in

Kripto Para ve İnternet Güvenliği için VPN Kullanıyor musunuz?

Kaspersky vpn
Kaspersky vpn

Kripto Para ve İnternet Güvenliği için VPN Kullanıyor musunuz?

Farkında mısınız birkaç yıl önceden kripto para piyasası ile şu anın piyasası arasında çok büyük bir fark var. Yoldan geçen herkesin ağzında bir kripto para konusu. Ne alacağız? Ne satacağız? Bitcoin nereden alınır? Şöyle bir kripto para varmış duydun mu? Gibi onlarca soru. Hayatımızın tam merkezinde olmasa da artık net bir şekilde hayatımızda. Zamanı gelince de hayatımızın merkezinde yer alacağı aşikar. Tabii ki bu içeriğimiz herhangi bir yatırım tavsiyesi değil. Ancak eminim sizin de etrafınızda farklı farklı kişiler bu piyasanın içinde olmanıza rağmen hiç duymadığınız platformları kullanıyor veya kripto varlıklarını nasıl koruyacağını bilmiyor. Bu sizce de endişe verici bir konu değil mi? Bu içeriğimizde bu konuları ele alacağız.

Bitcoin popülaritesi her ne kadar artıyor ve söylediğimiz gibi birçok kişi tarafından biliniyor olsa da birçok altcoinin de bilinirliği ve popülaritesi aynı şekilde artıyor. Bugüne kadar gerçekleştirilen siber saldırıları incelediğimizde [özellikle DeFi platformlarını ve kripto para platformlarına yapılan siber saldırıları] çok ciddi bir kayıp olduğunu görüyoruz. Bir kripto varlığı satın aldıktan sonra satın aldığınız platform bir borsa ise o borsada tutmak oldukça fazla riskli olabilir.

Bu yüzden borsalarda tutmak yerine donanım cüzdanları veya soğuk cüzdanları incelemek kesinlikle önemli. Eğer bu cüzdanları kullanacaksanız özel anahtarınızı saklamayı, parolanızı güçlü bir şekilde oluşturmayı, 2FA aktif etmeyi unutmayın. Ayrıca parolanızı hiçbir kimseyle paylaşmamanın yanında alım-satım yaptığınız platformlara girdiğiniz cihanızın da güvenliğini sağlayın. Sadece cihaz güvenliği değil, aynı zamanda tarayıcı güvenliği, modem güvenliği ve ağ güvenliği de oldukça önemli.

Örneğin halka açık bir Wi-Fi ağına bağlanmak istiyorsanız ve acil bir al/sat işlemi yapmanız gerekiyorsa kullanacağınız ağın siber saldırıya açık ve riskli bir ağ olduğunu unutmayın. Bu sorunu VPN ile çözmek mümkün. Çünkü VPN, ağınızda yapacağınız işlemleri şifreler. Bu içeriğimizin sponsoru olan Kaspersky VPN hizmetini kullanarak modem güvenliğini, ağ güvenliğini ve cihaz güvenliğini anonim bir şekilde sağlamanız mümkün. Birçok VPN hizmeti global kripto para platformları tarafından engelleniyor. Ancak yerel sunuculara da sahip olan Kaspersky VPN, güvenmediğiniz bir ağ ya da cihazda oldukça fayda sağlayacaktır.

Ürünün detaylarına, 1 yıllık satın alımda ücretsiz 3 aylık bedava BluTV kampanyasına buradan erişebilirsiniz: https://kas.pr/23tt 

kripto-para-zenginleri

Kripto Para İşlemleri için VPN Kullanmalı Mıyım?

VPN, yukarıda da bahsettiğimiz gibi trafiğinizi şifreleyerek ve IP adresinizi değiştirerek birinin çevrimiçi etkinliğinizi izlemesini çok daha zor hale getirir. Bununla birlikte, seçtiğiniz VPN hizmeti konusunda çok dikkatli olmalısınız. Özellikle ücretsiz VPN hizmetlerinden faydalanırken bu tür işlemleri yapmamanız oldukça önemli. Ücretsiz VPN hizmetlerini anonim olmak için kullandığınızı düşünüyorum; ancak kişiselleştirilmiş reklamlar sunarak aslında anonimliğinize büyük zarar verirler. Bu yüzden bu şekilde davranan şirketlere özellikle finansal işlemlerde pek güvenmemek gerekiyor. Peki bütün ücretli VPN hizmetleri iyi mi? Tabii ki değil. Ancak Kaspersky; 400 milyondan fazla bireysel, 240 binden fazla da kurumsal müşteri olan bir şirket. Yılların verdiği tecrübe ile VPN hizmeti son güncellemesi ile gerçekten ilginç bir konuma geldi. Son güncellemede oldukça fazla yenilik olduğu gibi hız konusunda da ciddi iyileştirmeler yapıldı. Örneğin AES256 şifreleme, kill switch, bölünmüş tünel protokolü, mobil için OpenVPN, Torrent desteği bu güncelleme ile gelen bazı özellikler. Detayları buradan incelemeyi unutmayın: https://kas.pr/23tt

