in

NFT Piyasası İçin KYC ve AML! İhtiyaç Var Mı? Sekuritance Açıkladı!

sekuritance - sekuritance kyc/aml - sekuritance nedir - sekuritance lorentlabs - nft kyc/aml - sekuritance nft
sekuritance - sekuritance kyc/aml - sekuritance nedir - sekuritance lorentlabs - nft kyc/aml - sekuritance nft

NFT Piyasası İçin KYC ve AML! İhtiyaç Var Mı? Sekuritance Açıkladı!

Bu içeriğimizde Sekuritance ekibinin ortaya çıkarttığı NFT piyasası için daha sıkı ve daha iyi bir KYC doğrulamasına ihtiyaç var mı? Sorusunu ele alıyoruz.

NFT nedir?

Fungible olmayan tokenler (NFT’ler), 2015 yılında ortaya çıkan ve özellikle kripto para dünyasında son derece değerli olan varlıklardır.

NFT, kripto para birimine benzer olsa da, çoğu işlemleri dijital olarak kaydetmek için Ethereum blok zincirini kullanıyor. (Tabii ki farklı ağları da kullandığı bilinen bir gerçek.) Fark şu ki, kripto para birimlerinin değiştirilmesi veya takas edilebilmesi mümkün. Bu yüzden kripto para birimleri birer NFT değildir. NFT’ler eşsiz tokenlardır. NFT Nedir? NFT Hakkında Detaylar ve Bilinmesi Gerekenler!

Bir NFT, sanat eseri, jpeg, video, müzik hatta bir tweet bile olabilir. NFT olarak oluşturulan ‘ürün’ satılmak için mevcut marketlere eklenir ve oradan satılır. Tweet NFT’si Nasıl Oluşturulur? Tweetlerini Satarak Para Kazananlar Var!

Sebep Olduğu Sorunlar Da Var:

NFT’nin uzun ömürlü olup olmayacağı veya sadece geçici bir heves olup olmayacağı konusunda hala tartışmalar olsa da finansal suç işlendiği aşikar. Özellikle de kara para aklama gibi bir konuyu gündeme getiriyor.

NFT, müzik ve sanat gibi Covid-19’un vurduğu endüstriler için muazzam bir alan açtı. Örneğin sanatçı Beeple’ı tanıyan herkes, eserlerinden birisinin müzayedede 69 milyon dolar toplayarak satıldığını hatırlıyordur. Evet bir NFT tam 69 milyon dolara satıldı!

Aslında, birçok mali suç araştırmacısını endişelendiren, NFT’lerin kara para aklama faaliyetlerinde sürekli göze çarpan sanat dünyasıyla bağlantısı. NFT’nin “kripto para dünyasındaki en iyi kara para aklama yöntemi” olabileceği bile öne sürüldü.

Tehlikeler Neler? NFT Piyasası İçin KYC ve AML!

NFT’ler etrafındaki bu güvensizliğin nedenlerinden biri, bunun için güvenlik protokollerinin ciddi bir şekilde eksik olması diyebiliriz. Daha büyük eşler arası NFT pazarlarından biri olan Opensea, KYC veya AML/CFT (finansal terörle mücadele) kontrolü gerçekleştirmiyor. Bu da bu durumun kolayca istismar edilebileceği anlamına geliyor.

NFT’lerin kullanımı yoluyla gerçekleşen kara para aklamanın (eğer varsa) seviyelerini ölçmek için kesin veriler olmamasına rağmen (bu tür bilgileri toplamak için henüz çok yeni), NFT’lere kripto para birimleri kullanılarak ödeme yapıldığı için aynı düzenleme ve kontrol NFT’ler için de yapılmalı.

Kripto varlıkların ve blok zincirin ulusal güvenlik etkilerini araştırdığı Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi’nde (CNAS) Yardımcı Kıdemli Üyesi Yaya Fanusie, NFT aracılığıyla kara para aklamanın onları alıp satmak kadar basit olabileceğini söylüyor:

“Piyasa, kesinlikle KYC kontrolü olmayan ve işlem miktarları üzerinde herhangi bir kısıtlama olmaksızın NFT’lere izin veriyorsa, yasadışı aktörlerin NFT’leri satın alması, yeniden satması ve kriptoyu görünüşte suçluyla ilgisi olmayan diğer cüzdanlara taşıması çok kolay olacaktır.”

