegTech, uyumluluk görevlerini otomatikleştirmek ve riski azaltmak için kullanılan, göreceli olarak öne çıkan bir konuma yükseldi.

KPMG araştırması, RegTech’in 2022 yılına kadar 76 milyar dolarlık finansal kurum harcamasını karşılayacağını tahmin ediyor. Bu 2017’ye göre 10.6 milyar dolarlık büyük bir artış demek.

İşletmelerin dış kaynak kullanımı ve kurum içi geliştirmeyi bir arada seçmesiyle RegTech’ten memnuniyet tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Finansal kurumlar, kendilerini hızlı ve verimli bir şekilde hızlandırmak için denenmiş ve güvenilir RegTech sağlayıcılarına yöneliyor. RegTech’in en önemli faydası, uyumluluğu nasıl geliştirdiği diyebiliriz. Düzenlemeler geliştikçe, değişikliklere ayak uydurmak giderek daha acil hale geliyor.

İlgili: Blockchain Uygulaması, RegTech Teknoloji Ortamını Yeniliyor!

Düzenleyicilerin ayrıca kriptoda RegTech’in geleceğinde hayati bir rol oynadığına inanılıyor. Diğer konuların yanı sıra AML, KYC, finansal terörle mücadele, yatırımcı ve tüketici koruması ile ilgili politikalara da ihtiyaç var. İşte RegTech’in değerini kanıtladığı yer tam olarak burası.

Kripto alanında düzenlemeler ve uyumluluk gelişip büyüdükçe, ayak uydurmanın maliyeti de artmaya başlayacak. RegTech’in eklenmesi, genel giderleri azaltarak ve cezalar gibi gereksiz maliyetlerden kaçınarak rekabet avantajı sağlayabilir.

JWG Group Ltd’de ürün ve müşteri hizmetleri başkanı Elliot Burgess’e göre, RegTech’in geleceği neredeyse garanti:

Firmalar uyum amacıyla giderek daha fazla RegTech çözümlerine yöneldikçe, düzenleyicinin de sektörde giderek daha proaktif bir rol oynaması muhtemel. Bir RegTech Konseyi’nin kurulması gibi önemli gelişmeleri hem kamu hem de özel sektörü bir araya getirmek ve RegTech rollerinin ne olduğu konusunda anlaşmak için kritik öneme sahip olduğunu görüyoruz.”

Nitekim, Birleşik Krallık’taki Mali Davranış Otoritesi ve Singapur Para Otoritesi, finansal kurumları uyum süreçlerini düzene sokmaya yardımcı olmak için RegTech’i benimsemeye teşvik ediyor. Bu da onları kripto para biriminin daha geniş bir şekilde benimsenmesini sağlayacaktır.

Nihayetinde, gelecek için baskın eğilim, kripto para birimi içindeki artan düzenleme diyebiliriz. Dünya çapında aynı şekilde uygulanmasa da, kripto dünyası kendisini finans dünyasındaki büyük oyunculara sevdirmeye ve hem yatırımcılara hem de tüketicilere bunun iş için güvenli bir seçenek olduğunu kanıtlamaya çalışırken yükselmeye de devam edecek.

Sekuritance Hakkında

  • Sekuritance RegTech platformu,
  • Uçtan uca AML/CTF, CECL, FCPA
  • Satıcı yönetimi,
  • Lehtar katılımı,
  • Yatırımcı kontrolü,
  • Kart işleme MFA kontrolleri,
  • Blockchain cüzdan kontrolleri,
  • Siber risk değerlendirmeleri dahil olmak üzere her eGRC ihtiyacı için tek bir platform sağlıyor.

Daha fazla bilgi için bizi izlemeye devam edin ve bizi takip edin:

Twitter: http://twitter.com/sekuritance

Telegram: http://t.me/sekuritance

Web sitesi: https://www.sekuritance.com

Bu içerik sponsorludur.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

blok coin nedir - bloktopia nedir - blok coin analizi

Blok Coin Nedir? Bloktopia, OKEx’te Listeleniyor! Bloktopia Geleceği!

Apple'ın Kulaklığını Kişiselleştirmenin faydaları - apple airpods

Apple’ın Kulaklığını Kişiselleştirmenin 5 Basit Yolu!