in

Sekuritance – RegTech: Kitlesel Adaptasyon için Sonraki Adım!

regtech nedir - sekuritance nedir seo - sekuritance hakkında - sekuritance skrt token

Sekuritance – RegTech: Kitlesel Adaptasyon için Sonraki Adım!

Kitlesel benimseme ya da bir diğer kelime anlamıyla kitlesel adaptasyonun en temel yapı taşı güvenliktir.

Bir blok zinciri doğası gereği dağıtılır ve çoğaltılabilir. Katılımcıların fikir birliğini ve kriptografideki en son sonuçlarını kullanır. Sonuç olarak, blok zinciri tabanlı çözümler, blok zinciri olmayan sistemlere göre siber saldırılara karşı daha dayanaklıdır.

Bu güvenlik ise üç temel unsura dayanır:

Gizlilik:

Bir blok zinciri, işlem takibine açık olmakla birlikte, kullanıcıların anonim kişiliklerini korumalarına olanak tanır. Blok zincir sunduğu kullanıcı anahtarları sayesinde de herhangi bir kullanıcının anonim kalmasını sağlar.

Veri Bütünlüğü:

Blok zinciri teknolojisi, her bloğun ‘karma’ işlevi kullanılarak bağlandığı defterler etrafında inşa edilmiştir. Bu nedenle, bir işlem gerçekleştiğinde değiştirilemez veya silinemez. Herhangi bir değişiklik yapılamayacağı gibi sadece yeni işlemler kaydedilebilir. Bu yüzden veri bütünlüğü aynı zamanda güvenliğin yanında güvenilirlik duygusunu da oluşturur.

Kullanılabilirlik:

Her biri dağıtılmış defterin bir kopyasına sahip olan çok sayıda düğüm aracılığıyla esneklik, verilerle ilgili herhangi bir uzlaşma olmayacağından emin olur.

Yukarıdaki özelliklerin tümü bir kuruluşun ürün paketine dahil edildiğinde, blok zinciri tabanlı bir çözüm açık ve şeffaftır. Ancak, bu teknolojiyi uygulamak ve sürdürmek bazılarında endişelere yol açabilir.

Siber güvenlikle alakalı olduğunda, faydaları eksilerinden daha ağır basıyor:

Güvenli Depolama ve İşleme:

Blok zinciri kayıtları yukarıda da bahsettiğimiz gibi silinemez ya da değiştirilemez. Ayrıca yine yukarıda bahsettiğimiz gibi blok zinciri üzerindeki her şey şeffaftır.

Güvenli Veri Aktarımları:

Blok zinciri, akıllı kontratlar aracılığıyla veri ve finans işlemlerinin hızlı ve güvenli olmasını sağlar.

İlgili: Akıllı Kontrat Nedir? Akıllı Kontrat Ne İşe Yarar?

İzin Gerektirmeyen Sistem:

Yalnızca halka açık blok zincirlerine uygulanabilen bu teknolojiyle, izin gerektirmeyen blok zincir sistemleri merkezi değildir ve bu nedenle geleneksel tabanlı sistemlere göre daha güçlü temellere sahiptir. Bir düğüm başarısız olursa veya siber saldırıya uğrarsa, blok zinciri sisteminin güvenliği ve işlemleri bozulmadan kalır ve çalışmaya devam eder.

Şeffaflık ve izlenebilirlik:

Blok zincirlerdeki tüm işlemler dijital olarak imzalanır ve zaman damgası yer. Bu nedenle her zaman başlangıç ​​düğümlerine kadar izlenebilir ve takip edilebilir.

Güvenlik:

Blok zinciri ağlarındaki veri sahiplerine, kimin ve ne zaman erişeceğini de kontrol edebilecekleri kişisel verileri üzerinde tam erişim ve kontrol verilir.

Yukarıdakilerin güçlü yönleri göz önüne alındığında, birçok endüstri, operasyonlarına yardımcı olarak ve güvenliklerini artırarak bu avantajlardan yararlanabilir.

Blockchain, kripto endüstrisinin dışında aşağıdaki endüstrilere de yardımcı olabilir:

Finans: Şeffaflığı ve veri değişmezliği göz önüne alındığında finans sektöründe oldukça önemli bir yere sahip olacaktır.

Sağlık Hizmetleri: Tıbbi verilerin güvenli bir mesajlaşma hizmeti aracılığıyla hastaneler, doktorlar ve klinikler arasında saklanması ve hızlı bir şekilde aktarılması.

