in

İnternetteki Gizlilik Riskleri ve Kaspersky VPN Özellikleri!

neden vpn kullanmalıyım - güvenli vpn - kaspersky vpn connection
neden vpn kullanmalıyım - güvenli vpn - kaspersky vpn connection

İnternetteki Gizlilik Riskleri ve Kaspersky VPN Özellikleri!

Sanal dünyada ne kadar vakit geçiriyorsun? Bu sorunun cevabı Türkiye’de ortalama 4 ile 6 saat. Ortalamanın üzerinde vakit geçiren binlerce insan var. Bu insanların bir kısmı sanal dünyanın gerçek dünyadan daha az tehlikeli oduğunu, hiçbir sorun yaşatmayacağını ve hatta sanal dünyadaki karşılacağı sorunların gerçek hayat ile hiçbir alakası olmayacağını düşünen de birçok insan var.

Ancak yanılıyorlar. Sanal dünya akreplerle dolu bir yolda yürümekten farksız. Bilmediğiniz bir internet sitesine tıklamanız, kaynağını sorgulamadığınız bir dosya indirme işlemi ya da zararlı olup olmadığından emin olmadığınız bir Wi-Fi ağı her şeyinizi kaybetmenize neden olabilir.

kaspersky vpn vs opera vpn - opera vpn - opera vpn güvenli mi - kaspersky vpn güvenli mi - vpn nedir

Kişisel bilgileriniz, cihazınızdaki verileriniz hatta ve hatta finansal verilerinizin ve varlıklarınızın kaybını en ufak bir sorunda kaybetmeniz mümkün. Bugün bu içeriğimizde bu riskleri temel bir şekilde ele alacak ve Kaspersky VPN hizmetinin ne kadar işimize yarayacağına değineceğiz.

İçeriğimize geçmeden önce neden Kaspersky? Sorusunun cevabına buradan okumayı unutmayın: kas.pr/23tt

İnternetteki en önemli şey mahremiyet. Kişisel alanınızın size kalması, hassas bilgilerinizin sadece sizin tarafınızdan bilinmesi oldukça önemli. Ancak web siteleri çerezler sayesinde attığınız her adımı izler, takip eder ve bu verilerle oluşturduğu profillerinizi farklı reklam şirketlerine satarlar. Bu da bir süre sonra kimlik avı dolandırıcılığına ya da phishing maillerine hatta SMS’lerine kadar uzanan bir yol. Bu yüzden korunmamız gerekenler sıralamamızın başında kimlik avı saldırıları ve phishing saldırılarını yapan siber korsanlar, siber dolandırıcılar, reklam şirketleri ve veri toplayan şirketler yer alıyor.

vpn hizmetleri ile ilgili bilinen yanlışlar - kaspersky vpn - lorentlabs - lorent research lab - kaspersky lorentlabs

Bir VPN hizmeti ile aslında bu sorunları çözmemiz mümkün. İnternetteki mahremiyeti VPN ile sağlayabiliriz. Kendimizi reklam şirketlerinden, siber korsanlardan, siber dolandırıcılardan, veri toplayan sitelerden ve türevlerinden korumamız mümkün.

Kaspersky VPN’in sunduğun AES256 şifreleme, kill switch özelliği, bölünmüş tünel protokolü, IP gizleme yeteneği kullanıcılarının çevrimiçi olarak akip edilmesini ve izlenmesini engeller ve internete anonim olarak bağlanmanızı sağlar. 

Hatırlarsınız; George Orwell’in “1984” romanı, Big Brother adlı bir varlığın her yerde ve her zaman herkesin eylemlerini izlediği bir dünyayı anlatıyor. Bugün Big Brother, Orwell’in hayal ettiği reklamcılara, işverenlere ve çevrimiçi satıcılara dönüşmüş durumda. Hepsi çevrimiçi yaptığımız her şeyi yakından izliyor. Ne aradığımızla, nereye gittiğimizle, sosyal ağlarda ne paylaştığımızla, çevrimiçi olarak ne satın aldığımızla, hatta ne okuduğumuz, izlediğimiz veya hangi müziği dinlediğimizle yakından ilgileniyorlar.

İnternetteki bu riskleri göz önünde bulundurunca kaliteli bir VPN hizmetinin bize yardımcı olacağı aşikar.

vpn neyi gizler - sanal özel ağ nedir - kaspersky vpn

Bu noktada Kaspersky VPN’i ele almalıyız. Çünkü 400 milyondan fazla bireysel kullanıcısı, 240 binden fazla kurumsal müşterisi olduğunu diğer içeriklerimizde de söylediğimiz gibi yine hatırlatmak istiyorum. Bu kadar geniş müşteri kitlesi olan bir şirketin ne kadar kaliteli bir hizmet sunduğunu tahmin etmek kesinlikle zor değil.

Kaspersky VPN hizmetinin son güncellemesinde en dikkatimizi çeken özellikler:

1) Her şeyden önemlisi Türkçe dil desteği, Türkçe satış öncesi ve sonrası destek. Türkçe sosyal medya ve mesai saatleri içerisinde aradığınızda telefonla ulaşabileceğiniz Türkçe sesli destek.

2) 1 yıllık satın alımlarda 3 aylık bluTV ücretsiz ve 5 cihazda kullanmanız mümkün. Buradan detaylara bakabilirsin: kas.pr/23tt

3) Son güncelleme ile Kaspersky VPN daha fazla gizlilik odaklı bir hizmet olduğu gibi aynı zamanda hızını da 2 katına çıkartmış durumda. 

4) Evinizde VPN desteklemeyen fakat internete bağlanan bir cihaz varsa ve gizlilik için endişeleniyorsanız Kaspersky VPN bu sorunu da çözüyor. Çünkü artık modemlere kurulabiliyor.

5) Kill switch eski halinden daha stabil.

6) Gizlilik politikası eskisinden daha şeffaf bir hale getirilmiş, bu oldukça ilgi çekici.

7) 30 gün içinde para iadesi politikaları mevcut. 

8) Kayıt tutmuyor, sıfır kayıt politikası ile çalışıyor. 

9) iOS, Windows, Mac, Android gibi cihazların yanında artık Linux, Chromebook, FireTICK üzerinden de çalışıyor. Hatta ve hatta yeni güncelleme ile Kaspersky VPN hizmetine Pil koruma desteği ve Torrent desteğinin geldiğini de söylemek isterim.

Kısacası Kaspersky VPN hizmetinin sunduğu bu özellikler ve detaylar ile reklam şirketlerinden, çerez ile takip eden şirketlerden, siber korsanlardan, siber saldırganlardan ve siber dolandırıcılardan korunmak mümkün. Tabii ki phishing saldırı mailine tıklayıp bilgilerinizi girdiğinizde ya da benzeri işlemleri yaptığınızda sizi herhangi bir uygulama korumaz. Bunun için biraz gözünüzün açık olması gerekiyor. Yani kısaca neyin sahte neyin gerçek olduğunu internet kullanıcısının kendisi anlamalı. Bu, herhangi bir VPN hizmetinin görevi değil. VPN, sizi anonim tutar ve belli etmenlerden korur.

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bybit-sifir-islem-ucreti

Bybit Sıfır İşlem Ücreti Kampanyası Uzatıldı!

Tab

En Çok Tercih Edilen 5 Tablet Modeli!