in

Cep Telefonlarımızda VPN Hizmetlerini Neden Her Zaman Açık Tutmalıyız?

kaspersky vpn güvenli mi - kaspersky vpn seo - kaspersky vpn lorentlabs
kaspersky vpn güvenli mi - kaspersky vpn seo - kaspersky vpn lorentlabs

Cep Telefonlarımızda VPN Hizmetlerini Neden Her Zaman Açık Tutmalıyız?

İnternet kullanıcılarını çevrimiçi olarak takip eden kişiler, kurumlar veya şirketler; temel gizlilik hakkını artık daha fazla ihlal ediyor. Bu temel gizlilik hakkına yönelik tehditler hakkında artan kamuoyu farkındalığı, insanların VPN hizmetlerini benimsemesine ve hatta baskıcı politikalardan dolayı sürekli VPN hizmeti kullanmasına neden oluyor.

VPN kullanımı son zamanların en yüksek seviyesinde olmasına rağmen, birçok kişi teknolojiyi hala masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarıyla ilişkilendiriyor. Bu yazıda, tüm internet etkinliğinin yarısından fazlasının mobil cihazlarda gerçekleştirildiği ele alacağız.

Web siteleri ve internet servis sağlayıcınız (ISS) sizi dizüstü bilgisayarınızda olduğu gibi mobil cihazlarınızda da takip edebilir veya izleyebilir. Bu yüzden, bir akıllı telefon veya tablet kullanırken gizliliğinizi bir VPN ile korumak aslında oldukça önemli bir kavram. İçeriğimize giriş yapmadan önce bizlerin de kullandığı, ucuz (ilk ay %70 indirimli), hızlı, ABD ve İngiltere’deki Netflix, Amazon Prime, Hulu, Disney+ gibi platformlara erişebilen, AES-256 şifreleme kullanan ve Kill Switch gibi ekstra özellikler sunan Kaspersky VPN hizmetini (Detaylı olarak buradan inceleyebilir, ücretsiz deneme sürümünü indirebilirsiniz: https://kas.pr/134j Fakat unutmayın; deneme sürümü kısıtlı ve sınırlı. Sadece hız, arayüz ve kullanım kolaylığı gibi detayları test edebilirsiniz.)

Mobil cihazlarda internet erişiminin yükselişi:

2021 yılının Mart ayında küresel internet trafiğinin %54,25’i akıllı telefonlar tarafından oluşturuldu. (Tabletleri de dahil ederseniz bu oran %57,1’e kadar çıkıyor.) Bu oran 2010 yılındaki oran ile karşılaştırıldığında, insanların interneti kullanma ve internete erişme biçiminde sismik bir değişim olduğu bariz bir şekilde ortaya çıkıyor.

İnsanlar mobil cihazlarında internette gezinmeye daha fazla zaman harcıyor:

Pew araştırma şirketinin anketine göre ankete katılan kişilerin %30’undan fazlası “neredeyse sürekli” çevrimiçi olduklarını söylerken; diğer %48’i ise ‘günde birkaç kez’ çevrimiçi olduklarını dile getirmiş. İnternet kullanımındaki bu artış, mobil cihazınızda internette gezinmenin ne kadar kolay ve kullanışlı olduğuna bağlanıyor.

İlgili:

VPN hizmetleri ve mobil internet erişimi

Akıllı telefonunuzda veya tabletinizde bir VPN uygulaması kullanarak, tıpkı masaüstü ya da dizüstü cihazlarınızda olduğu gibi:

  • Sansürlü içeriğin engelini kaldırabilirsiniz.
  • İnternet servis sağlayıcınızın çevrimiçi etkinliğinizi izlemesini engelleyebilirsiniz.
  • Ziyaret ettiğiniz web sitelerinin cihazınızın gerçek IP adresini bilmesini engelleyebilirsiniz. Biliyorsunuz ki Kaspersky VPN güçlü bir şekilde IP adresinizi maskeleyebiliyor.
  • Netflix, Amazon Prime, Hulu, Disney+ gibi platformların farklı ülkelerdeki içeriklerini hızlıca izleyebilirsiniz. (Not: Bu madde Kaspersky VPN hizmeti için geçerlidir. Her VPN hizmeti ne yazık ki bu talebi yerine getirmez.)
  • Genel WiFi erişim noktalarını kullanırken internet bağlantınızı ve verilerinizi koruyabilirsiniz.

