in

AirTag Nedir? Nasıl Kullanılır?

AirTags nedir 1

AirTag Nedir? Nasıl Kullanılır?

Apple, teknolojinin sağladığı imkânları kullanarak her alanda kullanıcılar için faydalı olabilecek yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor. Bu ürünlerden biri de geride bıraktığımız yılın bu zamanlarında piyasaya sürülen AirTag’dir. İphone kullanıcılarına özel olarak geliştirilen bu cihazın ne işe yaradığını ve hangi özelliklere sahip olduğunu bu içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

AirTag nedir?

AirTag, Apple tarafından sadece iPhone kullanıcıları için geliştirilmiş bir izleme cihazıdır. Kullanıcılar; anahtarlarını, bisikletlerini, çantalarını ve çeşitli eşyalarını bu izleme cihazı sayesinde takip edebilirler. Böylece iPhone kullanıcıları, eşyalarını kaybettiklerinde veya birileri tarafından eşyaları çalındığında; telefonlarından bu eşyaların nerede olduğunu takip etme imkânına sahip olurlar.

AirTag Nasıl kullanılır?

  • Öncelikle iPhone cihazınızda yer alan Bul uygulamasını açın.
  • Yeni Nesne Ekle seçeneğine tıklayın ve AirTag’inizi bağlayın.
  • Daha sonra AirTag’inize bir isim ve bir de emoji verin. Arabaya taktıysanız araba emojisi, anahtarınıza taktıysanız da anahtar emojisini ekleyin. Bu kısımdan sonra Apple kimliğinizle AirTag’i kaydedin. Bu aşamadan sonra ise izlenen cihazlar kısmında AirTag’inizin yer alıp almadığını kontrol etmeyi unutmayın.

Uzun pil ömrü, suya ve toza dayanıklılık

Öte yandan daire şeklinde bir etikete benzeyen ve 11 gr ağırlığında olan bu AirTag, bir pil ile çalışmaktadır. Ancak uzun ömürlüdür ve yaklaşık bir yıla kadar yeni bir pil almanıza gerek kalmaz. Bununla birlikte AirTag, suya ve toza karşı dayanıklı olarak geliştirilmiştir.

Eşyanızı veya araçlarınızı AirTag ile nasıl bulursunuz?

Ev eşyalarınıza veya araçlarınıza taktığınız AirTag’leri, iPhone cihazınızda yer alan harita üzerinden izleyebilirsiniz. Bul uygulamasını açın ve yeni nesneler sekmesine giriş yapın. Bulmak istediğiniz eşyanız için; “Hey Siri, cüzdanımı/anahtarımı bul” diyerek eşyanızın yerini sesli takip özelliğiyle tespit edebilirsiniz. Ayrıca ultra geniş bant teknolojisi sayesinde tam konum bulma özelliğini kullanma ve yakın mesafede yer alan AirTag’inizi kolaylıkla bulma imkânına sahip olursunuz. Ancak tam konum bulma özelliği; yalnızca iPhone 11 ve iPhone 12 modelleriyle uyumludur.

AirTag’inizi uzak bir yerde unutursanız ne olur?

Okulda, iş yerinde veya spor salonunda ya da nerede unuttuğunuzu bilmediğiniz herhangi bir yerde olan AirTag’inizi bulma imkânınız mevcut. AirTag’iniz nerede olursa olsun, ona yakın bir konumda olan herhangi bir iPhone kullanıcısının cihazına bluetooth sinyali gönderir. Sinyali alan cihazlar da AirTag’inizin konumunu İcloud’a iletir. Böylece telefonunuzda yer alan Bul uygulamasını açarak AirTag’inizin konumunu takip edebilirsiniz.

Gizlilik ve güvenlik

AirTag’inizin ne zaman ve nerede olduğu gibi bilgileri sizden başka kimse görüntüleyemez. Ayrıca bu bilgiler kesinlikle AirTag’inizde birikmez. Bununla birlikte AirTag kaybolduğunda ve diğer iPhone cihazları sayesinde konum verileri iletildiğinde; verileri ileten cihazlara ait bilgiler tamamen anonim kalır ve Apple bile görüntüleyemez.

İlgili:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

icloud-fotoğraf-silme

iCloud’dan Fotoğraflar Nasıl Silinir?

bing nedir - bing arama motoru - bing nedir - google alternatifi - bing güvenli mi

Bing Nedir ve Nasıl Kullanılır? Google’dan Farkı Nedir?