VPN, kullanıcılara ekstra güvenlik katmanı ve anonimlik sunar. Bu neden internet servis sağlayıcıları ya da siber dolandırıcılar ile siber korsanlar internette neler yaptığınızı tam olarak bilemez. Bu da kripto para işlemlerinizi daha güvenli hale getirebilir. Güvenmediğiniz ya da adını ilk defa duyduğunuz VPN hizmetlerini kullanmanın riskli olduğunu tekrar hatırlatarak gelin şimdi hep birlikte Kaspersky VPN hizmetinin yeniliklerine göz atalım.

Kaspersky VPN Özellikleri:

  • Arayüz: Kullanılabilirlik olarak kesinlikle herkesin kullanabileceği bir arayüze sahip. İlk defa VPN kullanacak olan birisinin her şeyi hemen çözebileceği ve tek bir tık ile sorunlarına çözüm bulabileceği güzel bir arayüz.
  • Hız: Kaspersky VPN hizmetinin son güncellemesinden sonra sunduğu hız oldukça ilgi çekici. İncelemelerimizi bir övgü olarak görüyor olabilirsiniz fakat öyle değil. Bu sonuçların hepsi test edildikten sonra ele alındı. Dileyen herkes Kaspersky VPN Secure Connection uygulamasını indirerek kendi de test edebilir.
  • Güçlü Şifreleme: AES256 şifreleme sunuyor. Bu tür bir şifrelemeyi ihlal etmek neredeyse imkansız diyebilirim. Kaspersky VPN ile açık ağlara bağlandığınızda sizi ve verilerinizi iyi bir şekilde korur. Ayrıca mesajlarınız da tamamen anonimleşir.
  • Müşteri Desteği: Müşteri desteği birçok VPN hizmetini geride bırakıyor. Twitter’dan anlık olarak sorularınızı sorabilir ve sorularınızın cevabını alabilirsiniz. Ayrıca web sitesinin destek bölümünden ve destek numarasından da iletişim kurabilirsiniz.
  • Güvenlik: Güvenlik bir VPN hizmetinin temelidir. Bu VPN hizmetinde güvenli bir protokol ve güçlü bir şifreleme mevcut.
  • Windows ve Mac için çözümler sunarken aynı zamanda Android ve iOS işletim sistemleri için de mobil uygulamaları mevcut. Aynı zamanda son güncelleme ile mobile OpenVPN desteği geldi.
  • Son güncelleme ile gizlilik politikaları konusunda oldukça şeffaf hale geldiler. GDPR ile uyumlu olmaları ise oldukça cesaret verici.
  • Herhangi bir hükümet ile veri paylaşımı yapmıyor. Sıfır günlük kaydı politikası uyguladığını duyurdu.
  • Fiyatı oldukça uygun ve makul. 1 yıllık alımlarda 5 farklı cihaz (kişi) kullanabiliyor. Aynı zamanda 3 aylık BluTV de ücretsiz. Detayları inceleyin, işinize yarayacak şeyler var: https://kas.pr/23tt 
  • Deneme sürümü mevcut. Deneme sürümü ile ABD ve İngiltere’deki Netflix, Amazon Prime, Disney+, Hulu veya BBC iPlayer’a erişemiyorsunuz ancak mevcut gerçek sürümünü kullanmaya başladığınızda ABD ve İngiltere sunucularını seçerek o ülkelerin bu platformlarına erişebiliyor ve daha fazla dizi, film, belgesel veya anime izleyebiliyorsunuz.
  • Son güncelleme ile Torrent desteği de geldi.
  • Son olarak Catapult Hydra ve WireGuard seçenekleri de artık Kaspersky VPN hizmetinde bulunuyor.

İlgili: Kaspersky VPN Gizlilik Güncellemesi Neler Sunuyor?

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

hangi arama motorunu kullanmalıyım - arama motoru - arama motorları - hangi arama motoru daha iyi

Hangi Arama Motorunu Kullanmalıyım? Doğru Arama Motoru Nasıl Seçilir?

curve-finance-nedir-geleceği-nedir

Curve Finance Nedir? Crv Coin Nereden alınır?