İlgili: Bir VPN ile Neler Yapabilirsiniz? İşte Bugüne Kadar Yaptıklarımız!

Kısacası bir VPN ile masaüstü ya da dizüstü cihazlarınızda neler yapıyorsanız mobil cihazlarınızda da yapmanız mümkün. Fakat bazı VPN hizmetlerinde ne yazık ki bu mümkün değil. Masaüstü cihazlar için sunulan bazı özellikler mobil cihazlar için ne yazık ki sunulmuyor. Şimdi içeriğimizde önerdiğimiz Kaspersky VPN Android, iOS, Windows ve MacOS cihazlarda kullanılabiliyor.

Bir VPN hizmetini neden sürekli aktif olarak kullanmalıyız?

Dijital ortamdaki gizlilik ve güvenlik konularını ele aldığımızda ortaya çıkan en önemli sonuçlardan bir tanesi VPN hizmetlerinden faydalanmak. Peki en doğru VPN hizmetinin hangisi olduğunu nereden bileceğiz? Bir VPN hizmetinin doğru bir VPN hizmeti olup olmadığını anlamak aslında kullanıcının ne beklediği ile alakalı.

Örneğin ABD’deki Netflix, Hulu, Disney+ ve Amazon Prime’a erişmek mi istiyorsun? O zaman Kaspersky VPN hizmetinden faydalanabilirsin. Ucuz, müşteri desteği de Türkçe, kill switch özelliği olan bir VPN mi arıyorsun? O zaman gideceğin adres yine aynı. İşte tam buraya tıklayarak ürünü hızlıca inceleyebilirsin. İtibarı yüksek, kaliteli bir VPN hizmeti IP adresinizi maskeler ve konumunuzu her zaman farklı bir adreste gösterir. Bu da sizi kısmi anonim yapar. Açık ağlardaki (Hastane, okul, kafe vb.) internete bağlanırken VPN ile bağlanırsanız herhangi bir siber tehdit oluşma riskine karşı VPN yine sizi koruyacaktır. Unutmayın; bir VPN hizmetinden faydalanıyor olsanız bile cihazlarınızda (hem mobil hem masaüstü) antivirüs uygulaması indirmeyi asla unutmayın. Eğer VPN hizmetinizi anlık olarak kapatırsanız bu; reklam verenlerin, kullandığınız tarayıcının, işletim sisteminin belki de internet servis sağlayıcınızın çok hoşuna gidecektir. Onları mutlu etmemek için VPN hizmetine ihtiyacımız var.

Kaspersky VPN hizmetinin ücretlendirmesi nasıl?

Kaspersky VPN, ücretsiz plan sunarken (Bu ücretsiz plan tamamen deneme amaçlı kısıtlı ve sınırlı) aynı zamanda 1 aylık 5 cihaz veya 1 yıllık 5 cihaz için bir satış politikaları var. Eğer ilk ay indirimli almak isterseniz şu an buraya tıklayarak ilk ay %70 indirimli (8.40 TL, 5 cihaz için) alabilirsiniz. 5 cihaz için satın aldığınız için ilk aylık 1 cihaz için Kaspersky VPN hizmetinin ücreti resmen 1.68 TL’ye geliyor. Birçok kullanıcının satın almadan önceki sorusu şu oluyor: Neden 1 yıllık fiyat ile 1 aylık fiyat birbirine denk gelmiyor? Aslında bu soruyu soran kullanıcıların kaçırdığı bir nokta var. O da şu: %70 indirim sadece ilk ay için geçerli.

İlgili: Kaspersky VPN Secure Connection – Turbo VPN Karşılaştırması!

Bu içerik sponsorludur.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

siber güvenliğin 5 temel öğesi seo - lorentlabs seo

Siber Güvenliğin 5 Temel Öğesi Nedir ve Ne İşe Yarar?

CEO'nun siber güvenlik soruları - Siber güvenlik seo - siber güvenlik ipuçları

Bir CEO’nun Siber Güvenlik Hakkında Sorması Gereken 6 Soru