Gayrimenkul: Mülk sahipliğinin doğrulanmasına yardımcı olan veri depolama ve otomatik anahtar işleme.

Tedarik zinciri: Bu, verileri ve varlıkların kimliğinin doğrulanması ile ilgili olarak veri güvenliğini ve şeffaflığı geliştirmek yoluyla gerçekleşir.

Yönetişim: Vergi toplama, bilgi yönetimi, seçimler ve daha fazlası aracılığıyla şeffaflık.

Yukarıda bahsettiğimiz bu küçük liste, blok zinciri teknolojisinden yararlanabilecek ve bazıları zaten fayda sağlayacak olan sadece birkaç endüstri. Şimdi bu endüstrileri blok zinciri teknolojisini ve operasyonel en iyi uygulamaları kullanmak için tüm doğru araçlarla elde etmek için bir RegTech ortağına ihtiyaç var, işte burada Sekuritance devreye giriyor.

Sekuritance yardım etmek için ne yapabilir?

Sekuritance, DeFi projesi olarak da faaliyet gösteren bir RegTech ve RiskTech projesidir. Şimdiye kadar perakende yatırımcılara, borsalara, finansal kurumlara ve hatta hükümetlere yönelik eksiksiz bir ürün paketi geliştirdi.

Güvenlik ve merkezi olmayan depolama sistemlerinden bahsetmişken Sekuritance, veri güvenliği ve depolama konusunda güvenlik açıklarıyla karşılaşan kurumlara ve ayrıca PCI almak için gereken her türlü finans kurumuna yardımcı olabilecek devrim niteliğinde yeni bir çözüm olan Sekur.Vault adlı bir ürüne sahip.

Sektörde öncelikli olarak PII ve ödemeyle ilgili verileri depolamak için kullanılan Sekur.Vault, sağlık kayıtları, ticari sırlar ve daha pek çok sektör gibi açığa çıkamayacak kadar hassas olduğu düşünülen bilgileri depolamak için de kullanılıyor. Ekipleri bu bilgileri kara para aklamayla mücadele, kimlik doğrulama (genellikle KYC olarak bilinir), dolandırıcılık tespiti, blok zinciri araştırmaları ve daha fazlası gibi güçlü araçlarının çoğunu yürütmek için kullanıyor.

Sekur.Vault Temel Özellikler:

  • Azaltılmış veri ihlali riski
  • Azaltılmış PCI Kapsamı
  • Güvenli site dışı depolama
  • Güçlü veri şifreleme
  • Yüksek kullanılabilirlik API’sı
  • Güvenli modern tokenizasyon

Bu gelişmiş çözümlerin kullanılmasının bir gereklilik olduğu kanıtlanmıştır.

Siber dolandırıcılar her yeni sisteme girmek, güvenliği geçmek ve verileri çalmaya devam etmek için ellerindeki her aracı kullanmak için sürekli kendilerini geliştiriyor ve yeni araçlar kullanmaya devam ediyorlar. Bu, güvenlik platformları açısından da yenilikçi çözümler gerektiriyor ve Sekuritance, kendi teknolojik gelişmeleriyle bu zorluğu karşılamak için büyüyor.

Sonuç:

Blok zinciri, veri bütünlüğü, ağ esnekliği, ölçeklenebilirlik ve daha fazlasıyla birlikte yüksek düzeyde veri güvenliği ve güvenilir veri şifrelemesi sağlamak için birçok harika fırsat sunuyor. Sonuç olarak, geleneksel bir sistemden blok zinciri tabanlı bir sisteme geçiş, kısa vadede bazıları için korkutucu ve operasyonel bir kabus olabilir, ancak Sekuritance gibi bir RegTech ortağıyla, her şey mutlak özen ve verimlilikle gerçekleşecektir.

Lorentlabs – İlgili: Sekuritance Nedir? Siber Güvenliğin Tokenize Hali! Bilinmesi Gereken Her Şey!

Bu içerik sponsorludur.

İçeriği Oyla

1 Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CEO'nun siber güvenlik soruları - Siber güvenlik seo - siber güvenlik ipuçları

Bir CEO’nun Siber Güvenlik Hakkında Sorması Gereken 6 Soru

kötü amaçlı yazılım nedir - kötü amaçlı yazılım tespiti - kötü amaçlı yazılım seo

Kötü Amaçlı Yazılım Bulaşmış 24 oyun! Uygulamalarınızı Kontrol Edin!