in

VPN Nedir? VPN Kullanmak Suç Mu? Aman Başımız Ağrımasın!

VPN 1

VPN Nedir? VPN Kullanmak Suç Mu? Aman Başımız Ağrımasın!

Bu içeriğimizde VPN nedir? VPN kullanmak suç mu? Sorularının cevaplarına ve konuyla ilgili diğer detaylara yer verdik. Eğer siz de VPN kullanmak suç mu? diye merak diyorsanız gelin hızlıca içeriğimize göz atalım!

VPN Nedir?

VPN kullanmak suç mu? Sorusundan önce VPN nedir? Sorusuna göz atalım!

Sanal Özel Ağ; VPN, çevrimiçi gizliliğini korumak ve verilerinin güvenliğini sağlamak isteyen kullanıcıların aldığı Sanal Özel Ağ hizmetidir. Bununla birlikte VPN, çeşitli nedenlerden ötürü erişimi yasaklanan web sitelerine erişebilmeyi mümkün kıldığı gibi internet trafiğinizi şifreleyerek gizliliğinizi ve güvenliğinizi sürdürmenizi sağlar.

VPN Kullanmak Suç Mu?

Bunun cevabı ülkelere göre değişiklik göstermektedir. Kuzey Kore ve Çin gibi ülkelerde VPN kullanmak yasaktır. Ancak ABD, İngiltere ve Türkiye gibi birçok ülkede VPN’nin kullanımının yasak olduğuna dair herhangi bir yasa yoktur. Bununla birlikte, VPN kullanmanın suç teşkil ettiği durumlar vardır. Sanal Özel Ağ aracılığıyla herhangi bir dolandırıcılık, telif haklarının ihlâli, kötü niyetli yazılımlarla kullanıcı verilerini el geçirip bunları onlara karşı kullanmak gibi her türlü olumsuz davranış, bir suç teşkil etmektedir. Bir kullanıcının VPN kullanmaktaki amacı yasa dışı bir faaliyet gerçekleştirmek ise bu kesinlikle bir suçtur ve kolluk kuvvetleri tarafından yakalanması mümkündür. Ancak kullanıcıların, VPN hizmeti almalarının yaygın nedenlerine ve faydalarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1) Halka açık Wi-Fi ağlarının risklerine karşı koruma sağlar

Herkese açık internet ağlarına bağlanmak risklidir. Siber saldırganlar, sahte ağlar oluşturup sizin bu ağlara bağlanmanızı sağlayabilirler, böylece verilerinizi ele geçirebilirler. Ancak yine de açık alanlarda Wi-Fi’ye bağlanmak isterseniz, bunun için bir VPN kullanmak önemli bir koruma sağlar. Sanal Özel Ağ (VPN) kullanarak; sizinle aynı ağda yer alan kişiler tarafından internetteki işlemlerinizin takip edilmesini engelleyebilirsiniz.

2) Torrent hizmeti

BitTorrent, kullanıcıların bir kaynaktan büyük dosyaları indirebilmesine olanak tanır. Bu dosyalar diziler, filmler veya müzik parçaları gibi çeşitli içeriklerden oluşabilir. Bununla birlikte VPN, torrent ile yapılan bu işlemlerin gizli kalmasını sağlar. Sanal Özel Ağ, internet trafiğinizi şifreler; bu sayede ISS’niz tarafından hangi web sitelerini gezindiğiniz ve hangi dosyaları indirdiğiniz takip edilemez. Ayrıca bu sayede reklamcıların sizi çevrimiçi ortamda takip etmesi ve karşınıza reklamlar çıkarması da engellenmiş olur.

3) Engellenen akış içeriklerine erişim sağlamada yardımcı olur

Coğrafi konumlara göre farklı içerikler sunan bazı akış hizmetleri vardır. Bu yüzden VPN ile konumunuzu değiştirerek bulunduğunuz konumda alamadığınız hizmetleri alabilirsiniz. Bununla birlikte, başka coğrafi konumlara sunulan film ve dizileri bu sayede izleme imkânına sahip olursunuz. Ancak bazı akış hizmetleri VPN kullanıcılarını engellemesi mümkün.

4) Konum gizleme özelliği

Sanal özel ağ sayesinde farklı bir konumda bulunan sunucuya bağlanma ve gerçek konumunuzu gizleme imkânınız var. Böylece IP adresiniz gizleneceği için internette daha güvenli gezinebilirsiniz. Ancak bazı web siteleri ve diğer hizmet sağlayıcıların konumunuzu anlamalarının başka yolları olabilir; bu nedenle konumunuzun tamamen gizli kalacağını düşünmemeniz iyi olur.

5) Daha güvenli çevrimiçi oyunlar

VPN’lerin, oyunlar için de özellikle fayda sağladığı durumlar vardır. Bir VPN, rakip oyuncuların; sizi oyunlarda çevrimdışı bırakmak için gerçekleştirebilecekleri Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDoS) saldırılarını engelleyebilir. Ayrıca kötü niyetli kişilere karşı verileriniz güvendeyken oyunları daha rahat oynayabilirsiniz.

İlgili:

5/5 - (2 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

threema güvenli mi - threema nedir - threema incelemesi - threema hakkında - güvenli mesajlaşma

Threema İncelemesi! Threema Kullanılır mı? Bu Uygulama Güvenli Mi?

Oasis Network

Oasis Network Nedir? Rose Coin Hakkında Detaylar!