in

Uzaktan Çalışanların Güvenliği Nasıl Sağlanmalı? İşte Güvenlik İçin 8 Yol!

Uzaktan Çalışanların Güvenliği Nasıl Sağlanmalı
Uzaktan Çalışanların Güvenliği Nasıl Sağlanmalı

Uzaktan Çalışanların Güvenliği Nasıl Sağlanmalı? İşte Güvenlik İçin 8 Yol!

Bu içeriğimizde Uzaktan Çalışanların Güvenliği konusunu ele alıyoruz.

Ağ oluşturma ve mobil teknolojilerdeki ilerlemeler, ister binlerce mil uzakta yaşayan tam zamanlı personel istihdam ediyor olsun, isterse çalışanların bir konferansta veya soğuk algınlığı ile evde çalışmasına izin veriyor olsun, küresel ölçekte uzak iş gücünü mümkün kıldı.

Uzaktan çalışma politikaları genellikle şirket kültürüne veya yönetici tercihlerine bağlı olsa da çoğu şirket en azından bir mobil iş gücüne sahip olmalı.

Maillere/Mesajlara her zaman açık erişim, bir şirketin ağına sızmak isteyen siber suçlular için boşluklar yaratır. Uzaktan çalışanlar hemen hemen her kuruluşun güvenlik konusunda bilinen en zayıf halkalardır. Bu nedenle siber korsanlar bu açığı yakalarlarsa ilk olarak onları hedef alırlar.

Uzaktan Çalışanların Güvenliği:

Daha fazla cihaz, daha fazla sorun:

Tam zamanlı uzaktan çalışanlar genellikle şirket tarafından atanan ekipmanı kullanırken, sözleşmeli çalışanlar veya seyahat eden çalışanlar genellikle kişisel cihazlara, özellikle de cep telefonlarına yönelirler. Her biri potansiyel olarak farklı işletim sistemlerine sahip kişisel ve şirket cihazlarının birleşimi, yönetimi merkezden uzaklaştırır ve şirket verilerini güvende tutmayı zorlaştırır.

Kaybolan veya çalınan cihazlar yoluyla yüksek veri sızıntısı potansiyelini de lütfen unutmayalım. Örneğin son 6 ayımıza baktığımızda birçok büyük şirketin veri sızıntısına uğradığını görmemiz mümkün. Araştırmacılara göre şirket çalışanlarının birçoğunun veri sızıntısına uğramasının en büyük nedeni halka açık Wi-Fi ağlarına bağlanmak. Bu konuda herhangi bir içeriğiniz var mı diye sorarsanız sizi hemen şu içeriğimizi yönlendirmek isteriz: Halka Açık Wi-Fi Güvenliği: Her Gördüğümüz Ağ Güvenli Değil! Web sitemiz Lorentlabs üzerinde bu tür içeriklere erişmek isterseniz Siber Güvenlik kategorimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

Güvenli olmayan bağlantılar:

Birçok şirketin, uzaktan çalışanlarına sanal özel ağlarla (VPN) oturum açmasını talep etmesi mümkün. Ancak bunu uygulamak bazı kişiler için zor. Kolaylık sağlamak için, çalışanlar kendi İnternet bağlantılarını kullanabilir. Bir kafede cihazına VPN kurabilir ve böylelikle halka açık Wi-Fi ağlarına bağlanabilirler. İş seyahatinde olanlar veya bir otelde konaklayanlar genellikle havaalanı veya otel Wi-Fi’sine bağlanırlar.. Fakat unutmayın: Açık bağlantılara günde binlerce başka yolcu tarafından erişilebilir.

Genel Wi-Fi doğası gereği güvensizdir; ağa bağlanmak için kimlik doğrulama gerektirmez ve siber suçluların bağlantıyı kolayca ele geçirmesine ve kötü amaçlı yazılım dağıtmasına olanak tanır. Bilgisayar korsanları ayrıca sahte erişim noktaları oluşturarak ve meşru bağlantıların adlarını taklit ederek halka açık Wi-Fi ağlarını taklit edebilirler.

İlgili:

Güvenlik açığı bulunan uç noktalar:

Güncel olmayan yazılımlar, eklentiler ve tarayıcılar ile yama uygulanmamış ve korumasız sistemler, uzaktan çalışanları saldırılara karşı daha savunmasız hale getirir.

Siber suçluların, bu çalışanın verilerinin toplanmaya değer olup olmadığını belirlemek için uzak masaüstünde yüklü programları tanımlayan kötü amaçlı yazılımlar geliştirerek uzaktaki çalışanları hedef aldığı biliniyor. Uzak çalışanın yama uygulanmamış sistemleri varsa veya güncellenmiş güvenlik yazılımı çalıştırmıyorsa, tehdit aktörlerinin saldırı zincirini başlatması, FTP istemcileri için parola toplaması veya tuş vuruşlarını kaydetmesi için kapıyı açık bırakır.

Şirketler uzaktan çalışanlar için ne yapmalı?

Peki şirketler uzaktan çalışanlar için ne yapmalı? BT personelleri çalışanlara belli eğitimler vermeli. Bu eğitimler sayesinde kendileri de rahatlayacaklardır. Bu eğitimlerin temelini yazılım ve donanım gereksinimleri oluşturmalı. İşte işletmelerin uzaktaki çalışanlarını daha iyi güvence altına almalarının 8 farklı yolu:

  1. Bulut tabanlı depolamaya geçin. Fakat güvenli bir bulut depolama uygulaması kullanın. Böylelikle fidye yazılımlarına karşı da önlem almış olursunuz.
  2. Mümkün oldukça bütün cihazlarınızı şifreleyin.
  3. Şirket ağına güvenli bağlantılar oluşturun. Uzak çalışanlar, İnternet trafiğinin şifrelenmesi için VPN aracılığıyla ağa bağlanmalılar.
  4. Otomatik güncellemeleri kullanıma açın. 
  5. Şifreli bir e-posta programı kullanın. Böylelikle uzaktan çalışanlar kişisel cihazlarıyla daha güvenli bir süreç yaşarlar. Eğer güvenli ve şifreli bir mail uygulaması arıyorsanız inceleme kategorimize göz atın. İnceleme kategorimiz üzerinden mail, mesajlaşma uygulamaları, parola yöneticileri, reklam engelleyicileri vb. incelemelerine erişebilirsiniz.
  6. Güçlü parolalar kullanılmasını sağlayın.
  7. Kullanıcı farkındalığını artırın. BT personeli kullanıcı eğitimine önem vermeli.
  8. Bir uç nokta güvenlik programı dağıtın. Henüz uygulanmadıysa, uzaktan dağıtılabilen ve merkezi bir konumdan yönetilebilen uç nokta koruma platformlarına göz atın.

Uzaktan Çalışanların Güvenliği – İlgili: Uzaktan Eğitim Verecek Olan Öğretmenlere Siber Tavsiyeler!

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bitdefender antivirüs ücretsiz - bitdefender antivirüs - antivirüs - bitdefender - lorentlabs

Bitdefender Antivirüs Ücretsiz Sürüm İncelemesi!

kripto para borsası bybit - bybit yarışma - kripto para - kripto para borsası - kripto para güvenliği

Bybit’in Toplamda 7,5 Milyon Dolar Dağıtacağı WSOT 2021 Başlıyor!