NFT’lerde KYC/AML:

Peki böyle bir durum söz konusuysa NFT’lerin düzenlenebilmesi mümkün mü? Kısaca evet, düzenlenebilmesi mümkün. Bunun tek yolu ise KYC/AML doğrulamalarının gerçekleştirilmesi. Kripto dünyasının daha katı KYC/AML protokollerine uygun düştüğünü gördüğümüz gibi, NFT’ler de bu yolu izleyecek. NFT işletmeleri gelecekteki düzenlemelere hazırlıklı olmalı ve KYC/AML’yi destekleyecek bir altyapıya sahip olduklarından emin olmalılar. NFT pazar yerlerinin, herhangi bir kripto kazancını fiat para birimine dönüştürmek için bankalarla anlaşması gerekecek. Bankalar, katı önlemleri olmayan hiçbir işletmeyle çalışmakla ilgilenmezler, bunu hepimiz biliyoruz. 

Riske dayalı bir yaklaşım benimseyerek ve güvenilir RegTech ortakları aracılığıyla KYC ve AML önlemlerini uygulamaya koyarak, kendilerine, kullanıcılarına, iş ortaklarına fayda sağlayacak ve mali suçlara maruz kalma riskini azaltacak daha elverişli bir çalışma çerçevesi oluşturacaklar.

NFT’lerle ilgili sorunlar şu anda abartılmış olabilir. Ancak risklerin ortada olduğundan ve er ya da geç birinin bundan yararlanacağını kesin olarak biliyoruz. Ne kadar fazla koruma ve şeffaflık varsa, bu risklerin de o kadar azalması mümkün.

”Kripto endüstrisinde RegTech’in uzman bir sağlayıcısı olarak, düzenleme ve altyapı eksikliğinin getirebileceği endişeleri ve tuzakları biliyoruz, bu nedenle KYC, KYB, KYT, AML dahil olmak üzere pratik ve etkili çözümler sunuyoruz.”

Herhangi bir işletmenin veya kurumun finansal ekosisteminin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için sağlam, güvenli ve uygun maliyetli yöntemler sunuyoruz; Güvenilir KYC teknolojisi arayan herkesin Sekuritance’tan başkasına bakmaması gerekiyor.

Sekuritance Hakkında:

Sekuritance RegTech platformu;

  • Uçtan uca AML/CTF, CECL, FCPA,
  • Satıcı yönetimi,
  • Lehtar onboarding,
  • Yatırımcı kontrolü,
  • Kart işleme MFA kontrolleri,
  • Blockchain cüzdan kontrolleri,
  • Siber risk değerlendirmeleri dahil olmak üzere her eGRC ihtiyacı için tek bir platform sağlıyor.

Daha fazla bilgi için:

Twitter: http://twitter.com/sekuritance

Telegram: http://t.me/sekuritance

Web sitesi: https://www.sekuritance.com

Bu içerik sponsorludur. Bu içeriğimiz asla yatırım tavsiyesi ya da öneri değildir. İçeriğimiz tamamen bilgi ve haber amaçlıdır. Yatırımcılar, yatırımlarından kişisel olarak sorumludur.

İçeriklerimizi Telegram kanalımızdan, Twitter hesabımızdan veya Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz. YouTube kanalımıza abone olmayı ve bildirimleri açmayı unutmayın.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

google youtuberları uyardı - youtuberlar ne kadar kazanıyor - en çok kazanan youtuberlar - youtube kimlik avı saldırısı - youtube phishing saldırısı

Google, YouTuberları Kimlik Avı ve Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı Uyardı!

squid game yeni sezon - squid game - squid game dolandırıcılığı - squid game yeni sezon ne zaman

Squid Game Yeni Sezon! Bu Maillere Sakın İnanmayın!